Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Πανηγυρίζει την Κυριακή 11/4 ο Ιερός Ναός Αγίου Νικήτα του Νέου, στις Σέρρες


Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Απριλίου, εορτάζει ο Άγιος Νικήτας ο Νέος των Σερρών, πού ήταν τέκνο της μαρτυρικής γης του Πόντου, το οποίο άθλησε και μαρτύρησε στην πόλη των Σερρών.
Ο Άγιος Νικήτας ο Νέος, ο οποίος την Μεγάλη Δευτέρα (30 Μαρτίου) του 1808 ήρθε από το αγιώνυμο Όρος, την Σκήτη της Αγίας Άννης στην πόλη των Σερρών, και έδωσε την ζωή του για την αγάπη του Χριστού το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 4 Απριλίου του 1808, στον τόπο που ήταν γνωστός με το όνομα Τζεχιάρ παζάρ στο κέντρο της πόλεως, λαμπρύνοντας και καθαγιάζοντας με το μαρτύριό του την πόλη των Σερρών. Το σώμα του αγίου ιερομάρτυρος και ομολογητού Νικήτα, που φωτίσθηκε από ένα υπερκόσμιο φως, ετάφη την τρίτη ημέρα με ευλάβεια από τούς χριστιανούς πίσω από το ιερό του Ναού του Αγίου Νικολάου. Έκτοτε ο Άγιος Νικήτας περισκέπει με τις χαριτόβρυτες πρεσβείες του προς τον Κύριο, ως άγρυπνος φύλακας άγγελος την πόλη των Σερρών, μαζί με τους υπόλοιπους τοπικούς αγίους. Η μνήμη του ιερομάρτυρα Αγίου Νικήτα του Νέου από το 1987 γιορτάζεται την Κυριακή του Θωμά .
Με λαμπρότητα θα εορτασθεί στις Σέρρες η μνήμη του Αγίου Νικήτα του Νέου που άθλησε και μαρτύρησε στην πόλη των Σερρών. Ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου Νικήτα του Νέου Σερρών πανηγυρίζει την Κυριακή.
Τις διήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις θα τιμή­σουν με τηνπαρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος και Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, προσκεκλημένοι του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ Θεολόγου.
Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που θα τελεσθεί στις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και την Κυριακή 12 Απριλίου, ημέρα της εορτής του Αγίου, θα προαστεί της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητρο­πολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ