Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού (Ε.Μ.Κ.Α.Ε)


Σειρά επαφών με παράγοντες της Ομογένειας των Η.Π.Α είχε κατά το χρονικό διάστημα από 2 έως και 3 Ιουνίου στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού (Ε.Μ.Κ.Α.Ε) Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης.

Ο πρόεδρος της Ε.Μ.Κ.Α.Ε. παραβρέθηκε στο 6ο ετήσιο δείπνο που διοργάνωσε το American Hellenic Institute και στη διάρκεια του οποίου τιμήθηκαν η συνιδρύτρια και Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Νίκη Γουλανδρή και ο Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής.

Ο Δρ Κώστας Σ. Πασχαλίδης είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Συντονιστή του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού περιφέρειας Η.Π.Α. και πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Ιδρύματος «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα» κ. Θεόδωρο Γ. Σπυρόπουλο, κατά την οποία συζητήθηκαν σειρά προβλημάτων που απασχολούν τον Ελληνισμό των Η.Π.Α., μεταξύ των οποίων είναι και η μείωση των εκπαιδευτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα «Φύτεψε τις Ρίζες σου στην Ελλάδα», καθώς και για τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιήσει η Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού στο προσεχές μέλλον.

Για το «Πρόγραμμα Παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Απόδημο Ελληνισμό», που ξεκίνησε η Εταιρία Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου Ελληνισμού με ιδιαίτερη επιτυχία, ενημερώθηκε και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο εκτελεστικός διευθυντής του American Hellenic Institute κ. Νίκος Λαρυγγάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ