Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Η κεντρική πολιτική ομιλία Θεόδωρου Μηλίδη

Με ιδιαίτερη επιτυχία έλαβε χώρα χθες Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009, η κεντρική πολιτική ομιλία του υποψηφίου Βουλευτή της ΝΔ κυρίου Θεόδωρου Μηλίδη στο ξενοδοχείο ELPIDA RESORT.
Η αθρόα προσέλευση του κόσμου που κατέκλεισε από νωρίς την κεντρική αίθουσα και τους γύρω βοηθητικούς χώρους έδωσε το στίγμα και την δυναμική της υποψηφιότητας του κυρίου Μηλίδη επιβραβεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τον τίμιο και ειλικρινή του αγώνα.
Τα κεντρικά σημεία της ομιλίας είναι τα παρακάτω:
1) Μέσα σε ένα ενθουσιώδες κοινό, που τον επευφημούσε συνεχώς, ξεκίνησε θέτοντας τον εαυτό του, όπως ήταν πάντοτε στην μέχρι τώρα επαγγελματική και πολιτική του σταδιοδρομία στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
2) Αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τον Πρωθυπουργό να λάβει την απόφαση ευθύνης και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές με κύριο γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
3) Τόνισε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και ιδιαιτέρως ο πρωθυπουργός με αίσθημα ευθύνης παρουσίασε την αλήθεια στον ελληνικό λαό για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, χωρίς να αναλωθεί σε αόριστες υποσχέσεις και παροχολογίες αποδεικνύοντας περίτρανα ποιος νοιάζεται και αγαπά πραγματικά αυτόν τον τόπο.
4) Αναφέρθηκε στη Διεθνή Οικονομική Κρίση καθώς και στο Κυβερνητικό έργο παρουσιάζοντας κάποια κύρια σημεία του όπως: το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην υγεία και το ασφαλιστικό, τις αποκρατικοποιήσεις ζημιογόνων ΔΕΚΟ, την πώληση της Ολυμπιακής, την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, τις διακρατικές συμφωνίες στο χώρος της ενέργειας, τις δράσεις για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και του μικρομεσαίου χώρου κτλ.
5) Γνωστοποίησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχτεί την πρόταση του Κώστα Καραμανλή, να είναι εκ νέου υποψήφιος, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι για τον ίδιο η συμμετοχή στα κοινά και το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο αποτελεί μια ανιδιοτελή στάση ζωής.
6) Παρουσίασε το όραμα του για το Ν. Σερρών αποδεικνύοντας ότι και ο ίδιος προσωπικά διαθέτει συγκροτημένο και υλοποιήσιμο σχέδιο για το Νομό Σερρών, για την υλοποίηση του οποίου δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του.
7) Δεσμεύτηκε ότι κάθε ψήφος γι’ αυτόν αποτελεί μια δέσμευση, υπόσχεση για σκληρή και αδιάκοπη δουλειά, έναν καθημερινό αγώνα.
8) Κλείνοντας ευχαρίστησε και πάλι τον κόσμο για την συγκινητική του παρουσία με την υπόσχεση ότι από τις 5 του Οκτώβρη, με το Θεόδωρο Μηλίδη στη Βουλή, όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για μια νέα ισχυρή Ελλάδα, για ένα Νομό Σερρών πρωτοπόρο και πρωταγωνιστή στις εξελίξεις και την ανάπτυξη.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Συντομες ειδήσεις

1. Γενναίες δεσμεύσεις από τη διεθνή κοινότητα για τις κλιματικές αλλαγές ζητάει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

2. Νικήτρια των χθεσινών εκλογών στη Γερμανία η Άγκελα Μέρκελ και το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.

3. Προληπτική διακοπή μαθημάτων για μια εβδομάδα σε δύο τάξεις του Λυκείου στα Μελίσσια και σε ένα τμήμα στο Χαϊδάρι. Αφορμή ο εντοπισμός 7 κρουσμάτων της νέας γρίπης.

4. Την ύπαρξη αυθαίρετων κτισμάτων στο Ποικίλλο Όρος, στη Δυτική Αττική, καταγγέλλουν κάτοικοι και φορείς.

5. Σε Μυτιλήνη και Ρόδο σήμερα ο Κ. Καραμανλής, στο Περιστέρι αυτή την ώρα ο Γ. Παπανδρέου, στη Θεσσαλονίκη το βράδυ η Αλ. Παπαρήγα, στο ΙΚΑ Ηλιούπολης σε λίγη ώρα ο Αλ. Τσίπρας, στην Κομοτηνή ο Γ. Καρατζαφέρης.

Αξιός - Δοϊράνη

Επιμελώς οι υποψήφιοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ειδικότερα όσοι στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν ήταν σε κυβερνητικές θέσεις, αποσιωπούν χρόνια ζητήματα που αφορούν τον νομό Κιλκίς, τα οποία χρήζουν απαντήσεων και λύσεων εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα δεν υπάρχει καμία αναφορά και δέσμευση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λίμνη Δοϊράνη και ο Αξιός ποταμός.

Αλλά και εκεί που υπάρχει αναφορά, στο προεκλογικό φυλλάδιο του πρώην Υφυπουργού και υποψήφιου Βουλευτή κ. Κιλτίδη, για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων στο νομό Κιλκίς, οι ανακρίβειες και η παραπλανητική σκοπιμότητα είναι εμφανέστατη.

Οι βαρύγδουπες υποσχέσεις για την λίμνη Δοϊράνη και οι συσκέψεις των αρμόδιων παραγόντων σε τίποτα δεν ωφέλησαν και δεν δρομολογήθηκαν καν τα όσα είχε υποσχεθεί ο αρμόδιος υπουργός. Η δέσμευση για την εκτροπή των νερών της Καστανούσας, κατά τους χειμερινούς μήνες, στην λίμνη Δοϊράνη δεν μπορεί να υλοποιηθεί διότι δεν ξεκίνησαν καν τα έργα για το αρδευτικό της παραπάνω περιοχής. Το αρδευτικό έργο ήταν προϋπόθεση για την εκτροπή των υδάτων τον χειμώνα για τον εμπλουτισμό της Λίμνης.

Η κοίτη δε του Αξιού ποταμού έχει μεταβληθεί σε ανεξέλεγκτο εργοτάξιο αμμοληψίας με τεράστιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των αρμόδιων παραγόντων της Νομαρχίας, δεν πείθουν κανέναν διότι τα προβλήματα είναι τόσο εμφανή , τα βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής και προσφάτως με δήλωση του Επιτρόπου περιβάλλοντος κ. Δήμα θα γίνει διερεύνηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης του Δέλτα του Αξιού ποταμού. Η περιοχή χαρακτηρίζεται παγκόσμιας ορνιθολογικής αξίας και αποτελεί το μεγαλύτερο δελτιακό οικοσύστημα της Ελλάδας.

Αυτό το ποτάμι έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, χώρο εναπόθεσης μπάζων και τεράστιος χώρος εκμετάλλευσης των φερτών υλικών. Ατή δε η κυβέρνηση με υπογραφή Σουφλιά επέτρεψε 17 παρεμβάσεις στην παραπάνω περιοχή.

Ας αφήσουν λοιπόν τις αοριστολογίες και την παραπληροφόρηση. Συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις τώρα.
Καλούμε τους ψηφοφόρους του νομού μας να απαιτήσει δεσμεύσεις και να κρίνει πρακτικές.

Να δεσμευτούν τώρα για την σωτηρία του Βοτανικού Κήπου

Εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον έπρεπε να έχει γίνει η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων (νομός Κιλκίς).

Παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν για το μέλλον του Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων από τους υπεύθυνους λειτουργούς του, τα ΜΜΕ και ευαισθητοποιημένους φορείς του νομού Κιλκίς και άλλων περιοχών, όλο αυτό το διάστημα, δεν έχει προχωρήσει τίποτε ενώ ο κήπος έχει χάσει μέρος του πολύτιμου φυτικού πλούτου του, είναι στα πρόθυρα της πλήρους εγκατάλειψης και αδυνατεί να ανοίξει για το κοινό όπως γινόταν μέχρι τον Οκτώβρη του 2008.

Οι απολύσεις των εργαζομένων εδώ και ένα χρόνο, η απουσία διοίκησης από την πλευρά του αποδιοργανωμένου ΕΘΙΑΓΕ και η έλλειψη χρηματοδότησης έχουν καταδικάσει σε παράλυση όλο το πλέγμα λειτουργιών του Βοτανικού Κήπου αλλά και του ερευνητικού κέντρου στην Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Οι πρόσφατες προσλήψεις προσωπικού ( 7 στον αριθμό από 34 εργαζόμενους πριν την διάλυση), χωρίς την έγκριση της επιστημονικώς υπεύθυνης του Β.Κ. Δρος Ελένης Μαλούπα , καμία ουσιαστική λύση δεν έχουν δώσει για την λειτουργία του .

Οι ανύπαρκτες παρεμβάσεις από τους επίσημους τοπικούς φορείς, Νομαρχία, Δήμους, Ενώσεις, Επιμελητήριο κ.ά για την σωτηρία του και την προώθηση του νέου θεσμικού πλαισίου, αναμένοντας την λύση μέσα από τα βουλευτικά και υπουργικά γραφεία, έχουν οδηγήσει τον κήπο στο χείλος του γκρεμού.

Εδώ και τώρα πρέπει, οι υποψήφιοι των κομμάτων και τα κόμματα να δεσμευτούν για την άμεση προώθηση του νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου, την αυτόνομη λειτουργία του στο πλαίσιο ενός Εθνικού Δικτύου Βοτανικών Κήπων, την πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και εργατικού δυναμικού, την σύνδεσή του με την τοπική κοινωνία και την συνέχιση του αναντικατάστατου ερευνητικού του έργου στα εργαστήρια του ΕΘΙΑΓΕ στην Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Ο Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων είναι φορέας ανάπτυξης για τον νομό Κιλκίς, είναι φορέας επιστημονικής έρευνας που ξεπερνά τα όρια του νομού μας, είναι φορέας διατήρησης της Ελληνικής Βιοποικιλότητας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και τέλος είναι φορέας προβολής του Νομού Κιλκίς.

Σαν Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς στηρίξαμε και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων.

Συνάντηση Νομάρχη Σερρών – Περιφερειάρχη Μπλαγκόεβγκραντ

Ο Περιφερειάρχης Μπλαγκόεβγκραντ κ. Βαλερί Σμιλένοφ θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 π.μ. τον Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανο Φωτιάδη.
Η επίσκεψη θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος «Εδαφική Συνεργασία Ελλάδα – Βουλγαρία 2007 – 2013».

Τεχνική στήριξη μελισσοκόμων

Η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους Μελισσοκόμους του Νομού που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση «Τεχνική στήριξη μελισσοκόμων» και να επιδοτηθούν για την μετακίνηση των κυψελών τους για το έτος 2010, να υποβάλλουν αίτηση στο Κέντρο Μελισσοκομίας Κεντρικής Μακεδονίας (Κοινοπραξία Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών Ελλάδας Ταχ. Δ/νση : Βασιλικά Θες/νίκης, Τ.Κ. 57006, Τηλ. 23960-23362) μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2009. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι μελισσοκόμοι κατά κύριο επάγγελμα γεωργοί κάτοχοι τουλάχιστον 150 μελισσοσμηνών με θεωρημένο μελισσοκομικό βιβλιάριο σύμφωνα με την 370910/14-5-01 Απόφαση του Υ.Α.Α. & Τ. Έντυπα αιτήσεων υπάρχουν στα κατά τόπους Γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης, στη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης (Γραφείο 9) και στο Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Σερρών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης στο τηλ. 23213-55217 Κα Σπυριδοπούλου Μάγδα.

Aποτελέσματα των εισαγόμενων Πλοιάρχων-Μηχανικών

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εισαγόμενων Πλοιάρχων-Μηχανικών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.), έτους 2009-2010, σύμφωνα με τα οριζόμενα της με αριθμ.πρωτ. 3621/42/09 σχετικής προκήρυξης. Οι επιτυχόντες καλούνται να παρουσιαστούν για εγγραφή έως και την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009, διαφορετικά χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους. Οι πίνακες επιτυχίας των σπουδαστών που εισάγονται στις Α.Ε.Ν. καθώς και οι πίνακες των επιλαχόντων για το εκπαιδευτικό έτος 2009-2010 έχουν καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (www.yen.gr). Λόγω πιθανών προβλημάτων στην κίνηση δικτύου της ιστοσελίδας του Υπουργείου, οι ανωτέρω πίνακες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Κ.Ε.Π. της Ν.Α. Σερρών (https://egov.naserron.gr, ενότητα ΚΕΠ, υπο-ενότητα «Αποτελέσματα Διαγωνισμών»).

ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Στις 22/09/2009 η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) ανακοίνωσε την ανάκληση των αδειών λειτουργίας πέντε ασφαλιστικών εταιρειών: Ασπίς Πρόνοια Γενικών Ασφαλειών, Ασπίς Πρόνοια Ζωής, Γενική Ένωση, Γενική Πίστη και Σκούρτης.
Το γεγονός αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, προκαλεί την έντονη ανησυχία και ανασφάλεια ενός εκατομμυρίου περίπου καταναλωτών, που είναι ασφαλισμένοι σε αυτές τις εταιρείες και κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μία τέτοια κατάσταση, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα ευθύνης της Πολιτείας, η οποία φέρει ευθύνη για το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε και έχει υποχρέωση να μεριμνήσει για την προστασία των εκτεθειμένων ασφαλισμένων αλλά και για την άσκηση αποτελεσματικού προληπτικού ελέγχου επί των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Η ΕΠΚΑΣ, που τις τελευταίες μέρες δέχεται αρκετές καταγγελίες ασφαλισμένων:
• Διαπιστώνει την ύπαρξη νομοθετικού κενού για τις ασφαλίσεις ζημιών, νοσοκομειακής κάλυψης κτλ., οι περιπτώσεις των οποίων μένουν μετέωρες και καλεί την Πολιτεία να μεριμνήσει για την κάλυψη των εκκρεμών ζημιών των ασφαλισμένων και αυτής της κατηγορίας συμβολαίων
• Καλεί τις ασφαλιστικές εταιρείες όχι απλά να προστρέξουν για να αναλάβουν το πελατολόγιο των ασφαλιστικών εταιρειών που έκλεισαν, αλλά πρωτίστως για να καλύψουν απέναντι στους ασφαλισμένους τις εκκρεμείς υποχρεώσεις αυτών. Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί ένα πλήγμα για την αξιοπιστία της ασφαλιστικής αγοράς, γι αυτό και η αποκατάσταση των αρνητικών συνεπειών για τους ασφαλισμένους, οφείλει να είναι και υπόθεση όλων των ασφαλιστικών εταιρειών.

• Ενημερώνει τους καταναλωτές ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για τις ασφάλειες αυτοκινήτων προβλέπεται η προστασία του επικουρικού κεφαλαίου για διάστημα 30 ημερών.

• Tέλος οι θιγόμενοι καταναλωτές- ασφαλισμένοι καλούνται να ασκήσουν πιέσεις, μέσω έγγραφης Αίτησης στις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας για να ληφθούν το συντομότερο δυνατό αποτελεσματικά μέτρα για την κατοχύρωση των συμφερόντων τους (Υπόδειγμα Αίτησης διατίθεται στα γραφεία μας), καθώς και να αναγγείλουν την ζημία στους στην υπό εκκαθάριση εταιρεία.
Για περισσότερες πληροφορίες: τηλέφωνο 23210 22518 7-9 μμ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

38ο Διεθνές Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ

Πραγματικά ξεχωριστό θέαμα
Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών βρέθηκαν 80 ιστορικά πληρώματα που πήραν μέρος στο 38ο Διεθνές Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ, το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου, μετά την εκκίνηση τους από την Θεσσαλονίκη για την διεξαγωγή circuit.
Στο Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ στις 24, 25 και 26 του μήνα συμμετέχουν οδηγοί κι αυτοκίνητα από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Τουρκία και την Κύπρο και θα περιηγηθούν σε πρωτεύουσες Νομών της Μακεδονίας και της Θράκης (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή,Πολύγυρος).
Ο αγώνας εκτείνεται σε χρονικό διάστημα τριών ημερών και σε εναλλασσόμενες παραθαλάσσιες και ορεινές διαδρομές συνολικού μήκους περίπου 700 χλμ.
Περιλαμβάνεται επίσης αγώνισμα σταθερής ταχύτητας στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών βάσει Μ.Ω.Τ που μπορεί να φθάνουν μέχρι και τα 80 χλμ. / ώρα (άρθρο 2.2 κώδικά Διεθνών Εκδηλώσεων FIVA).
Το θέαμα ήταν πραγματικό εκπληκτικό και το απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι
Επόμενη στάση Καβάλα

Hράκλεια και Σιδηρόκαστρο κινητή μονάδα γυναικολογικού καρκίνου

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών ,σχεδιάζοντας και προσφέροντας εξειδικευμένες παροχές υγείας ,απευθύνεται προς όλα τα μέσα επικοινωνίας και
ζητά την στήριξη και συνεργασία όλου του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου του Νομού ,προκειμένου να ενημερωθεί έγκαιρα και έγκυρα ο γυναικείος πληθυσμός των δήμων Ηράκλειας και Σιδηροκάστρου.
Σκοπός της ενημερωτικής προσπάθειας αυτής η προληπτική επίσκεψη στην κινητή μονάδα γυναικολογικού καρκίνου των γυναικείων πληθυσμών των δύο δήμων ηράκλειας και Σιδηροκάστρου.
Από την Δευτέρα 28 του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου και για μια εβδομάδα έως και τις 2/10 Παρασκευή του μηνός Οκτωβρίου η νέα κινητή υπερσύγχρονη μονάδα γυναικολογικού καρκίνου του γενικού νοσοκομείου Σερρών θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του κέντρου υγείας του δήμου Ηράκλειας
Επίσης την επόμενη εβδομάδα και από τις 5/10 του ιδίου μηνός Δευτέρα η εν λόγω κινητή μονάδα θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του κέντρου υγείας Σιδηροκάστρου.
Επιδίωξη της κίνησης αυτής η πρόληψη και γνωστοποίηση τυχόν προβλημάτων στις γυναίκες των Δήμων Ηράκλειος και Σιδηροκάστρου με μαστογραφίες και τεστ παπανικολάου
Στην κινητή μονάδα γυναικολογικού καρκίνου θα προσφέρουν τις εξειδικευμένες τους υπηρεσίες ,ο διευθυντής του αξονικού μαστογράφου κ Στυλιανός Μουστάκας ,ο γυναικολόγος μαιευτήρας Δαμιανός Υφαντιδης και η κυρία Μαυρουδάκη Αναστασία τεχνολόγος–ραδιολόγος .
Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και η διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας θεωρούν σημαντικό επίτευγμα την κινητοποίηση και προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας μέσω της υπερσύγχρονης γυναικολογικής μονάδας καρκίνου του γενικού νοσοκομείου Σερρών και ζητούν και εσείς να γίνετε κοινωνοί της προσπάθειας.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Συνεχίζει τις επισκέψεις στο Νομό Σερρών ο Θεόδωρος Μηλίδης

Την Παρασκευή 25/09/2009 ο κ. Θεόδωρος Μηλίδης, υποψήφιος βουλευτής Νομού Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, θα επισκεφτεί τα χωρια : Καρυδοχώρι , Αχλαδοχώρι , Καπνοφυτο , Χαρωπό , Σκοτουσα , Αμμουδιά , Καρπερή.

τα Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας Β΄ και Γ΄ κατηγορίας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας Β΄ και Γ΄ κατηγορίας που διοργάνωσαν και υλοποίησαν το Επιμελητήριο Σερρών και οι Ομοσπονδίες Εμπορικών, Βιοτεχνικών και Επαγγελματικών Σωματείων Ν. Σερρών και Επαρχίας Βισαλτίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ.
Στους επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Σερρών και των Ομοσπονδιών που παρακολούθησαν τα εν λόγω Σεμινάρια θα απονεμηθούν τα Πτυχία, που είναι απαραίτητα εφόδια για την εύρυθμη άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Η απονομή των πτυχίων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Γεώργιος Χρηστίδης, (3ος όροφος του Επιμελητηριακού Μεγάρου).

Εξετάσεις για την χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος φαρμακοποιού

Οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, περιόδου ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ. ως εξής:
Α.ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα 19-10-2009 9.00-12.00 Έλεγχος Φαρμάκων
12.00-15.00 Παρασκευή Φαρμακοτεχνικών ή χημικών σκευασμάτων
Τρίτη 20-10-2009 9.00-12.00 Εκτέλεση συνταγών
12.00-15.00 Αναγνώριση πλειόνων φαρμάκων

Β.ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ (Η ΓΡΑΠΤΕΣ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Τετάρτη 21-10-2009 9.00-12.00 Ελληνική Φαρμακοποιία ή Φαρμακοποιία ή Φαρμακοτεχνία
12.00-15.00 Φαρμακευτική Εμπορευματολογία –Στοιχεία Ιστορίας της
Φαρμακευτικής –Νομοθεσία
Πέμπτη 22-10-2009 9.00-12.00 Φαρμακολογία
Παρασκευή 23-10-2009 9.00-12.00 Τοξικολογία

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να περιέλθουν στην υπηρεσία μας το αργότερο
μέχρι 15-10-09.Οι υποψήφιοι θα δηλώσουν συμμετοχή με το παραπεμπτικό τους τη Δευτέρα
19-10-09 και ώρα 8.30 π.μ. στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο
όροφο του κτιρίου της Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ.

100 κρίσιμες μέρες για το περιβάλλον

Προτάσεις του WWF Ελλάς προς την (οποιαδήποτε) Κυβέρνηση της 5ης Οκτωβρίου
Για ποιους λόγους εντάχθηκε η προστασία του περιβάλλοντος στην πολιτική ατζέντα όλων των κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού στις 4 Οκτωβρίου; Αποτελεί πράγματι προτεραιότητα των κομμάτων εξουσίας η διασφάλιση της στροφής προς μια αειφόρο ανάπτυξη ή πρόκειται για ένα ακόμη προεκλογικό ευχολόγιο; Το WWF Ελλάς παρέχει στην επόμενη κυβέρνηση ένα «εργαλείο» για να αποδείξει τις προθέσεις της και στους Έλληνες πολίτες για να κρίνουν. Η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου πρέπει και μπορεί να δείξει περιβαλλοντική πυγμή ήδη μέσα στις 100 πρώτες μέρες από την ανάληψη της εξουσίας. Ενδεικτικά παρατίθενται μερικές μόνο από τις πρωτοβουλίες που το WWF προτείνει στη νέα Κυβέρνηση να αναλάβει κατά τους πρώτους τρεις μήνες της θητείας της:
Δημόσια δέσμευση από τον Πρωθυπουργό, ενόψει Κοπεγχάγης, για στήριξη του στόχου μείωσης έως το 2020 των εκπομπών από τις ανεπτυγμένες χώρες κατά 40%, σε σχέση με το έτος βάσης 1990.
Διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιοποικιλότητα και θεσμική θωράκιση των περιοχών Natura 2000.
Δημόσια ανακοίνωση χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης και κύρωσης των δασικών χαρτών, με προτεραιότητα στις περιαστικές περιοχές και κατάργηση νομικών διατάξεων που υποβαθμίζουν την προστασία των δασών.
Ολοκλήρωση του καταλόγου των θαλάσσιων περιοχών Natura 2000 και επικαιροποίηση και ενίσχυση του Εθνικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης.
¶μεση ανάκληση όλων των αποφάσεων έγκρισης των έργων εκτροπής του Αχελώου και έναρξη διαδικασιών διαμόρφωσης σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της Θεσσαλίας, μέσα από ανοιχτή διαβούλευση.
Απόσυρση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό και έναρξη διαδικασίας σχεδιασμού νέου ΠΔ για δημιουργία «Εθνικού Πάρκου».
Ανάκληση του Ειδικού Χωροταξικού για τον Τουρισμό και δρομολόγηση διαδικασίας αναθεώρησης του Εθνικού Χωροταξικού.
Ίδρυση Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο θα μεταφερθούν οι αρμοδιότητες τουλάχιστον για τα δάση και τη βιοποικιλότητα. Στο νέο υπουργείο είναι απαραίτητη η ίδρυση κεντρικής υπηρεσίας κατεδάφισης αυθαιρέτων.
«Παρότι η οικονομική κρίση έχει σχεδόν μονοπωλήσει την προεκλογική αντιπαράθεση, η περιβαλλοντική κρίση βρίσκεται εδώ και χρόνια σε εξέλιξη και απαιτεί δραστικές και επείγουσες πολιτικές παρεμβάσεις», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας.«Τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην πρότασή μας αποτελούν αυτονόητες προτεραιότητες, πολλές από τις οποίες θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν γίνει πράξη», σημειώνει η Θεοδότα Νάντσου, Συντονίστρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής της οργάνωσης. «Με βάση αυτό το κείμενο, θα είναι πολύ πιο εύκολη η παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου από όλους τους περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες και οργανώσεις».

Διαδικασία Απόσυρσης οχημάτων

Προκειμένου ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος να κάνει χρήση του κινήτρου για την απόσυρση των οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας ή μεγάλης ηλικίας που κατηγοριοποιούνται στις κλάσεις Β,Γ και Δ σύμφωνα με το άρθρο 1 της ανωτέρω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα Αντιμετώπισης της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης» (ΦΕΚ Α 181/2009) και να λάβει την προβλεπόμενη επιδότηση, θα πρέπει να ακολουθήσει την παρακάτω διαδικασία:

1. Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά μέχρι 3.5 τόνους μικτό φορτίο, η διαδικασία της απόσυρσης – επεξεργασίας γίνεται μέσω εγκεκριμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ)

Αναλυτικά η διαδικασία απόσυρσης περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

i) Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει το αποσυρόμενο όχημα σε εγκατάσταση επεξεργασίας ή σε σημείο συλλογής ΟΤΚΖ, μέλος του δικτύου του εγκεκριμένου συστήματος ΟΤΚΖ και λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής όπως προβλέπεται στο άρθρο 8 του ΠΔ 116/2004. Στην περίπτωση που η διαδικασία μεταφοράς του οχήματος στη μονάδα επεξεργασίας ή στο σημείο συλλογής ενέχει κάποιο κόστος, αυτό βαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του οχήματος.
Το αποσυρόμενο όχημα θα πρέπει:
- να οδηγείται προς παράδοση αυτοδύναμα
- να διαθέτει όλα τα μηχανικά του μέρη
- να διαθέτει όλα τα στοιχεία του αμαξώματος

ii) Το εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης ΟΤΚΖ σύμφωνα με το άρθρο 8 του ΠΔ 116/2004 εκδίδει πιστοποιητικό καταστροφής το οποίο και χορηγείται από το σύστημα ή μέσω του σημείου συλλογής στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη, μέσα σε 8 ημέρες από τη χορήγηση της βεβαίωσης παραλαβής του ΟΤΚΖ.

iii) Μέσα στην ως άνω αναφερόμενη προθεσμία, αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφής διαβιβάζεται μαζί με τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης OTKZ σε οποιαδήποτε υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να γίνει οριστική διαγραφή του ΟΤΚΖ.

iv) Η ως άνω υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εκδίδει εντός τριών εργάσιμων ημερών από την λήψη του πιστοποιητικού καταστροφής και παραδίδει στον ιδιοκτήτη ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του ή σε εκπρόσωπο του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης, την μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής εις διπλούν υπογεγραμμένη από την υπηρεσία αυτή.

v) Η μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής στην οποία αναγράφεται επιπλέον ότι η οριστική διαγραφή έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας, αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή οικονομικού κινήτρου απόσυρσης στον ιδιοκτήτη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3 της ως άνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μηχανογραφική εφαρμογή για την αναγραφή της παραπάνω παρατήρησης, οι αρμόδιες Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Ν.Α. υποχρεούνται να συμπληρώνουν την παραπάνω παρατήρηση χειρόγραφα επί της μηχανογραφημένης πράξης οριστικής διαγραφής.

vi) Το προβλεπόμενο στο άρθρο 8 του ΠΔ 116/04 πιστοποιητικό καταστροφής περιλαμβάνει επιπλέον πεδίο στο οποίο θα αναφέρεται αν πληρούνται ή όχι οι απαιτήσεις για τα αποσυρόμενα οχήματα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ.1. i. του παρόντος άρθρου και θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση της εγκατάστασης επεξεργασίας σχετικά με την κατάσταση του οχήματος. Η ως άνω υπεύθυνη δήλωση αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του πιστοποιητικού καταστροφής.

2. Για τα φορτηγά που είναι μεγαλύτερα από 3.5 τόνους μικτό φορτίο, η διαδικασία απόσυρσης θα περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
i) Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος αυτού παραδίδει το αποσυρόμενο όχημα σε εγκατάσταση επεξεργασίας ΟΤΚΖ μέλος του δικτύου του εγκεκριμένου συστήματος ΟΤΚΖ, το οποίο έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και θα λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής. Στην περίπτωση που η διαδικασία μεταφοράς του οχήματος στη μονάδα επεξεργασίας ή στο σημείο συλλογής ενέχει κάποιο κόστος αυτό βαρύνει αποκλειστικά τον ιδιοκτήτη του οχήματος.
Το αποσυρόμενο όχημα θα πρέπει:
- να οδηγείται προς παράδοση αυτοδύναμα
- να διαθέτει όλα τα μηχανικά του μέρη
- να διαθέτει όλα τα στοιχεία του αμαξώματος

ii) Ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος αυτού, καταθέτει σε οποιαδήποτε υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης τη βεβαίωση παραλαβής, μαζί με κομμένο αριθμό πλαισίου και όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα προκειμένου να γίνει η διαγραφή του οχήματος. Η ως άνω υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εκδίδει την μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής εις διπλούν εντός τριών εργάσιμων ημερών από την λήψη της βεβαίωσης παραλαβής το οποίο και παραδίδει στον ιδιοκτήτη ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο αυτού.

iii) Η μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής στην οποία αναγράφεται επιπλέον ότι η οριστική διαγραφή έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας, αποτελεί το δικαιολογητικό για την παροχή οικονομικού κινήτρου απόσυρσης στον ιδιοκτήτη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3 της ως άνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μηχανογραφική εφαρμογή για την αναγραφή της παραπάνω παρατήρησης, οι αρμόδιες Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Ν.Α. υποχρεούνται να συμπληρώνουν την παραπάνω παρατήρηση χειρόγραφα επί της μηχανογραφημένης πράξης οριστικής διαγραφής.

iv) Στη βεβαίωση παραλαβής θα γίνεται σαφής αναφορά ότι πληρούνται ή όχι οι απαιτήσεις για τα αποσυρόμενα οχήματα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 2 i. του παρόντος άρθρου.

v) Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μηχανογραφική εφαρμογή της οριστικής διαγραφής των Φ.Δ.Χ. αυτοκινήτων, αντί της μηχανογραφημένης πράξης της οριστικής διαγραφής θα εκδίδεται μη μηχανογραφημένη πράξη και θα τοποθετείται στον οικείο φάκελο του φορτηγού αυτοκινήτου. Στην περίπτωση αυτή οι κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας δεν κατατίθενται.

Άρθρο 3
Εξαιρέσεις

Των οικονομικών κινήτρων των προβλεπομένων στο άρθρο 3 της ως άνω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιρούνται:
i) Οχήματα τα οποία έχουν καταστραφεί από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό
ii) Οχήματα που παραδίδονται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας/ σημεία συλλογής τα οποία δεν πληρούν τις απαιτήσεις των παρ. 1.i και 2.i του άρθρου 2 της παρούσας.
iii) Οχήματα για τα οποία oι ιδιοκτήτες ή κάτοχοι έχουν υποβάλλει δήλωση ακινησίας, εκτός εάν άρουν την ακινησία από την αρμόδια υπηρεσία, καταβάλλουν τα οφειλόμενα τέλη και ανακτήσουν την άδεια και τις πινακίδες κυκλοφορίας.


Άρθρο 4
Προϋποθέσεις και διαδικασία για την παροχή οικονομικού κινήτρου αγοράς οχήματος

Η παροχή οικονομικού κινήτρου με την αγορά καινουργούς ή μεταχειρισμένου EURO 4 ή EURO 5 οχήματος πραγματοποιείται μόνο εφόσον έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία απόσυρσης της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα μέχρι 3.5 τόνους μικτό βάρος ή της παρ. 2 του άρθρου 2 της παρούσας για τα οχήματα που είναι μεγαλύτερα από 3.5 τόνους.
Η παροχή οικονομικού κινήτρου με την αγορά οχήματος σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου, πραγματοποιείται εφόσον το όχημα που αποσύρεται αντικαθίσταται με όχημα το οποίο περιλαμβάνεται στον ίδιο πίνακα 4, 5 ή 6 του άρθρου 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ανεξαρτήτως κυβισμού ή βάρους).
Η αγορά του νέου οχήματος αποδεικνύεται από την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και εφόσον στην εν λόγω άδεια αναγράφεται η ένδειξη « από απόσυρση του…. Ε.Ι.Χ. ή Φ.Ι.Χ. ή Φ.Δ.Χ.».


Άρθρο 5
Τρόπος καταβολής οικονομικών κινήτρων

Για το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης ορίζεται ως τίτλος πληρωμής η πράξη οριστικής διαγραφής (μηχανογραφημένη ή μη).

Για το κίνητρο της αγοράς αυτοκινήτου εκδίδεται τίτλος πληρωμής από την αρχή που εξέδωσε την άδεια κυκλοφορίας, στην οποία αναγράφεται και ο αριθμός του αποσυρθέντος αυτοκινήτου, επικυρωμένο αντίγραφο της οποίας επισυνάπτεται στον τίτλο πληρωμής.

Με βάση τους ανωτέρω κατά περίπτωση τίτλους πληρωμής, στους οποίους θα αναγράφονται από την εκδούσα αρχή η ένδειξη τίτλος πληρωμής, το προς πληρωμή ποσό, καταβάλλονται τα ποσά των κινήτρων κατά περίπτωση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος ή τη Δ.Ο.Υ. χωρικής αρμοδιότητας, που διαθέτουν τμήμα εξόδων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 37 περίπτωση (στ) του Ν. 2362/1995 (ΦΕΚ Α 264) και καταλογίζονται στον Ειδικό Φορέα 23/200 και κωδικό αριθμό εξόδου 5195 «Οικονομικά κίνητρα απόσυρσης οχημάτων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Κατά την πληρωμή του ποσού σύμφωνα με τα ανωτέρω εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 83 του Ν.Δ. 356/1974 (ΦΕΚ Α 90).





Άρθρο 6
Διάρκεια

Οι διατάξεις της παρούσας ΚΥΑ έχουν ισχύ έως την 31.12.2012.
Η παροχή του κινήτρου απόσυρσης πραγματοποιείται εφόσον το αυτοκίνητο έχει αποσυρθεί από την ισχύ της παρούσας και εντεύθεν.

To οικονομικό κίνητρο για την αγορά οχήματος, πραγματοποιείται από την ισχύ της παρούσας και καθ΄ όλη τη διάρκεια της ως άνω χρονικής περιόδου.
Ως ημερομηνία πραγματοποίησης της απόσυρσης νοείται η ημερομηνία που αναγράφεται στο πιστοποιητικό καταστροφής ή στην βεβαίωση παραλαβής στην περίπτωση απόσυρσης βαρέων οχημάτων.


Άρθρο 7
Παραρτήματα
Προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας ΚΥΑ, τα ακόλουθα παραρτήματα:
Παράρτημα I: Πιστοποιητικό Καταστροφής
Παράρτημα II: Δήλωση κατάστασης οχήματος
Παράρτημα III: Βεβαίωση παραλαβής

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ

Με εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου θα κλείσει το πολιτιστικό πρόγραμμα του 2009 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών.
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου παρουσία του Αντινομάρχη Πολιτιστικής & Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Παύλου Καρυπίδη, του Δ/ντη Πολιτισμού κ. Βαφειάδη Βασίλη και του Σερραίου Μουσικοσυνθέτη κ. Λευτέρη Αερόπουλου παρουσιάστηκε στα Μ.Μ.Ε η πρώτη εκδήλωση με το Μουσικό Εργαστήρι Σερρών.
Συγκεκριμένα για το επόμενο διάστημα έχουν ήδη προγραμματιστεί δύο μεγάλες εκθέσεις αφιερωμένες στον Γιάννη Ρίτσο.
Η πρώτη οργανώνεται από 16 έως 31 Οκτωβρίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος και περιλαμβάνει έργα Βορειοελλαδιτών Καλλιτεχνών με αναφορά το έργο και τη ζωή του ποιητή. Η δεύτερη έκθεση θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα, εκδόσεις και το σύνολο της εικαστικής δουλειάς του Γιάννη Ρίτσου.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18 Οκτωβρίου με τη μεγάλη συναυλία του Μουσικού Εργαστηρίου και τον Λευτέρη Αερόπουλο.
Ο Αντινομάρχης κ. Καρυπίδης Παύλος τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Ν.Α στο αφιέρωμα αυτό και στην αξία που έχει η παρουσία στις εκδηλώσεις ενός σπουδαίου τοπικού πολιτιστικού κυττάρου όπως είναι το Μουσικό Εργαστήρι.
Ο Λευτέρης Αερόπουλος αναφέρθηκε στo έργο του και στο μέγεθος της προσπάθειας που καταβλήθηκε από τους συντελεστές για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα αντάξιο του έργου του εθνικού ποιητή.
Το έργο «Μια στάλα φως στο Γιάννη Ρίτσο» είναι ένα Μουσικό δρώμενο με ηθοποιούς, τραγουδιστές , χορωδούς – υποκριτές, ορχήστρα, δομημένο με όλα τα στοιχεία μιας θεατρικής παράστασης . Από το προανάκρουσμα, την είσοδο του χορού, τα αφηγηματικά μέρη, την τραγουδιστική απαγγελία ως το τραγούδι από τους κορυφαίους, και το συνεχή διάλογο με το χορό, ταξιδεύει τους θεατές στο χρόνο, αναδεύοντας τις μνήμες με ένα τρόπο απρόσμενα οικείο. Το σκηνικό, τα κοστούμια και οι φωτισμοί υποβάλουν τον ακροατή και τον μεταφέρουν αβίαστα στο κλίμα, το χώρο και την εποχή.
Το Α΄ μέρος περιλαμβάνει τη ραψωδία στο Γιάννη Ρίτσο σε κείμενα και στίχους του Λευτέρη Αερόπουλου, μελοποιημένες συνθέσεις από τον «Επιτάφιο», την «Κυρά των αμπελιών», τον «Πόλεμο και ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου & το Β΄ μέρος αποσπάσματα από τον Επιτάφιο, τη Ρωμιοσύνη, τα Λιανοτράγουδα του Μίκη Θεοδωράκη, το Καπνισμένο τσουκάλι του Χρήστου Λεοντή ειδικά επεξεργασμένα, και απ’ το ποιητικό θέατρο του Γιάννη Ρίτσου τη Σονάτα του σεληνόφωτος.
Συντελεστές της παράστασης είναι:
Ραψωδός : Λευτέρης Αερόπουλος ,τραγούδι : Ελένη Μιχαλοπούλου
Στη σονάτα του σεληνόφωτος η ηθοποιός Χρύσα Μαγαΐτη
Στο ρόλο του στοχαστή – αναγνώστη ο ηθοποιός Γιώργος Καρύδας
Αφηγητής : Γιάννης Κεχαγιάς - Γούναρης
Κορυφαία του Χορού : Αλεξάνδρα Καραθανάση
Στα μέρη του Χορού η Μικτή και η Νεανική Χορωδία του Μ.Ε.Σ. & μαζί τους
το 9μελές Οργανικό Σύνολο του Μ.Ε.Σ.
Επεξεργασία - Μουσική Διεύθυνση - Σκηνοθεσία : Λευτέρης Αερόπουλος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την
Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 στις 9.00΄ το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο “ΑΣΤΕΡΙΑ”
Με είσοδο ελεύθερη για το κοινό

Διορίζονται 87 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2009-2010 διορίζονται 87 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους κλάδους ΠΕ08, ΠΕ09 και ΠΕ10.
Οι διοριζόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες διορίζονται για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας από 24 Σεπτεμβρίου έως και 28 Σεπτεμβρίου 2009 και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που διορίστηκαν, μέχρι λήξεως του έτους για το οποίο διορίζονται.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ

Μια ξεχωριστή βραδιά υψηλών απαιτήσεων για τους φίλους της κλασσικής μουσικής πραγματοποιείται την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.
Ο Διεθνούς Φήμης Έλληνας πιανίστας Νικόλαος Σαββίδης ερμηνεύει έργα των F.Chopin και Μ. Μusorgsky σε ένα ρεσιτάλ πιάνου που θα μαγέψει κυριολεκτικά.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, η ΝΕΠΟΣ και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.
Εισιτήρια (στην τιμή των 10€) προπωλούνται στα δισκοπωλεία:
ΝΤΟΡΕΜΙ (όπισθεν Δημαρχίας), τηλ.: 23210 24013
ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ (Τσαλοπούλου 14), τηλ.: 23210 24139
ΝΕΠΟΣ (Υψηλάντου 4), τηλ.: 23213 54512

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γ. Ρίτσου

Σας προσκαλούμε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 μ., στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Θέμα της συνέντευξης θα είναι η συναυλία του Λευτέρη Αερόπουλου «Μια στάλα φως στο Γιάννη Ρίτσο» που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου.
Τη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν ο Αντινομάρχης Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Παύλος Καρυπίδης, ο Διευθυντής Πολιτισμού κ. Βασίλης Βαφειάδης και ο Διευθυντής του Μουσικού Εργαστηριού Σερρών κ. Λευτέρης Αερόπουλος.

Συνεχίζει τις επισκέψεις ο Θεόδωρος Μηλίδης


Χτές 23/09 ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ κ.Θεόδωρος Μηλίδης επισκέφτηκε τα χωριά Κορμίστα,Ηλιοκώμη, Συμβολή Ν.Μπάρφρα, Αγγίστα, Στ.Αγγίστας, Αγιοχώρι, Αλιστρατη.Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον κ.Μηλίδη επιβεβαιώνοντας κατα αυτόν τον τρόπο την δυναμική της υποψηφιότητας του.Ο κ.Μηλίδης ευχαρίστησε τον κόσμο για την θέρμη και την ενθουσιώδη υποδοχή και δεσμευτηκε οτι θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα του συναγωνιστης και αρωγός στην επίλυση των προβληματων τους.
Αυριο απόγευμα 24/09 θα επισκεφτεί τα χωριά Στρυμονοχώρι, Νεοχώρι Σιντικής, Μανδράκι, Ανω Ποροια, Κάτω Ποροια, Πετρίτσι.

ΑΠΟΦΥΛΛΩΣΗ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ

Η αποφύλλωση του βαμβακιού είναι μια απαραίτητη επέμβαση προκειμένου να επιταχύνουμε το άνοιγμα, να πετύχουμε καλή συγκομιδή και καλή ποιότητα σύσπορου βαμβακιού. Επίσης, μόνο το αποφυλλωμένο βαμβάκι (και στεγνό) μπορεί να αποθηκευτεί.

ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Τα αποφυλλωτικά σκευάσματα πρέπει να ψεκάζονται όταν έχει ανοίξει τουλάχιστον το 50% των καρυδιών. Πρόωρη αποφύλλωση βλάπτει την ποιότητα του βαμβακιού και πολλές φορές και το ίδιο το άνοιγμα (παρατηρείται μισοάνοιγμα των καρυδιών και καραμελοποίηση). Για να δράσουν αποτελεσματικά τα αποφυλλωτικά χρειάζονται καλές θερμοκρασίες (μεγαλύτερες των 15 °C).
Σε πολύ αναπτυγμένες ή όψιμες φυτείες, που δεν ανοίγουν ενώ περνάει ο καιρός, δεν χρειάζεται να περιμένουμε το παραπάνω ποσοστό ανοίγματος και εφαρμόζουμε τη μισή δόση αποφυλλωτικού, έστω κι αν το άνοιγμα είναι μόνο 10-20%. Έτσι θα πέσει ένα μέρος του φυλλώματος και ο αερισμός θα βοηθήσει στο άνοιγμα των καρυδιών, αλλά ταυτόχρονα θα διατηρηθούν και αρκετά φύλλα για να ολοκληρωθεί η θρέψη των καρυδιών. Στη συνέχεια, όταν το άνοιγμα προχωρήσει στο 50% κάνουμε και δεύτερη εφαρμογή μαζί με ένα ωριμαντικό.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΦΥΛΛΩΣΗ
Ø Φυτά με όσο το δυνατό υγιή, πράσινα φύλλα.
Ø Να επικρατήσουν μετά την εφαρμογή 4-5 ημέρες ηλιοφάνειας, καλές θερμοκρασίες ημέρας και νύχτας και αυξημένη ατμοσφαιρική υγρασία.
Ø Καλή ποιότητα ψεκασμού (καλή διαβροχή των φύλλων, με σωστό μέγεθος σταγονιδίων που δεν απορρέουν).

ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ & ΔΟΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Ø Αποφυλλωτικά
1. Ethephon 48% + cyclanilide 6% (Finish): 250-300 κ.εκ./στρέμμα.
2. Carfentrazone-ethyl (Spotlight): 12,5 κ.εκ./στρέμμα +
Ethephon: 200 κ.εκ./στρέμμα.
Ø Ωριμαντικά
Ethephon: 250-350 κ.εκ./στρέμμα.

Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Διεύθυνση ΠΑΠ Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας) καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Βαμβακιού για το έτος 2009.

1. Υποψήφιοι δικαιούχοι για ένταξη στο Πρόγραμμα

Δικαιούχοι της ενίσχυσης μπορούν να κριθούν:
I. Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οι οποίοι αντλούν τουλάχιστον το 50% του συνολικού εισοδήματός από την άσκηση της αγροτικής τους δραστηριότητας, και
Π. Οι συνταξιούχοι Ο.Γ.Α.(φυσικά και νομικά πρόσωπα),
οι οποίοι συμμετέχουν το 2009 σε σύστημα παραγωγής βαμβακιού μέσω της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2 του AGROCERT.

2. Ύψος και είδος ενίσχυσης

Το συνολικό ύψος που διατίθεται ετησίως για την ενίσχυση του μέτρου ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ. Το ύψος της ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 2.500 ευρώ ανά εκμετάλλευση.

3. Φάκελος Υποψηφιότητας-Δικαιολογητικά:

Ι. Αίτηση συμμετοχής (διεύθυνση στο internet http://www.minagric.gr/greek/data/ΑΙΤΗΣΕΙΣ%20ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣΗ%20ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ.doc )
ΙΙ. Αντίγραφο ΟΣΔΕ 2009
ΙΙΙ. Φωτοτυπία πρόσφατα θεωρημένου βιβλιαρίου ΟΓΑ
IV. Αντίγραφο Ε1 και εκκαθαριστικό προηγούμενου έτους
V. Παραστατικά νόμιμης κατοχής αγροτεμαχίων (τίτλοι ιδιοκτησίας, Ε9, ενοικιαστήρια)
VI. Υπογεγραμμένη σύμβαση με πιστοποιητικό φορέα κατά το πρότυπο AGRO 2
VII. Υπογεγραμμένη σύμβαση με σύμβουλο ή επιβλέποντα γεωπόνο κατά το πρότυπο AGRO 2
VIII. Σημειώνεται ότι η βεβαίωση εφαρμογής του προτύπου AGRO2 για το βαμβάκι πρέπει να προσκομιστεί μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2010.

Περίοδος υποβολής Αιτήσεων Ενίσχυσης - Φακέλων Υποψηφιότητας

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Σερρών μέχρι τις 30.9.2009, σύμφωνα με τους όρους – προϋποθέσεις και λοιπές διαδικασίες που ακολουθούν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

Τηλέφωνα: Γενναρίδου Αναστασία 2321355211
Κωστοβασίλη Μαρία 2321355190
Σολδάτου Ελένη 2321355210

Ανοιχτή επιστολή του Θεόδωρου Μηλίδη


Ανοιχτή επιστολή στους συμπολίτες μου
Σερραίες κ Σερραίοι στις 4 Οκτωβρίου θα ψηφίσουμε για τη νέα διακυβέρνηση της χώρας μας. Θα ψηφίσουμε για την πρόοδο, την ανάκαμψη και το μέλλον του τόπου.
Στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του Κώστα Καραμανλή, για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη, καταθέτω και εγώ τις δυνάμεις μου, βάζοντας υποψηφιότητα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Φίλες και φίλοι,
Πιστεύω ότι θα με τιμήσετε με την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας, γιατί με γνωρίζετε από τους αγώνες που μαζί δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια.
Ζητώ να με εκλέξετε, για να υπάρχει η δική σας φωνή στη Βουλή των Ελλήνων.
Γνωρίζετε το ποιόν μου και την προσήλωσή μου στον τόπο μας και στους ανθρώπους του. Γνωρίζετε ότι μέσα από θεσμούς και θέσεις έχω υπηρετήσει το Νομό και τους συμπολίτες μου με τον καλύτερο τρόπο. Ξέρετε ότι έχω τη δύναμη, τη δυνατότητα και τη διάθεση να εργαστώ σκληρά και να σας εκπροσωπήσω με τον πιο άξιο τρόπο.
Ζητώ να είστε δίπλα μου και να με στηρίξετε με την αγάπη και την ψήφο σας,και εγώ με την σειρά μου σας υπόσχομαι ότι θα θυμάμαι,κάθε λεπτό της θητείας μου,τους λόγους για τους οποίους εσείς με ψηφίσατε.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Θεόδωρος Μηλίδης
Ιατρός

Το 4ο Σύστημα Προσκόπων Σερρών σας καλεί...

Το 4ο Σύστημα Προσκόπων Σερρών σας καλεί στον
Α Γ Ι Α Σ Μ Ο
Για την Ε Ν Α Ρ Ξ Η της Νέας Προσκοπικής περιόδου 2009-2010

Που θα γίνει στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στην

Κοιλάδα Αγ. Αναργύρων Σερρών την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009 και

ώρα 10.45 το πρωί.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του Νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Θα ακολουθήσει πρόγραμμα ψυχαγωγίας για Γονείς και Παιδιά και προσφορά Φασουλάδας για όλους .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τα Παραρτήματα Σερρών
της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ) και
της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ),
συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για το Παγκόσμιο Έτος Αστρονομίας
διοργανώνουν εκδήλωση με ομιλητή τον συμπατριώτη μας
Δρ. Άγγελο Βουρλίδα,
Αστροφυσικό, που εργάζεται στο
Ερευνητικό Εργαστήριο του Ναυτικού των Η.Π.Α
με θέμα:
«Περί Ανέμων, Κρουασάν και
Τσουνάμι :
Τελευταίες Παρατηρήσεις του
Όμορφου...αλλά Εκρηκτικού
Ηλιακού Στέμματος»
Στο Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009
ώρα 12:00
Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της
Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών και
των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ03 και ΠΕ04
Είσοδος Ελεύθερη για κοινό με ανάλογα
ενδιαφέροντα

• Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών οργανώνει την κεντρική προεκλογική του
συγκέντρωση την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ στην πλατεία
Ελευθερίας, με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή επικρατείας Αλέξη Μπένο,
αναπληρωτή καθηγητή κοινωνικής ιατρικής Α.Π.Θ.

Καλούμε όλους τους Σερραίους Πολίτες να συμμετέχουν παρότι γνωρίζουμε καλά ότι πολλές φορές τους θυμώσαμε, τους πληγώσαμε, ότι τραυματίσαμε την εικόνα μας.

Εμείς όμως, αντλώντας τη δύναμή μας από τη μεγάλη ιστορία της Αριστεράς με τις καλές και τις άσχημες στιγμές της, αλλά και την αδιαμφισβήτητα ανιδιοτελή προσφορά όλων μας, ξεπεράσαμε τα προβλήματα. Και συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την ενότητα και την αυτονομία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, απέναντι σε κάθε σχέδιο για ενδυνάμωση του δικομματισμού σε βάρος της. Θα αποκρούσουμε τη συντονισμένη επίθεση που εξαπέλυσαν πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κατάφερε να ταράξει τα ήρεμα νερά του πολιτικού συστήματος να γίνει «επικίνδυνος» για το δικομματισμό. Οι αγώνες μας για το άρθρο 16, η συμμετοχή μας στους αγώνες της νεολαίας το Δεκέμβρη, η αταλάντευτη στάση μας μέσα στη Βουλή, η αντιπολιτευτική μας δράση απέναντι στη ΝΔ, η σαφής οριοθέτηση μας από το παρελθόν και το παρόν του ΠΑΣΟΚ, η σύγκρουση μας με τα μεγάλα συμφέροντα και η σταθερή αναφορά μας στους κοινωνικά αδύναμους, τους άνεργους, τους νέους, δεν ήταν μεμονωμένες, ούτε τυχαίες επιλογές. Είναι η ταυτότητά μας.

Κεντρική ομιλία του Θεόδωρου Μηλίδη


Η κεντρική ομιλία του κ. Θεόδωρου Μηλίδη, υποψήφιου βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Σερρών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/09 και ωρα 19:30 στο ξενοδοχειο ELPIDA RESORT, στην κοιλαδα των Αγίων Αναργύρων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΗΛΙΔΗ, υπ.βουλευτή Ν.Δ. Σερρών


ΙΑΤΡΟΥ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ε.Σ.Υ. ΤΗΣ Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
ΤΟΥ Γ. Ν. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Διεύθυνση: Παπαφωτίου 1 Σέρρες τ.κ. 62124
Τηλέφωνα: 2321027701/ 2321028050
Κινητό 6944510356

Γεννήθηκα το 1951 στην Καρυώτισσα Πέλλας όπου και ολοκλήρωσα τις γυμνασιακές μου σπουδές. Φοίτησα στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως αριστούχος υπότροφος και αποφοίτησα το 1976 με βαθμο "λείαν καλώς". Από το 1977 κατοικώ μόνιμα στις Σέρρες και είμαι παντρεμένος με την παιδίατρο Άννα Συμεωνίδου, που ήταν διευθύντρια στο Π.Ι.Κ.Π.Α. Σερρών και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη των Σερρών. Έχουμε αποκτήσε τρία παιδιά: Την Ιωάννα, ιατρό ειδικευόμενη παιδιατρικής, το Δημήτρη, επί πτυχίω φοιτητή Η/Υ και τον Αλέξανδρο, μαθητή Λυκείου.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
- Εντάχθηκα στο Ε.Σ.Υ. από την πρώτη του εφαρμογή και σήμερα κατέχω τη θέση του Διευθυντή Παθολογίας
στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Σερρών. Κατέχω το δίπλωμα του "κλινικού υπερτασιολόγου" της Ευρωπαϊκής
Εταιρείας Υπέρτασης.
- Από 20ετίας λειτουργώ στο Γ. Ν. Σ. το Υπερτασιολογικό και Λιπιδαιμικό ιατρείο και παρακολουθώ περίπου
15.000 ασθενείς ετησίως.
- Εκπόνησα 110 επιστημονικές εργασίες τις οποίες ανακοίνωσα ή δημοσίευσα σε Ελληνικά και Διεθνή
Συνέδρια και Περιοδικά και είμαι μέλος πολλών Επιστημονικών Εταιρειών.
- Εκλέχθηκα κατ΄ επανάληψη μέλος του επιστημονικού συμβουλίου με πολλές εισηγήσεις για την εύρυθμη
λειτοργία του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.
- Εισηγητής - Κριτής σε 5 ειδικότητες στο Συμβούλιο Κρίσεως και επιλογής ιατρών του Ε.Σ.Υ., 4η Υ.Π.Ε.
Πρόεδρος Α/βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Ν. Σερρών.

- Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Σερρών (1996 - 1999).
- Αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Σερρών (1995 - 1996)
- Μέλος Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Σερρών (1999 - 2002)
- Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Ν. Σερρών (1999 - 2002)
- Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας - Πρόνοιας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών (1999 - 2002)
- Εφαρμογή προγραμμάτων Υγείας και Πρόνοιας στο Νομό σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Θεσσαλονίκης. Εισηγητής στα αναπτυξιακά προγράμματα του Ν. Σερρών (Itereg,I,II 2o ) Αναπτυξιακό
Συνέδριο κ.τ.λ.).
- Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών (2003 έως 2007) με ενεργό συμμετοχή στα Δ.Σ. Κοινωνικής Μέριμνας
(Κ.Α.Π.Η., ειδικές ομάδες πληθυσμού κ.τ.λ.).
- 2007 εξ Officcio μέλος της Ν.Ο.Δ.Ε.ως 1ος Νομαρχιακός Σύμβουλος.
- Συμμετοχή στα 3 τελευταία Συνέδρια της Νέας Δημοκρατίας εξ Officcio (1ος Νομαρχιακός Σύμβουλος).
- Υπεύθυνος Επιστημονικού Τομέα Ν.Ο.Δ.Ε. Σερρών.
- Μέλος του Τομέα Υγείας Ν.Ο.Δ.Ε. Σερρών.
- Από τον Ιανουάριο του2007 έως σήμερα, Νομαρχιακός Σύμβουλος και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής
Ανάπτυξης Υποδομών και Παραγωγικότητας.
- Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών και μέχρι σήμερα του Ο.Κ.Α.Ν.Α. Σερρών.
- Επί τρεις τετραετίες εκλέγομαι με το ψηφοδέλιο της Νέας Δημοκρατίας στις Νομαρχιακές και στις Δημοτικές
εκλογές αντίστοιχα 1ος και 2ος.
- Στις τελευταίες Νομαρχιακές εκλογές (Οκτώβριος 2006), εκλέχθηκα 1ος Νομαρχιακός Σύμβουλος με 11.000
ψήφους παρ΄ ότι ο συνδυασμός της Ν.Δ. έλαβε ποσοστό μόνο 37%, λόγω ύπαρξης αντάρτικων
συνδυασμών. Η διαφορά μου σε ψήφους απ΄ όλους του υποψήφιους, όλων των συνδυασμών ήταν
σημαντική.
- Έμεινα πάντα πιστός στις επιλογές του κόμματος και συμμετείχα ενεργά στα ψηφοδέλτια ως σύμβουλος,
περιμένοντας τη στιγμή που το κόμμα θα μου έδινε το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή του.
- Συννεχείς συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε. με θέματα πολιτικά - υγείας - πρόνοιας - κοινωνικά - τοπικής
αυτοδιοίκησης κ.λ.π., θετικές κριτικές από πολλές τοπικές εφημερίδες.
- Πολλές ομιλίες σε συλλόγους, σχολεία και άλλους τοπικούς φορείς (Κ.Α.Π.Η., συλλόγους γυναικών κ.α.).
- Στην τοπική συνεδρίαση της Νέας Δημοκρατίας που έγινε προεκλογικά το 2000, προτάθηκα από τοπικούς
Δημάρχους ως υποψήφιος Βουλευτής.
- Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, ως υποψήφιος πλέον βουλευτής, μετά την τιμητική πρόταση
που μου έγινε από το κόμμα μας, στη σύντομη προεκλογική περίοδο που μεσολάβησε και με
συνυποψήφιους εκλεγμένους κατ΄επανάληψη βουλευτές, κατάφερα με προσωπικό αγώνα, στηριζόμενος
στη δημοτικότητα και αναγνωρισιμότητά μου να συγκεντρώσω 11.000 ψήφους, συσπειρώνοντας στο
πρόσωπό μου όχι μόνο οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και άλλων πολιτικών πεποιθήσεων.

Με τιμή
Θεόδωρος Μηλίδης
υποψήφιος Βουλευτής Ν. Σερρών

Προσοχή στα SMS από 54ΧΧΧ

Η ΕΠΚΑΣ απέστειλε επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σχετικά με αρκετές καταγγελίες που έχει λάβει από καταναλωτές ως προς τις παράνομες χρεώσεις SMS μηνυμάτων από αριθμούς 54ΧΧΧ.

Όπως αναφέρουν στις καταγγελίες τους, καταναλωτές οι οποίοι κάνουν χρήση διαδικτύου συναντούν διαφημιστικά banner σε ιστοσελίδες ή αναδυόμενα παράθυρα ποικίλου περιεχομένου (παραδείγματος χάριν: μέτρηση δείκτη ευφυΐας, συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια, εντοπισμός θέσης κινητών τηλεφώνων κα), στα οποία, προκειμένου να συμμετέχουν, πληκτρολογούν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Στα παράθυρα αυτά πουθενά δεν αναγράφονται οι όροι συμμετοχής και οι χρεώσεις.

Στη συνέχεια οι καταναλωτές λαμβάνουν σωρεία μηνυμάτων SMS από αριθμούς 54ΧΧΧ, κάθε ένα από τα οποία χρεώνεται με τη λήψη του και μόνο (ακόμα και 2€/SMS). Αντιλαμβάνονται μάλιστα τις περισσότερες φορές ότι τα μηνύματα αυτά χρεώνονται όταν λάβουν το λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας!

Είναι προφανές ότι όσο τίθενται σοβαρά θέματα παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού από τις εταιρίες παροχής Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης, που αποστέλλουν τα εν λόγω μηνύματα, ομοίως εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την ευθύνη πληροφόρησης και διαφύλαξης της ασφάλειας των υπηρεσιών από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Οι καταναλωτές θα πρέπει:
· Να προσέχουν ιδιαίτερα να μη συμπληρώνουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά τους στοιχεία σε ιστοσελίδες όπου δεν αναγράφονται όροι ή χρεώσεις
· Μόλις αντιληφθούν τη λήψη τέτοιων SMS, να επικοινωνήσουν κατευθείαν με την εταιρία που τους παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ή με την ίδια την εταιρία, εφόσον έχουν στοιχεία, που αποστέλλει τα μηνύματα, προκειμένου να ακυρωθεί η «υπηρεσία»
· Να αρνηθούν να καταβάλουν τις αμφισβητούμενες χρεώσεις στους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας ή να τις πληρώσουν με επιφύλαξη
Η ΕΠΚΑΣ καλεί την ΕΕΤΤ και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να ξεκινήσουν ή να επισπεύσουν τις ενέργειές τους ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να επιβληθούν κυρώσεις σε κάθε υπεύθυνο.
Επίσης καλεί τους Καταναλωτές να καταγγέλουν τέτοιες περιπτώσεις στο τηλέφωνο 2321022518 καθημερινά 7-9μμ ή στο φαξ 2321022518 ή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση epkaser@gmail.com .
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.ΚΑ.Σ.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Απάντηση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Δανειολήπτες και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τα τελευταία πεντέμισι χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε στην πράξη και όχι στα λόγια πως η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής αποτέλεσε βασικό πυλώνα της πολιτικής της. Έλαβε μία σειρά από μέτρα ώστε να προστατεύσει τους δανειολήπτες και να δώσει «ανάσες πνοής» στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Πιο συγκεκριμένα:

θεσπίσαμε διάταξη για το ακατάσχετο μοναδικής κατοικίας για συνολική οφειλή από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες έως 20.000 €.
Βάλαμε τέλος στους πλειστηριασμούς κάτω από την αντικειμενική αξία των ακινήτων. Πλέον υπάρχει, περίοδος χάριτος στους δανειολήπτες προκειμένου να επιτύχουν νέο διακανονισμό με τη τράπεζα πριν προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία προς την κατάσχεση του ακινήτου. Αναστείλαμε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τους πλειστηριασμούς ως το τέλος του 2009 για δάνεια ύψους μέχρι 200.000 €. Τέλος, η διεξαγωγή των πλειστηριασμών γίνεται πλέον αποκλειστικά στα Ειρηνοδικεία.
Θεσπίσαμε ειδικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις εισπρακτικές εταιρείες, δίνοντας τέλος σε ένα νοσηρό φαινόμενο επιχειρηματικής δράσης, μορφωμάτων, κινούμενων ως τώρα στα όρια της νομιμότητας, που πολλές φορές είχαν σαν αποτέλεσμα τη ακραία εκμετάλλευση του πολίτη – καταναλωτή.
Βγάλαμε από το αδιέξοδο 64.000 συμπολίτες μας που είχαν πρόβλημα με τα πανωτόκια.
Εκδώσαμε Υπουργική απόφαση για την απαγόρευση αναγραφής των καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, με βάση αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Οι τράπεζες θα πρέπει να εφαρμόζουν τις αποφάσεις αυτές στις συναλλαγές τους με όλους τους καταναλωτές, χωρίς να απαιτείται ο καταναλωτής να προσφεύγει κάθε φορά στη δικαιοσύνη για να πετύχει την απάλειψη όρου που έχει κριθεί καταχρηστικός, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.
Επιβάλλαμε πρόστιμα σε βάρος των τραπεζών για την διατήρηση καταχρηστικών όρων. Από το 2004 ως και σήμερα επιβλήθηκαν από την Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή συνολικά πρόστιμα αξίας και ύψους 12.054.522 €. Επίσης, συστήσαμε την νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τη μεταφορά της οδηγίας για την καταναλωτική πίστη στο Εθνικό μας Δίκαιο. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι έλληνες καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα αξιοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, αλλά και τις νέες τεχνολογίες, να έχουν πρόσβαση σε προϊόντα καταναλωτικής πίστης, δάνεια και λοιπά, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιτόκια πολύ πιο προνομιακά από αυτά που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.
Πήραμε έγκαιρα μέτρα για να προσαρμόσει στα δεδομένα της κρίσης, τις προϋποθέσεις για την ένταξη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, αυξάνοντας σε 16 μέρες το χρόνο για το «σφράγισμα» των επιταγών και αυξάνοντας στα 500 € το ελάχιστο ποσό πάνω από το οποίο γίνεται η εγγραφή στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Η εγγραφή στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ δεν αποτελεί μόνο τιμωρία, αλλά και προστασία για τους υγιείς επιχειρηματίες, προκειμένου να γνωρίζουν με ποιους συναλλάσσονται.
Επιβάλλαμε επέκταση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων για τα χρέη σε τράπεζες όταν οι μισθοί και οι συντάξεις κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό. Αυξήθηκε το όριο του ακατάσχετου ποσού μισθών και συντάξεων για χρέη προς το δημόσιο από τα 600 €, στα 1.000 €. Εγγυηθήκαμε αμέσως το σύνολο των καταθέσεων σε περίοδο κρίσης.

Η Κυβέρνηση πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Και σε αυτή την προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε την πολιτική του «ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ». Μηδένιζε, αρνιόταν, και αδιαφορούσε για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι δανειολήπτες και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ απέδειξε πως βρίσκεται απέναντι από τα προβλήματα και απέναντι από την κοινωνία.

Προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής

Από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, βάση της υπ’ αριθμ. 2/2009 γνωμοδότησης της Επιτροπής του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία παρέχεται εξαίρεση της αναστολής προσλήψεων για το Υπουργείο Παιδείας κατά την προεκλογική περίοδο, για το σχολικό έτος 2009-2010, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 517 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από 23 Σεπτεμβρίου έως και 25 Σεπτεμβρίου 2009, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής που προσλήφθηκαν, μέχρι λήξεως του διδακτικού έτους.

Εξαγωγές φρούτων και λαχανικών στη Ρωσία

Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Καθηγητής κ. Γεώργιος Παπαστάμκος, άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο στην Κομισιόν σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί έναντι των ρωσικών αρχών, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή ροή των ευρωπαϊκών εξαγωγών φρούτων και λαχανικών στη Ρωσία.

Ως γνωστόν, από τις 01.07.2008 έχει τεθεί σε ισχύ το μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ρωσικής Υπηρεσίας Κτηνιατρικών και Φυτοϋγειονομικών ελέγχων σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων φυτικής προέλευσης που εξάγονται στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ωστόσο, από τις 15.06.2009 η ρωσική πλευρά επεξέτεινε την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου ως προς τα Ανώτατα Όρια Καταλοίπων (MRLs) και σε νέα φυτικά προϊόντα, με αποτέλεσμα, όσον αφορά στην Ελλάδα, να εφαρμόζονται τα εν λόγω μέτρα σε: σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα και φράουλες.

Απαντώντας στην ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή, η Επιτροπή σημειώνει ότι έχει κατ' επανάληψη θέσει υπό αμφισβήτηση την μη ορθή εφαρμογή του μνημονίου εκ μέρους των ρωσικών αρχών, ιδίως κατά τη διάρκεια των διμερών συζητήσεων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την προσχώρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Επιτροπή, η Ρωσία εφαρμόζει τα ανώτατα όρια καταλοίπων χωρίς να τηρεί τις αρχές που αναφέρονται στο μνημόνιο (άρθρο 4) και δίχως να λαμβάνει υπόψη τις ομάδες προϊόντων του Codex Alimentarius. Επιπλέον, παρατηρούνται δυσχέρειες εφαρμογής των σχετικών προβλέψεων του μνημονίου (άρθρα 1 και 6) για τους ελέγχους και την ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα παρακολούθησης των καταλοίπων φυτοφαρμάκων.

Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι τυχόν διμερή πρωτόκολλα μεταξύ επιμέρους κρατών μελών και της Ρωσίας θα προκαλούσαν ενδεχομένως ρήγμα στην εσωτερική αγορά. Για τον λόγο αυτό διεξάγει διαπραγματεύσεις (σε εξέλιξη) για την υπογραφή πρωτοκόλλου εφαρμογής του μνημονίου σε επίπεδο ΕΕ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει, μόνον η Λετονία έχει υπογράψει διμερές πρωτόκολλο με την Ρωσία.

Το κρίσιμο ζήτημα, κατά την Επιτροπή, είναι η ανακολουθία μεταξύ των MRL που ορίζονται στην ρωσική νομοθεσία αφενός και τον Codex ή τα MRL της ΕΕ αφετέρου. Κατόπιν και της σχετικής συμφωνίας μεταξύ της αρμόδιας για θέματα υγείας Επιτρόπου, κας Βασιλείου, και της Ρωσίδας Υπουργού Υγείας, η Επιτροπή συνεργάζεται με τον ρωσικό φορέα θέσπισης προτύπων προς την κατεύθυνση της σύγκλισης των ρωσικών MRL με τα διεθνή πρότυπα.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του μετωπικού σχήματος της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α) Ν.Σερρών: Σε αυτό συμμετέχουν:
Δημήτρης Γραβάνης, Θεόκλεια Καρακώστα, Κωνσταντίνος Καρπουτσής, Αγάπιος Μακρής και Ανέστης Στανίτσας.

To ψηφοδέλτιo των «Οικολόγων Πράσινων»

Στο Ν.Σερρών υποψήφιοι είναι:
Αρμάου Μάριος – Αλφόνσος του Γρηγορίου
Κωστίδου Μυροφόρα του Κωνσταντίνου
Λαζαρίδου Πετρούλα του Χρήστου
Μακρής Αθανάσιος του Ανδρέα
Μοβσεσιάν Φώτιος του Αγκόπ
Μπούρας Αργύριος του Κίμωνα
Χριστάκη Καλλιόπη του Ευρυπίδη

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΒΕΣ

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 21:30 στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο με θέματα:

1. Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Σερρών και Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Ν. Σερρών.
2. Ενημέρωση για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στον Πύργο Ηλείας (3-6/09/2009) και την προβολή των σερραϊκών προϊόντων και Σερραϊκών επιχειρήσεων.
3. Ενημέρωση για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στο φεστιβάλ ‘’Βureka Days 09’’ στη Νίσσα της Σερβίας 12-13/09/2009.
4. Ενημέρωση για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 4η Έκθεση Εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, Τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων στη Φλώρινα (11-14/09/2009).
5. Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στο «Μπακάλικο των Σερρών» Καλαμάτα 01/11/2009.
6. Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στο 8ο Επιχειρηματικό Πανόραμα Μαγνησίας 10-18/10/2009). Εξουσιοδότηση της Διοικητικής Επιτροπής για περαιτέρω ενέργειες.
7. Έγκριση μετάβασης του Προέδρου στη Διεθνή Έκθεση Interfood Sofia Bulgaria 11/11/2009.
8. Έγκριση συμμετοχής στη 17η Kavalaexpo 2009 (26/09/09 έως 01/10/2009)
9. Έγκριση συμμετοχής του Επιμελητηρίου Σερρών στα προγράμματα:
· Σε συνεργασία την TREK Consulting ως εταίρος σε πρόγραμμα με τίτλο «Μεσογειακό Δίκτυο για την Ανάπτυξη των ΜΜΕ της Μη-Τεχνολογικής Καινοτομίας με το ακρωνύμιο Embrace-Med
· Σε συνεργασία την TREK Consulting ως συντονιστής σε πρόγραμμα με τίτλο « Υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Μεσογειακής Γαστρονομίας» και το ακρωνύμιο Gour–Med.
10. Ορισμός εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Σερρών στη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.
11. Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών αντιπροσώπων του Επιμελητηρίου Σερρών για τη συγκρότηση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν. 1264/1982 του Πρωτοδικείου Σερρών για το έτος 2009-2010.
12. Πλήρωση κενής οργανικής θέσης κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού με μετάταξη βάσει των άρθρων 71 & 72 του Υπαλληλικού Κώδικα.
13. Επιχορηγήσεις
14. Ανακοινώσεις - Διάφορα

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΒΕΣ

την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 21:30 στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με θέματα:

1. Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Σερρών και Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Ν. Σερρών.
2. Ενημέρωση για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στον Πύργο Ηλείας (3-6/09/2009) και την προβολή των σερραϊκών προϊόντων και Σερραϊκών επιχειρήσεων.
3. Ενημέρωση για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στο φεστιβάλ ‘’Βureka Days 09’’ στη Νίσσα της Σερβίας 12-13/09/2009.
4. Ενημέρωση για τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στην 4η Έκθεση Εναλλακτικών μορφών Τουρισμού, Τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων στη Φλώρινα (11-14/09/2009).
5. Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στο «Μπακάλικο των Σερρών» Καλαμάτα 01/11/2009.
6. Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Σερρών στο 8ο Επιχειρηματικό Πανόραμα Μαγνησίας 10-18/10/2009). Εξουσιοδότηση της Διοικητικής Επιτροπής για περαιτέρω ενέργειες.
7. Έγκριση μετάβασης του Προέδρου στη Διεθνή Έκθεση Interfood Sofia Bulgaria 11/11/2009.
8. Έγκριση συμμετοχής στη 17η Kavalaexpo 2009 (26/09/09 έως 01/10/2009)
9. Έγκριση συμμετοχής του Επιμελητηρίου Σερρών στα προγράμματα:
· Σε συνεργασία την TREK Consulting ως εταίρος σε πρόγραμμα με τίτλο «Μεσογειακό Δίκτυο για την Ανάπτυξη των ΜΜΕ της Μη-Τεχνολογικής Καινοτομίας με το ακρωνύμιο Embrace-Med
· Σε συνεργασία την TREK Consulting ως συντονιστής σε πρόγραμμα με τίτλο « Υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στον τομέα της Μεσογειακής Γαστρονομίας» και το ακρωνύμιο Gour–Med.
10. Ορισμός εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Σερρών στη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.
11. Ορισμός τακτικών και αναπληρωματικών αντιπροσώπων του Επιμελητηρίου Σερρών για τη συγκρότηση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Επιτροπής του άρθρου 15 του Ν. 1264/1982 του Πρωτοδικείου Σερρών για το έτος 2009-2010.
12. Πλήρωση κενής οργανικής θέσης κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού με μετάταξη βάσει των άρθρων 71 & 72 του Υπαλληλικού Κώδικα.
13. Επιχορηγήσεις
14. Ανακοινώσεις - Διάφορα

Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει τώρα! Τι θα κάνετε για αυτό;

Oι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς προχώρησαν σήμερα σε μια συμβολική κίνηση, που σκοπό έχει να υπενθυμίσει στον αυριανό ηγέτη της χώρας το φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Οι δυο οργανώσεις απέστειλαν στους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων την έκδοση με τίτλο «Hitting Home: ιστορίες από την πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής», θέλοντας να υπενθυμίσουν ότι η αλλαγή του κλίματος συμβαίνει τώρα και θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι δυο οργανώσεις προέβησαν σε αυτήν την κίνηση θέλοντας να τονίσουν στον αυριανό Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ότι στην κρίσιμη συνδιάσκεψη για το κλίμα στην Κοπεγχάγη δεν θα διαπραγματευθεί απλά ένα κείμενο, αλλά την ίδια την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων. Σύμφωνα με τις δυο οργανώσεις, για τον λόγο αυτό η Ελλάδα οφείλει να στηρίξει μια δίκαιη, φιλόδοξη και δεσμευτική συμφωνία. Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, όταν περισσότεροι από 100 αρχηγοί κρατών παρευρεθούν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ με αποκλειστικό αντικείμενο συζήτησης την κλιματική αλλαγή, οι δικοί μας πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώνουν τηλεοπτικά τα ξίφη τους στην Ελλάδα. Θα είχε επομένως εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουμε μέσα από την τηλεοπτική αναμέτρηση, το όραμά τους για τη συμβολή της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Αν μας δινόταν η ευκαιρία να υποβάλλουμε ερωτήσεις στην αυριανή τηλεοπτική αναμέτρηση των δυο επικρατέστερων υποψηφίων για την πρωθυπουργία, θα θέλαμε να μάθουμε τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν, προκειμένου να αποτρέψουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας και παγκοσμίως» αναφέρει ο Δημήτρης Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς. «Το ερώτημα βέβαια θα ήταν ρητορικό, καθώς η μοναδική απάντηση έχει ήδη δοθεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Στην Κοπεγχάγη, οι ηγέτες των ανεπτυγμένων κρατών πρέπει να δεσμευτούν για μειώσεις των εκπομπών τους κατά 40% έως το 2020, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Οτιδήποτε λιγότερο είναι αποτυχία» αναφέρει ο Νίκος Χαραλαμπίδης, διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. Σε κάθε περίπτωση, το WWF Ελλάς και η Greenpeace περιμένουν μια μη-ρητορική απάντηση στο ερώτημα: Ποιες διεθνείς πρωτοβουλίες θα αναλάβετε στις 77 ημέρες που απομένουν έως την Κοπεγχάγη, ώστε να επιτευχθεί μια δίκαιη και αποτελεσματική συμφωνία για το κλίμα, που θα προβλέπει μείωση των εκπομπών από τις ανεπτυγμένες χώρες κατά 40%; Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει τώρα και οι μέχρι σήμερα δεσμεύσεις της ΕΕ και των άλλων ανεπτυγμένων κρατών απλά δεν επαρκούν για την καταπολέμησή της. Περισσότερες πληροφορίες:Δημήτρης Ιμπραήμ, Υπεύθυνος για θέματα κλιματικών αλλαγών, Greenpeace:210 3806374, 6979443305, dimitris.ibrahim@greenpeace.orgΑχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος Εκστρατειών Πολιτικής, WWF Ελλάς:210 3314893: 6974029295, a.plitharas@wwf.grΣημειώσεις προς συντάκτες:1. Στην έκδοση φιλοξενούνται οι ιστορίες ανθρώπων από όλο τον κόσμο, που έχουν ήδη πέσει θύματα της κλιματικής αλλαγής. Η Σορμπάνου από το Μπαγκλαντές, η Κονστάνς από την Ουγκάντα, ο Λάζιε από την Κίνα, η Ρουθ από τη Γερμανία, ο Ισάν από την Ινδία διηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες για το πώς η αλλαγή του κλίματος έχει επηρεάσει τις περιουσίες τους, τα σπίτια τους, τις ίδιες τους της ζωές. Δείτε εδώ την έκθεση “Hitting home" 2. Στις μέχρι σήμερα διεθνείς διαπραγματεύσεις για το κλίμα, η ΕΕ έχει δεσμευθεί για μείωση των εκπομπών της κατά 20% έως το 2020. Μείωση που μπορεί να φτάσει το 30% αν άλλες χώρες αναλάβουν παρόμοιες δεσμεύσεις. Κατά την άποψη των δυο οργανώσεων, η μείωση που προτείνει η ΕΕ είναι αναποτελεσματική και αποδυναμώνει το ηγετικό προφίλ που είχε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια. Δεν αφορά καν σε μειώσεις εκπομπών αποκλειστικά στο εσωτερικό της ΕΕ, καθώς προβλέπει την «αντιστάθμιση» ενός μεγάλου μέρους των εκπομπών, μέσα από έργα σε φτωχές τρίτες χώρες.

Πρώτη θέση στα 28α «Γεωργούδεια»

Την πρώτη θέση στα 28α «Γεωργούδεια» που διοργάνωσε η ομάδα του Ερμή Λαγκαδά κατέλαβε η ομάδα μας επικρατώντας στον τελικό επί της ομάδας του Πιερικού/Αρχέλαου.
Το Σάββατο κέρδισε την ΜΕΝΤ με 80-60 χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Hohler,Τότσιο και Πεχλιβάνη.
Τη Κυριακή η ομάδα μας έπαιξε στον τελικό του τουρνουά με αντίπαλο την ομάδα του Πιερικού/Αρχέλαου η οποία είχε την προηγούμενη μέρα κερδίσει τον Ερμή Λαγκαδά με 74-64.
Χωρίς να συναντήσει πάλι ιδιαίτερες δυσκολίες επιβλήθηκε με 78-58 δείχνοντας ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος με τους Τοπούζη , Πεχλιβάνη και Βοϊβατόπουλο να διακρίνονται στο σκοράρισμα.
Στα αξιοσημείωτα του τουρνουά η ανάδειξη του Χάρη Βοϊβατόπουλου ως MVP των αγώνων

ΠΑΣΟΚ: Σκανδαλώδης παράταση τοποθέτησης υπαλλήλου

H πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Aντζελα Γκερέκου, σχετικά με την υπογραφή τριετούς παράτασης τοποθέτησης υπαλλήλου του ΕΟΤ στο γραφείο Φρακφούρτης, στις 4 Σεπτεμβρίου, ημέρα προκήρυξης των εκλογών, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ακόμη και την ώρα της μεγάλης φυγής, εξακολουθούν να παίζουν με τους θεσμούς και να προκαλούν την ελληνική κοινωνία, οι αποχωρούντες υπουργοί και νυν υποψήφιοι βουλευτές του κυρίου Καραμανλή. Μετά την προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες πώλησης του Καζίνο Κέρκυρας σε ιδιωτική εταιρεία, προσπάθεια που καταγγείλαμε με σχετική δήλωση στις 7 Σεπτεμβρίου, προχώρησαν σε μία ακόμη σκανδαλώδη ενέργεια. Αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή στις 4 Σεπτεμβρίου 2009, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, με υπογραφή του πρόεδρου του ΕΟΤ, σύμφωνα με την με Αρ. Πρωτ. 501704 / 4/09/2009 απόφασή του, παρατείνει την τοποθέτηση - μετάθεση του Γ.Η., υπαλλήλου τριετούς θητείας Διευθυντικών καθηκόντων του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στο Γραφείο του ΕΟΤ Γερμανίας, με έδρα την Φρακφούρτη, για χρονικό διάστημα τριών ετών, αναθέτοντας στον ίδιο υπάλληλο παράλληλα προσωρινά καθήκοντα στο παράρτημα του Μονάχου. Στην ίδια απόφαση, αναφέρεται ότι οι συνολικές αμοιβές τού εν λόγω υπαλλήλου, οι οποίες θα βαρύνουν τον κωδικό `0243-Επίδομα Αλλοδαπής Έτους 2009`, θα ανέρχονται στο ποσό των 6.205 ευρώ μηνιαίως, μετά των σχετικών προσαυξήσεων. Με απλά λόγια, την ώρα που η Ν.Δ. καταρρέει στη δίνη των σκανδάλων, τα στελέχη της επιχειρούν, ακόμη και την ύστατη στιγμή, να βολέψουν τους `ημετέρους`, συνεχίζοντας το μεγάλο φαγοπότι των γαλάζιων `golden boys` της περιόδου 2004-2009. Όπως όλα δείχνουν, έχουν αποδεχτεί την επερχόμενη ήττα και προσπαθούν πλέον να `αρπάξουν` ό,τι προλάβουν στην πορεία τους προς τον κατήφορο.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ και ΠΕΛΑΡΓΟΙ στο ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ

Ακόμη μία φορά, σε μία μεγάλη διοργάνωση η Εθνική Ομάδα Basket δεν ήταν μόνη της, αλλά ακολουθήθηκε από τους φίλους της, όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη ή ευρωπαϊκή ή διεθνή διοργάνωση αγώνων.

Έτσι, κι εφέτος μαζί της πέταξαν στην Πολωνία και οι πασίγνωστοι πλέον στο πανελλήνιο «Πελαργοί», ο Σύνδεσμος Φίλων του εθνικού συγκροτήματος.

Η παρέα ταξίδεψε και βρέθηκε στις πόλεις Πόζναν, Μπίντγκοσκ και Κατοβίτσε, προκειμένου να σταθεί και πάλι δυναμικά στο πλευρό της Εθνικής, σε όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής της πορείας, από τον πρώτο αγώνα της μέχρι και τον μικρό τελικό, όπου η αγαπημένη Εθνική Basket κατέκτησε την Τρίτη θέση.
Οι «Πελαργοί»
Ο Σύνδεσμος ακολουθεί πιστά την Εθνική σε όλες τις υποχρεώσεις της, αδιαπραγμάτευτα και δίχως απαιτήσεις. Την έχει στηρίξει και χειροκροτήσει όχι μόνο στα εύκολα (δηλαδή στις νίκες...) αλλά και στα δύσκολα. Όχι μόνο κοντά (Αθήνα, Βελιγράδι), αλλά και πολύ μακριά (Τόκυο, Πεκίνο).
Οργανώνει τα ταξίδια του με γνώμονα όχι μόνο τη φτήνια, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών-εξ ου και η επί τόπου «κατόπτευση» που έγινε προ διμήνου στις προαναφερόμενες πόλεις της Πολωνίας.
Και κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να εξασφαλιστούν τα εισιτήρια των αγώνων, υπό συνθήκες οσοδήποτε αντίξοες. Στην ιστορία των «Πελαργών», από το 2003 δηλαδή, δεν έχει μείνει ούτε ένας έξω από το γήπεδο.
Στη Μαδρίτη βρέθηκαν περίπου 1000 εισιτήρια για αγώνες «sold-out» (ειδικά για τον ημιτελικό με την Ισπανία), ενώ στο Πεκίνο είδαν τον προημιτελικό Ελλάδας-Αργεντινής (και το ΗΠΑ-Κίνα που ακολουθούσε) περισσότερα από 150 άτομα, μολονότι το εισιτήριο ήταν το πλέον περιζήτητο των ημερών στην κινεζική πρωτεύουσα.
Μαζί και ο Δήμος Σερρών

Στις κερκίδες των πολωνικών γηπέδων και ο Δήμος Σερρών, καθώς ο Αθλητικός Οργανισμός του και ο πρόεδρός του Γιώργος Γούνας, συνεργάστηκαν με τους «Πελαργούς».

Στην εκστρατεία, λοιπόν, στήριξης της Εθνικής Ομάδας Basket ένα «πανώ» του με το έμβλημα του Δήμου Σερρών, τον Θεό Στρυμώνα», ξετυλίχθηκε περήφανα σε κάθε αγώνα του Eurobasket ’09.

Ως γνωστόν, οι «Πελαργοί» είναι στενά συνδεδεμένοι με τις Σέρρες, καθώς, εκτός του Θάνου Μηλούση (ενός των κυριότερων παραγόντων του Συνδέσμου), δραστηριοποιούνται ενεργά στις τάξεις τους, ακολουθούν την Εθνική Basket και δηλώνουν το συναγωνιστικό παρών τους κι άλλοι Σερραίοι.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Πες μου περήφανε χρυσαετέ
από ψηλά τον κόσμο πως τον βλέπεις από πάνω?
Είναι όπως εδώ στα χαμηλά?
ή μήπως σαν άνθρωπος κάτι χάνω?....

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο του προγράμματος του για την προβολή της Βιοποικιλότητας και της ευαισθητοποίησης των μικρών παιδιών πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα Τα απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη του ζωικού βασιλείου που απαντούν στο Νομό μας.
Αρχίζοντας με τον χρυσαετό την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του Μουσείου οι μικροί φίλοι θα παρακολουθήσουν τη ζωή του, μέσα από εικόνες με την υποστήριξη της τεχνολογίας και θ’ ακούσουν το παραμύθι που δημιούργησαν οι Καίτη Εμμανουηλίδου, Όλγα Γκατρζονίκα και Αναστασία Ζαφειρίου. Επίσης, θα συμμετέχουν σε ομαδικές δραστηριότητες και φεύγοντας θα πάρουν μαζί τους τα ενθύμια της ημέρας!
Ο αριθμός των παιδιών θα είναι 20 κατά ομάδα. Ο γονείς παρακαλούνται στη διάρκεια της εβδομάδος να επικοινωνούν με την γραμματεία του μουσείου για την δήλωση συμμετοχής του παιδιού στο 2321-0-993 95.

Θεόδωρος Μηλίδης, ανοιχτή επιστολή

Ανοιχτή επιστολή στους συμπολίτες μου
Σερραίες κ Σερραίοι στις 4 Οκτωβρίου θα ψηφίσουμε για τη νέα διακυβέρνηση της χώρας μας. Θα ψηφίσουμε για την πρόοδο, την ανάκαμψη και το μέλλον του τόπου.
Στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του Κώστα Καραμανλή, για μια Ελλάδα ισχυρή και περήφανη, καταθέτω και εγώ τις δυνάμεις μου, βάζοντας υποψηφιότητα με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Φίλες και φίλοι,
Πιστεύω ότι θα με τιμήσετε με την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας, γιατί με γνωρίζετε από τους αγώνες που μαζί δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια.
Ζητώ να με εκλέξετε, για να υπάρχει η δική σας φωνή στη Βουλή των Ελλήνων.
Γνωρίζετε το ποιόν μου και την προσήλωσή μου στον τόπο μας και στους ανθρώπους του. Γνωρίζετε ότι μέσα από θεσμούς και θέσεις έχω υπηρετήσει το Νομό και τους συμπολίτες μου με τον καλύτερο τρόπο. Ξέρετε ότι έχω τη δύναμη, τη δυνατότητα και τη διάθεση να εργαστώ σκληρά και να σας εκπροσωπήσω με τον πιο άξιο τρόπο.
Ζητώ να είστε δίπλα μου και να με στηρίξετε με την αγάπη και την ψήφο σας,και εγώ με την σειρά μου σας υπόσχομαι ότι θα θυμάμαι,κάθε λεπτό της θητείας μου,τους λόγους για τους οποίους εσείς με ψηφίσατε.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Θεόδωρος Μηλίδης
Ιατρός
Υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ Ν.Σερρών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ υποψήφιου βουλευτή Ν.Δ. Θ. ΜΗΛΙΔΗ


Τη Δευτέρα απόγευμα ο κ.Μηλίδης επισκέφθηκε τα χωριά:Μονοκκλησιά, Ανω Καμήλα, Α.Μητρούσι, Κ.Μητρούσι, Τυρολόη, Καλά Δέντρα,Λευκώνας, όπου έγινε με ενθουσιασμό δεκτός από τους κατοίκους με τους οποίους συζήτησε προβλήματα τοπικού κυρίως χαρακτήρα.

Η πολιτική του κ. Καραμανλή, έχει απογοητεύσει όλους τους Έλληνες

Ιωάννα Καλογερούδη
Υποψήφια Βουλευτής ΛΑ.Ο.Σ. Σερρών
«Η πολιτική του κ. Καραμανλή, αυτά τα πέντε χρόνια, έχει απογοητεύσει και έχει δυσαρεστήσει όλους τους Έλληνες. Ο κ. Καραμανλής, το 2004 έπαιξε με τα όνειρα και τις προσδοκίες των Ελλήνων και κατάφερε με τα «έπαια πτερόεντα» λόγια του να κλέψει δύο φορές τη ψήφο τους. Σήμερα, μετά την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του, έρχεται και με τις πράξεις του να μας φέρει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο τον Παπανδρέου». Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «TV Σέρρες», όπου ήταν καλεσμένη το βράδυ της Κυριακής, η υποψήφια βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κα. Ιωάννα Καλογερούδη.
Ερωτηθείς η κα Καλογερούδη, για την ποσόστωση ανδρών γυναικών στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, δήλωσε : «Οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας, ως ισότιμη πολίτες. Μπορεί να τα έχουν καταφέρει σε σπουδαίους τομείς, όπως στην επιχειρηματικότητα, στις τέχνες και στα γράμματα, αλλά η γυναίκα συνεχίζει να κρατά για τον εαυτό της τον σημαντικότερο απʼ όλους τους ρόλους. Ως μητέρα και ως σύζυγος παραμένει ο κρίκος που κρατά ενωμένη την οικογένεια και άρα την κοινωνία ολόκληρη.
Παρόλα αυτά στον πολιτικό στίβο αγωνίζεται στα πλαίσια των ποσοστώσεων γεγονός που μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, όμως στην ουσία είναι μέτρο που αποδεικνύει το μέγεθος των διακρίσεων κατά της γυναίκας, της υπόστασής της και του έργου της».
Αναφορικά με τα σενάρια περί συνεργασιών σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, μετά τις εκλογές. Η κα Καλογερούδη, τόνισε : «Ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι ένας και μοναδικός. Να αυξήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη κοινοβουλευτική μας δύναμη.
Αποδείξαμε σε όλους τους πολίτες, ότι η φωνή του ΛΑΟΣ στη βουλή, είναι ωφέλιμη για τη χώρα και για τους Έλληνες.
Αυτή τη φωνή λοιπόν θέλουμε στις εκλογές της 4ης Οκτωμβρίου, να την δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο και αυτός είναι ο στόχος μας.
Όσον αφορά όμως τα σενάρια περί συγκυβέρνησης, έχω να σας πω το εξής:
Σε όλη την Ευρώπη, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν κυβερνήσεις συνασπισμού.
Γιατί όχι κάποτε και στην Ελλάδα;
Η σύνθεση είναι άλλωστε το κλειδί στη Δημοκρατία.
Η αλαζονεία των δύο μεγάλων κομμάτων, είδατε τι αποτελέσματα έχει επιφέρει όλα αυτά τα χρόνια.
Επιτέλους κάποτε, πρέπει να μάθουμε και να ακούμε, πρέπει να μάθουμε και να συμφωνούμε». Τέλος, ερωτηθείς η κα Καλογερούδη για την προσχώρηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο ΛΑΟΣ, ανέφερε: «Η πολιτική του κ. Καραμανλή, αυτά τα πέντε χρόνια, έχει απογοητεύσει και έχει δυσαρεστήσει όλους τους Έλληνες. Ο κ. Καραμανλής το 2004 έπαιξε με τα όνειρα και τις προσδοκίες των Ελλήνων και κατάφερε με τα «έπαια πτερόεντα» λόγια του να κλέψει δύο φορές τη ψήφο τους. Σήμερα, μετά την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του, έρχεται και με τις πράξεις του να μας φέρει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο τον Παπανδρέου.
Είναι φυσικό άνθρωποι που αποτελούσαν το υγιεί κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας να μην θέλουν να επιτρέψουν και να μην θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό τον κατήφορο. Ο ΛΑΟΣ θα είναι το κόμμα που θα μπορέσει να κάνει σκληρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ την επόμενη τον εκλογών».

Συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου

Συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο, στην αίθουσα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» στις 25 Σεπτεμβρίου 2009 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 19:30 με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

1. Κατάρτιση προϋπολογισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών οικονομικού έτους 2010.
Εισηγητής ο κ. Γεώργιος Χατζηχαριστός.
2. Τροποποίηση προϋπολογισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών οικονομικού έτους 2009.
Εισηγητής ο κ. Νικόλαος Δεμερτζής.
3. Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας (Ο.Ε.Λ.) της Ν.Α. Σερρών.
Εισηγητής ο κ. Σοφοκλής Θεμιστοκλέους.
4. Ορισμός Προέδρου στο Κέντρο Καταπολέμησης Κουνουπιών & Πολιτικής Προστασίας
Ν. Σερρών.
Εισηγητής ο κ. Ιωάννης Πέτκογλου.

Ανοιχτή επιστολή της Μαρίας Κόλλια

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Ήρθε η ώρα της δικής σας κρίσης. Μας εμπι-
στευθήκατε και εναποθέσατε στα δικά μας χέ-
ρια τις ελπίδες σας, την εκπλήρωση των προσδοκιών
και των οραμάτων σας.
Ήρθε λοιπόν η ώρα και εμείς με τη σειρά μας, δη-
μόσια, να παρουσιάσουμε το έργο μας, να εξηγή-
σουμε όχι μόνο τι πετύχαμε την τελευταία διετία,
ώστε να κριθεί αν πράγματι τιμήσαμε την εντολή σας
αλλά πολύ περισσότερο να απολογηθούμε ενώπιον
σας για όλα εκείνα που παραλείψαμε, αφού ως
κυβερνητικοί βουλευτές είχαμε το μεγαλύτερο
μερίδιο ευθύνης.
Οι βουλευτές ψηφίζονται απευθείας από το λαό,
τον εκπροσωπούν στη Βουλή και υποχρέωση
τους είναι να υπηρετούν το κοινό καλό και τα
συμφέροντα όλου του λαού. Για το λόγο αυτό
πρέπει να δέχονται από τους συμπολίτες τους την
αυστηρή κριτική, όπως φυσικά πρέπει να γίνεται
για όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα και υπηρε-
τούν το κοινό καλό.
Πάνω από τη συλλογική πολιτική ευθύνη υπάρχει μια
πιο σημαντική: η ατομική ευθύνη και πρωτίστως η
πολιτική ειλικρίνεια.
Στο όνομα όλων αυτών σας παρακαλώ να μελε-
τήσετε το έντυπο που έχετε στα χέρια σας.
Το πολυσέλιδο αυτό έντυπο, όπως και το προηγού-
μενο του 2007, είναι ο δικός μου τρόπος να επικοι-
νωνήσω μαζί σας. Είναι η επιλογή μου, όπως και
στις προηγούμενες εκλογές, να μην συμμετάσχω
σε ένα τηλεοπτικό οικονομικό πλειστηριασμό.
Στο έντυπο αυτό θα επιχειρήσω να δώσω απαντή-
σεις σε όλους, να παρουσιάσω μέρος των αποτε-
λεσμάτων από την μέχρι σήμερα διακυβέρνηση της
χώρας από τη Νέα Δημοκρατία καθώς και να εκθέ-
σω τις προσπάθειες μου και τα αποτελέσματα αυτών
στο Νομό Σερρών.
Απέναντι στους γνωστούς μηδενιστές οι οποίοι
επιχειρούν να απαξιώσουν τις προσπάθειες της κυ-
βέρνησης του Κ. Καραμανλή, προτάσσουμε την ει-
λικρίνεια μας και τον ρεαλισμό μας, προκειμένου
να κριθούμε αντικειμενικά από τους πολίτες.
Γνωρίζουμε τι πήγε καλά και τι όχι. Και σας διαβε-
βαιώ ότι έχουμε και τη διάθεση και την βούληση και
την ικανότητα να γίνουμε καλύτεροι και να διορθώ-
σουμε τα λάθη μας.
Ποτέ άλλωστε δεν είπαμε ότι όλα έγιναν τέλεια.
Λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους καταφέ-
ραμε πολλά και σημαντικά, διδαχθήκαμε και από
τις καλές και από τις δύσκολες στιγμές. Το σίγουρο
είναι ότι τίποτε δεν είναι όπως αυτά που μας κλη-
ρονόμησε το χθες. Μένουν όμως πολλά ακόμα να
γίνουν.
Η βούληση μας είναι να συνεχίσουμε. Από εσάς
εξαρτάται η αξιολόγηση, η κρίση και η τελική
επιλογή.
Το ζητούμενο παραμένει:
Ποιους θα εμπιστευτείτε να πάνε τον τόπο ένα
βήμα μακρύτερα;
Ποιοι είναι σε θέση να ερμηνεύσουν καλύτερα τις
προσδοκίες και τα οράματα, ειδικά των νέων αν-
θρώπων, όλων των Ελλήνων που απαιτούν να πα-
γιωθούν θεσμοί και τρόποι συνεννόησης, που θα
περιορίσουν τις οξύτητες και τους διχασμούς, ώστε
να οικοδομηθεί ένα καλύτερο αύριο , πάνω σε ρεα-
λιστικές βάσεις και όχι στα σαθρά πόδια του λαϊκι-
σμού, υπηρετώντας το σύνολο και όχι τα κόμματα.
Ποιοι έχουν να παρουσιάσουν ένα αξιόπιστο πρό-
γραμμα εξόδου από την κρίση;
Ποιοι είναι διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουν αυτά
που έτσι κι αλλιώς θα συμβούν σε βάθος λίγου
χρόνου και μάλιστα κάτω από συνθήκες όχι ευχά-
ριστες;
Ποιος θα είναι ο αυριανός Πρωθυπουργός;
Η επιλογή στα πρόσωπα που εγγυώνται αξιοπιστία,
υπευθυνότητα, ρεαλισμό και πολιτική ειλικρίνεια εί-
ναι δική σας ευθύνη.
Σέρρες 14 Σεπτεμβρίου 2009,
Μαρία Κόλλια Τσαρουχά
Υπ. Βουλευτής Ν. Σερρών

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα επίθεση από βανδάλους δέχτηκε η είσοδος του γραφείου της υποψήφιας Βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κα Ιωάννας Καλογερούδη.
Άγνωστοι, τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής, έσπασαν την πινακίδα του γραφείου της, πέταξαν αυγά και κόλλησαν υβριστικά αυτοκόλλητα στους τοίχους της εισόδου.
Σε δήλωσή της για το περιστατικό, η κα Καλογερούδη, τόνισε: «Αυτές οι συμπεριφορές είναι πρωτόγνωρες για την τοπική μας κοινωνία και σίγουρα, πρέπει να μας προβληματίζουν όλους. Παρά ταύτα, εκφράζω τη λύπη μου, αλλά και την αγωνία μου για το μέλλον αυτών των παιδιών που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, καθώς πιθανολογώ ότι πρόκειται για νεαρά άτομα.
Από την πλευρά μου, θεωρώ το ζήτημα λήξαν και δε ζητώ να δοθεί περαιτέρω έκταση».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ

“-ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝ 400 ΘΕΣΕΩΝ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝΕ Ο κ. ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.
-ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΕΝΩ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗN ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ
ΤΗΣ, ΩΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ
ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥΣ”


Ο κ. Βλάχος με ανακοίνωση που εξέδωσε (18-09-2009), σχετικά με το θέμα της αξιοποίησης του ακινήτου της δημοτικής αγοράς παραδέχεται, ότι πράγματι δεν ξέρει τι πρόκειται να γίνει στο προαναφερόμενο ακίνητο, το οποίο παραδίδει στις ορέξεις των επενδυτών, από τους οποίους περιμένει τις προτάσεις τους, για το μέλλον του ακινήτου. Το πιο πιθανό φυσικά είναι οι επενδυτές να προτείνουν τη δημιουργία εμπορικού κέντρου ή πολυκαταστήματος. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βλάχος λέει επί λέξει: «Όσον αφορά στο τι θα γίνει στη θέση της δημοτικής αγοράς, είναι ζήτημα που θα εξεταστεί και θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, μετά τις προσφορές – προτάσεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών».
Ενώ λοιπόν ο κ. Βλάχος τώρα περιμένει από τους επενδυτές να του πούνε τι θα γίνει στη δημοτική αγορά, ο ίδιος τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά (27-09-2007) υποσχότανε στο Σερραϊκό λαό, ότι στο ακίνητο της δημοτικής αγοράς θα κατασκεύαζε έναν πύργο και ένα κτίριο το οποίο θα ήταν κέντρο πολιτισμού, αναψυχής, ψυχαγωγίας και καθημερινής εξυπηρέτησης των Σερραίων δημοτών, με υπόγειο πάρκιν 400 θέσεων. Κατηγορηματικά μάλιστα διαβεβαίωνε τους Σερραίους πολίτες, ότι σε καμία περίπτωση δε θα γίνει εμπορικό κέντρο στη θέση της δημοτικής αγοράς. Η χρηματοδότηση του έργου υποσχότανε, ότι θα γίνει μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. και δημοτικών πόρων, ενώ τώρα δίνει το έργο απευθείας στους επενδυτές, οι οποίοι θα δώσουν όποια χρήση αυτοί θέλουν στο νέο κτίριο.
Ασφαλώς και δεν είναι η μοναδική ψεύτικη υπόσχεση με την οποία εξαπάτησαν το Σερραϊκό λαό ο κ. Βλάχος και οι συνεργάτες του. Ποιες από τις υποσχέσεις να θυμηθούμε πρώτα, τους πύργους, τις αερογέφυρες, το θερινό θέατρο, το μουσικό μέγαρο, το μικρό κινηματογράφο, τη FORMULA 1 κ.λπ. Η δημοτική αρχή προκειμένου να καλύψει τη μέχρι τώρα απραξία της, προσπαθεί να εμφανίσει την κατεδάφιση του κτιρίου της δημοτικής αγοράς (κάτι που αποτελεί το πιο εύκολο μέρος στην όλη διαδικασία της αξιοποίησης του ακινήτου της δημοτικής αγοράς), ως επίτευγμα και μεγάλο έργο, ελπίζοντας, μάταια όμως, ότι μπορεί να ξεγελάσει και πάλι τους Σερραίους δημότες.
Επαναλαμβάνουμε και πάλι, ότι η ουσία δεν είναι η κατεδάφιση της δημοτικής αγοράς, αλλά τι θα γίνει στο ακίνητο αυτό και το ερώτημα που τίθεται προς τον κ. Βλάχο και τους συνεργάτες του είναι το εξής: Η δημοτική αρχή θα υλοποιήσει την προεκλογική αλλά και μετεκλογική της υπόσχεση για κατασκευή πύργου και κέντρου πολιτισμού, αναψυχής, ψυχαγωγίας και καθημερινής εξυπηρέτησης των Σερραίων δημοτών, με υπόγειο παρκιν 400 θέσεων στη θέση της δημοτικής αγοράς ή αν υπάρξει επενδυτής θα γίνει εμπορικό κέντρο, ενώ αν δεν υπάρξει επενδυτής θα μετατραπεί το ακίνητο της δημοτικής αγοράς σε αλάνα;
Σχετικά τώρα με αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Βλάχος στην ανακοίνωσή του, περί «προσέγγισης των καταστηματαρχών της δημοτικής αγοράς από τον επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, ώστε να διατρανωθεί η αντίδρασή τους με τον ίδιο μπροστάρη», αυτό που έχουμε να πούμε είναι, ότι για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται η ευκολία με την οποία ο κ. Βλάχος καταφεύγει στη γνωστή και προσφιλή του τακτική, της μαύρης προπαγάνδας, της λάσπης και της συκοφάντησης των αντιπάλων του, λόγω του γεγονότος ότι είναι ανήμπορος να αντιπαρατεθεί σε πολιτικό επίπεδο και ταυτόχρονα δειλός, διότι τα παραπάνω που ισχυρίζεται στην ανακοίνωσή του, δεν τόλμησε να τα υποστηρίξει στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου(15-09-2009).
Την πρόταση της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων για την αξιοποίηση του ακινήτου της δημοτικής αγοράς την έχουμε παρουσιάσει επανειλημμένως. Θα την επαναλάβουμε ακόμα μία φορά. Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων είναι υπέρ της κατεδάφισης του κτιρίου της δημοτικής αγοράς, αφού προηγουμένως όμως ξεκαθαρίσουμε τι θα γίνει στη θέση της, ενώ είναι κάθετα αντίθετη με τη δημιουργία εμπορικού κέντρου ή πολυκαταστήματος. Ο Σερραϊκός λαός δεν έχει “σπίτι”, δεν έχει Δημαρχείο. Το σημερινό Δημαρχείο όσες ανακαινίσεις κι αν δεχθεί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της σημερινής σύγχρονης εποχής και είναι βέβαιο ότι για το κτίριο αυτό κανένας Σερραίος δε νοιώθει υπερήφανος. Πρέπει επίσης να επισημάνουμε, ότι πολλές υπηρεσίες του Δήμου όπως π.χ. της πολεοδομίας, της δημοτικής αστυνομίας, του κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης, του κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών, της κοινωνικής μέριμνας, είναι διασκορπισμένες σε διάφορα κτίρια της πόλης και για κάποια μάλιστα πληρώνει ενοίκια ο Δήμος. Γι' αυτό το λόγο η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων προτείνει στο ακίνητο της δημοτικής αγοράς να κατασκευασθεί ένα σύγχρονο Δημαρχείο, στο οποίο θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου. Το νέο Δημαρχείο δε θα καταλαμβάνει όλη την έκταση του σημερινού οικοπέδου της δημοτικής αγοράς, ενώ θα περιβάλλεται από χώρο πρασίνου με υπόγειο πάρκιν. Η χρηματοδότηση του νέου Δημαρχείου μπορεί να εξασφαλισθεί με την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα “ΘΗΣΕΑΣ 2” ή μέσω Σ.Δ.Ι.Τ.
Η πρόταση επίσης για χώρο πρασίνου με υπόγειο πάρκιν στο ακίνητο της δημοτικής αγοράς δε μας αφήνει αδιάφορους και μπορούμε να τη συζητήσουμε.
Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή το ακίνητο της δημοτικής αγοράς ανήκει σε όλο το Σερραϊκό λαό, δεν είναι δυνατόν να μη λάβουμε υπ' όψιν μας τις απόψεις των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων και των πολιτών και για το λόγο αυτό προτείναμε να γίνει διαβούλευση, για το θέμα αυτό. Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων

Ακολουθεί πολιτική "διαφήμιση" για ... κλάματα

Η φαντασία στη διαφήμιση γίνεται πολύ καυστική στη αρνητική διαφήμιση! Απολαύστε τις!







madata.gr

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.Δ.ΣΕΡΡΩΝ ΘΕΟΔ. ΜΗΛΙΔΗ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ, ΙΑΤΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΗΛΙΔΗΣ. ΤΗΝ Κυριακη 21/09, το πρωί θα επισκεφθεί τα δημοτικά διαμερίσματα:Επτάμυλοι, Ξηρότοπος, Ελαιώνας,Ορεινή και το απόγευμα της ίδιας ημέρας:Αμπελοι, Τριανταφυλλιά, Δημητρίτσι, Σησαμιά, Λιβαδοχώρι,
Βέργη, Νικόκλεια, Λυγαριά,Αγία Παράσκευη, όπου θα συνομιλήσει με τους κατοίκους και θα καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους προβληματισμούς που τους απασχολούν.

Οργάνωση Εκδηλώσεων Εβδομάδας Χωρίς Αυτοκίνητο

Η εβδομάδα 16/9ου -22/9ου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο της εβδομάδας έχουν καθοριστεί ημέρες εναλλακτικής μετακίνησης σε 1500 και πλέον πόλεις της Ευρώπης, όπου οργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις συνειδητοποίησης του μηνύματος της εβδομάδας.. Επιπλέον οι δυο τελευταίες μέρες έχουν οριστεί και ως μέρες του ποδηλάτου . Στο πλαίσιο διάχυσης και συνειδητοποίησης του μηνύματος ως σχολικός σύμβουλος σε συνεργασία με συναδέλφους δασκάλους/ες των 12, 13, 18 Δημ Σχολείων Σερρών και Δημ Σχολ Λευκώνα οργανώσαμε ειδικό μορφωτικό πρόγραμμα με παιδιά των ΣΤ΄και Ε΄ Τάξεων με θέμα: Το ποδήλατο ως μέσο καθημερινής μετακίνησης.
Ως τελική εκδήλωση έχουμε οργανώσει ποδηλατοπορεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 9.30 πμ με αφετηρία το 13ο Δημ σχολείο Σερρών και την 23 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα για τον Λευκώνα. Το παρόν έχει επιπλέον χαρακτήρα πρόσκλησης , οπότε η παρουσία σας με ποδήλατο θα συμβάλλει στη διάχυση του μηνύματος

Aγανάκτηση Νομάρχη για επικινδυνότητα του δρόμου Σερρών-Θεσ/κης

Εκφράζω τη θλίψη και την οδύνη μου για τον άδικο χαμό των τεσσάρων νέων και τον βαρύ τραυματισμό άλλου ενός, στην πλαγιομετωπική σύγκρουση που σημειώθηκε στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών, στο ύψος του Στρυμονικού. Εκφράζω τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου προς τις οικογένειές τους.
Ταυτόχρονα, ως Νομάρχης διερμηνεύω τις σκέψεις και τα αισθήματα των Σερραίων πολιτών και εκφράζω την έντονη αγανάκτηση για την επικινδυνότητα του δρόμου.
Αυτή τη δύσκολη στιγμή, ως Νομάρχης νιώθω την ανάγκη να επισημάνω δημοσίως ότι η υπομονή μου και η υπομονή όλων των Σερραίων έχει εξαντληθεί. Η αγανάκτησή μας έχει φτάσει σε επίπεδα κορύφωσης.
Η παρατεταμένη δραστηριότητα με νωχελικούς ρυθμούς και η δημιουργία τοπικών παγίδων σε μεγάλο μήκος της ζώνης των έργων δεν μπορεί να συνεχισθεί.
Εδώ και πολλούς μήνες, άλλα τμήματα επί της καθέτου της Εγνατίας ολοκληρώνονται αλλά δεν δίνονται σε κυκλοφορία και σε άλλα οι εργασίες προχωρούν με ρυθμούς έξω από το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης – προβλέπεται η περαίωσή τους εντός του 2009 – και εγείρουν ερωτήματα για την ανεκτικότητα από τους έχοντες την ευθύνη της επίβλεψης και της εποπτείας.
Η υπομονή μας τελείωσε. Η ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση και τήρηση όλων των αναγκαίων προδιαγραφών στα μέτρα ασφάλειας είναι επιβεβλημένη.
Δεν ανεχόμαστε άλλες απώλειες περιουσιών, σωματικών βλαβών και ανθρώπινων ζωών.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ για ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

«Η ουσία στο θέμα του ακινήτου της δημοτικής αγοράς δεν είναι το γκρέμισμα του σημερινού κτιρίου της δημοτικής αγοράς, αλλά τι θα γίνει στο ακίνητο της δημοτικής αγοράς».

Τα παραπάνω τονίζουν κατ’ επανάληψη η παράταξη της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων και ο επί κεφαλής της, χωρίς να θέλουν να αποδεχθούν το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Βλάχος, έχει ήδη δρομολογήσει την κατεδάφιση του πεπαλαιωμένου κτιρίου της δημοτικής αγοράς.

Επί τέλους, μετά την δεδηλωμένη πρόθεση, το όραμα και τις προσπάθειες προηγούμενων δημοτικών αρχών, η σημερινή δημοτική αρχή τολμά και προχωρά στην περαιτέρω αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.

Κι αυτό είναι γεγονός! Γεγονός που όλα δείχνουν ότι πανικοβάλει την αντιπολίτευση, η οποία στην προσπάθειά της να εμφανίζει άπραγη τη δημοτική αρχή θέτει ακόμη και θέμα κοινωνικής συναίνεσης…! Προφάσεις εν αμαρτίαις…

Αν μη τι άλλο, οι μέθοδοι που διαχειρίζονται το ζήτημα όχι μόνον μπορούν να θεωρηθούν άκαιρες, αλλά κι ως εκ του πονηρού…

Ενδεικτική των μεθόδων αυτών και η επιχείρηση παρακώλυσης των σχεδίων προς αξιοποίηση του ακινήτου, με την «προσέγγιση» καταστηματαρχών στο κτίριο της δημοτικής αγοράς από τον επί κεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας, ώστε να «διατρανωθεί» η αντίδρασή τους-με τον ίδιο μπροστάρη-στη απόφαση του Δημάρχου να προχωρήσει…

Να προχωρήσει εκεί που άλλοι δεν τόλμησαν, δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν…

Όσον αφορά στο τι θα γίνει στη θέση της δημοτικής αγοράς, είναι ζήτημα που θα εξεταστεί και θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τις προσφορές-προτάσεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Αλλά, ως τότε ας το αντιληφθούν άπαντες… Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή του θα κινηθούν πρόσω ολοταχώς στην υλοποίηση του προγράμματος αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου, το οποίο (για διάφορους λόγους) είχε παραμείνει ανενεργό επί μία δεκαετία και πλέον.

Ο Δήμαρχος-όπως είχε προαναγγείλει προεκλογικά-έδωσε την σχετική εντολή και οι διαδικασίες για την πολυπόθητη αξιοποίηση αυτού του σπουδαίου περιουσιακού στοιχείου της πόλης ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κι αυτό, παρά τους «ευσεβείς πόθους» κάποιων να μην συνεχιστούν διόλου ή να καθυστερήσουν τόσο, ώστε η έναρξη ενός εκ των σημαντικότερων έργων στην ιστορία της πόλης και του Δήμου να μην πιστωθεί στη σημερινή δημοτική αρχή…

Σχετικά με το αν ο ανάδοχος θα κατεδαφίσει την δημοτική αγορά, ο Δήμαρχος είναι ξεκάθαρος. Στην περίπτωση που υπάρξει ανάδοχος, η κατεδάφιση θα πραγματοποιηθεί-όπως προβλέπεται-απ’ αυτόν, διαφορετικά θα προχωρήσει σ’ αυτήν ο ίδιος ο Δήμος.

Ας το κατανοήσουν… Η δημοτική αρχή του Γιάννη Βλάχου πήρε την απόφαση, τόλμησε κι επιχειρεί…

Γι αυτό, θα είναι φρόνιμο, οι αντιπολιτευόμενοι την διοίκηση του Δήμου, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους στην υπόθεση.

Αντί της στείρας αντιπολιτευτικής τακτικής (του τύπου: «η σημερινή δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα…») είναι ανάγκη να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να σκεφθούν σοβαρά τις επιπτώσεις για τις Σέρρες και την τοπική κοινωνία από τη μη αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου...

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ