Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Έκθεση Ζωγραφικής και κόμιξ στην ΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ





Την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 9 το βράδυ ο Ζωγράφος και σχεδιαστής κόμιξ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ παρουσιάζει έργα ζωγραφικής και κόμιξ στο Χώρο Τέχνης και Λόγου «ΟΙΚΙΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» και στο καφέ “Μπρίκι”.
Η έκθεση οργανώνεται από την ΚΕΠΑΣ και την καλλιτεχνική επιτροπή της «Οικίας Παπαβασιλείου» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Γνωριμία με τους γείτονές μας «Η Λογοτεχνική Καβάλα-Η εικαστική Δράμα».

Ο Χρήστος Δημητρίου γεννήθηκε στην Δράμα το 1960.
Ασχολήθηκε με την ζωγραφική, τα κόμιξ, την εικονογράφηση, το κινούμενο σχέδιο , την λογοτεχνία και την σκηνογραφία .
Πρωτοδημοσίευσε κόμιξ και διηγήματα στο περιοδικό Βαβέλ το 1993, του οποίου παρέμεινε τακτικός συνεργάτης μέχρι το 2009 όπου και έκλεισε το περιοδικό. Ακολούθησαν συνεργασίες και με άλλα περιοδικά όπως το «Μετρό» , το «Μax» , το «01» , την εφημερίδα «τα Νέα» , κ.α. Κόμιξ και σχέδια δημοσιευτήκαν στην Ιταλία, στην Σερβία, στην γερμάνια και στην Κίνα.
Τον Νοέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Διονύσης Σαββόπουλος 1983-2000» όπου έκανε την εικονογράφηση και την καλλιτεχνική επιμέλεια.
Το 2007 ξεκινάει η συνεργασία του με το ένθετο της ελευθεροτυπίας «9», όπου δημοσιεύει την σειρά «Παράξενες ιστορίες από τις μεγάλες πόλεις». Επίσης την ίδια χρονιά ξεκινάει και η συνεργασία του με την free-press εφημερίδα του ελληνικού φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου «Ε.Φ.» όπου δημοσιεύει μια ιστορία κόμιξ κάθε φορά στην προτελευταία σελίδα.
Στο διάστημα 1993 – 1999 έκανε σκηνογραφίες για την τηλεόραση , το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Από το 1998 ζει και εργάζεται στην Δράμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ