Τρίτη 11 Μαΐου 2010

2η Γιορτή Σπαραγγιού


Στο Τοπικό Διαμέρισμα Νεοχωρίου του Δήμου Στρυμόνατην Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Τη 2η γιορτή σπαραγγιού διοργανώνει, και φέτος, ο Δήμος Στρυμόνα. Μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην πρωτοπόρα καλλιέργεια του σπαραγγιού. Η γιορτή διοργανώνεται στο χωριό που παράγει το σπαράγγι, το Νεοχώρι.

Η φετινή γιορτή διοργανώνεται την Παρασκευή 14 Μαΐου στις 19.00 στο χώρο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Νεοχωρίου.

Καλλιεργώντας περίπου 350 στρέμματα οι παραγωγοί του Νεοχωρίου ασχολούνται με την καλλιέργεια σπαραγγιού εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Το προϊόν, κατεξοχήν, εξάγεται μια που στην Ελληνική Κοινωνία δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα διαδεδομένο.

Με στόχο λοιπόν τη γνωστοποίηση της ύπαρξης αυτού του προϊόντος στο Νομό, και την ενημέρωση του κοινού για τη διατροφική αξία του ο Δήμος Στρυμόνα με το Τοπικό Συμβούλιο του Νεοχωρίου καθιέρωσαν αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Φέτος, για 2η χρονιά, στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει φεστιβάλ γεύσεων με εδέσματα που έχουν σαν κύριο συστατικό τους το σπαράγγι. Ο κόσμος θα γευτεί υπέροχες νοστιμιές με σπαράγγι που θα ανοίξουν νέους δρόμους στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ