Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Προγράμματα Τουρισμού του ΟΓΑ / Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας 2010

Ξεκινάει από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2010, σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στα Προγράμματα Τουρισμού του ΟΓΑ / Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας 2010 και η οποία θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010.


Δικαιούχοι των προγραμμάτων (8ήμερες διακοπές, 3ήμερες εκδρομές, 4ήμερες κρουαζιέρες σε νησιά και λιμάνια του Αιγαίου καθώς και επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο) είναι: 1) όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, 2) οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, 3) οι σύζυγοι των ως άνω προσώπων, εφόσον είναι δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, 4) τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι-παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, 5) ειδικά για το Εκδρομικό-Επιμορφωτικό Ταξίδι στην Κύπρο, δικαιούχοι είναι οι ηλικίας 21-64 ετών, αυτοτελώς απασχολούμενοι, ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ, ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης και 6) οι δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.
Όλα τα παραπάνω πρόσωπα πρέπει να κατέχουν Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ θεωρημένο- σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Οι Δικαιούχοι που προσέρχονται στο Κ.Ε.Π. προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα Τουρισμού Αγροτικής Εστίας ΄Ετους 2010, θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίζουν αυτοπροσώπως ή με άλλα εξουσιοδοτημένα από αυτούς πρόσωπα : α) Τα Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών, τα οποία θέλουν να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί τους), θεωρημένα και σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. β) Το απόκομμα πληρωμής σύνταξης ή απόκομμα καταβολής εισφορών. γ) Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς τους. δ) Τα άτομα που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου ασφαλισμένου ή συνταξιούχου του ΟΓΑ- χήρες ή και ορφανά, θα πρέπει να προσκομίσουν και την επιστολή που τους έχει αποστείλει ο ΟΓΑ.
Ενημερώνουμε ότι ο κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής μιας μόνο αίτησης, ενώ στην περίπτωση όπου και οι δύο σύζυγοι είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων του ΟΓΑ/ΛΑΕ, θα πρέπει να υποβληθούν δύο ξεχωριστές αιτήσεις συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ