Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Κατά του «Καλλικράτη» και ο Μητροπολίτης Άνθιμος


Στο πλευρό των κατοίκων και της δημοτικής Αρχής της Πυλαίας στάθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στην μάχη που δίνουν αντιδρώντας στο σχέδιο «Καλλικράτης».

Μιλώντας ο κ. Άνθιμος στην εκκλησία του Αγίου Χριστοφόρου Πυλαίας, παρουσία των δημάρχων Πυλαίας και Πανοράματος ζήτησε να γίνουν αλλαγές στο σχέδιο και να μη συνενωθούν οι δύο δήμοι με τον Δήμο Χορτιάτη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι δουλειά έχουμε εμείς να πάμε εκεί;».

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι και φορείς του δήμου Πυλαίας προχώρησαν την Δευτέρα σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, στο ύψος της αερογέφυρας «Ανατόλια» για περίπου μισή ώρα.

«Υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλειά μας. Θεωρούμε παράφορη αδικία να ενωθεί ο δήμος Πυλαίας με έναν ορεινό όγκο, όπως ο Χορτιάτης. Η Πυλαία είναι μία πόλη, με 60.000 κατοίκους, που έχει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Σε μία 10ετία θα έχουμε 150.000 κατοίκους και δεν είναι λογικό να μετατραπούμε σε δημοτικό διαμέρισμα», δήλωσε ο δήμαρχος, Βασίλης Καρτάλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ Άνθιμος είναι ο δεύτερος ιεράρχης που έχει ταχθεί κατά του «Καλλικράτη». Είχε προηγηθεί ο μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ για την περίπτωση της Κύμης.

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ