Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Αποστολή Κατερίνη

Θόδωρος Καμπούρης και Κώστας Στάγκος στο δεύτερο γύρο για τη ΝΟΔΕ

Ο Κώστας Στάγκος και ο Θόδωρος Καμπούρης θα διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Σερρών στην επαναληπτική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη. Η χθεσινή κάλπη για την εκλογή νέου προέδρου στο ανώτερο τοπικό κομματικό όργανο της ΝΔ στο Ν.Σερρών ανέδειξε πρώτο τον Κώστα Στάγκο με 1506 ψήφους και ακολουθούν ο Θόδωρος Καμπούρης με 1429 ψήφους, Γιώργος Αβραμίδης με 1242, Αθανάσιος Μπάρκας με 899, Απόστολος Βαγενάς με 838 και Αλέκος Ιωαννίδης με 153. Κάλπες στήθηκαν σε όλο το Νομό και για την ανάδειξη προέδρων και μελών των Δημοτικών και Τοπικών Οργανώσεων. Σε όλο το Νομό ψήφισαν 6.216 μέλη.
Πηγή:Ερτ

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Πιερικός - ΠανσερραΙκός 1 - 4

Τους πολύτιμους 3 βαθμούς πήρε σήμερα ο Πανσερραϊκός στην 3η αγωνιστική των play-off απέναντι στον Πιερικό με σκορ 4-1. Τα "λιοντάρια" βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 βαθμούς αφήνοντας πίσω τους αντιπάλους τους με διαφορά 5 βαθμών.

Περίπου 1000 φίλαθλοι

του Πανσερραϊκού ήταν κοντά στην ομάδα και κέρδισαν τη μάχη της κερκίδας.

Αποκλειστικά η serrestv.gr πιστή στο αθλητικό της ραντεβού βρέθηκε στην Κατερίνη για να σας μεταφέρει το ρεπορτάζ. Αύριο μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα γκολ του αγώνα, τη συνέντευξη τύπου και δηλώσεις παικτών.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΞΑΝΘΗ 81-62


Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισαν τη σεζόν οι Ικαροι, που κερδίζοντας εύκολα την Ξάνθη με 81-62 για την 30η και τελευταία αγωνιστική και εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Α2, χωρίς να νοιαστούν για την εξέλιξη των υπόλοιπων αγώνων (τελικά στη Β’ Εθνική υποβιβάστηκε το Πέραμα, μετά τις νίκες Αμύντα και Ερμή Λαγκαδά). Με μια εμφάνιση που δεν αφήνε περιθώρια αμφισβήτησης, οι Ικαροι ξέφυγαν στο σκορ από το δεύτερο δεκάλεπτο και δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο το παιχνιδιού.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν προτεραιότητα στην άμυνα και το σκορ να διαμορφώνεται στο φτωχό 4-3, 4 λεπτά μετά το τζάμπολ. Από εκείνο το σημείο, οι γηπεδούχοι εγκλώβισαν με την άμυνά τους την επίθεση των Θρακιωτών, έκλεψαν μπάλες και οδηγήθηκαν σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, παίρνοντας προβάδισμα δέκα πόντων με τη λήξη της πρώτης περιόδου, 19-9.
Ενα σερί 0-6 της Ξάνθης στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ήταν στην πραγματικότητα και η τελευταία απόπειρα των φιλοξενουμένων να επανέλθουν στο ματς (19-15 στο 13’). Οι Ικαροι επανήλθαν στη δυνατή άμυνα, ανάγκασαν τους Ξανθιώτες σε 15 λάθη στο πρώτο ημίχρονο και έφυγαν για τα αποδυτήρια με «αέρα» 12 πόντων (41-29 με καλάθι και φάουλ του Τοπούζη).
Με τον Κώστα Τότσιο και τον Φίλιππο Συμεωνίδη να πλαισιώνονται στο β’ μέρος και από τους Θανάση Τοπούζη και Κώστα Πεχλιβάνη, η διαφορά πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, φτάνοντας μέχρι το 64-42 στη λήξη της τρίτης περιόδου.
Η σκυτάλη πέρασε στον Χάρη Βοϊβατόπουλο στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο και το 77-48 στο 35’ με δίποντο του Κώστα Τότσιου, έδωσε την ευκαιρία στον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του. Η είσοδος του 16χρονου Δημήτρη Καραμπέκη (προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου) και οι πρώτοι του πόντοι στην Α2 έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον. Ο αγώνας έλαβε τυπικό χαρακτήρα και το τελικό 81-62 πανηγυρίστηκε από τους περίπου 800 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο κλειστό για να αποχαιρετίσουν τους Ικάρους για φέτος και να ανανεώσουν το ραντεβού τους με την Α2 για την επόμενη περίοδο.
* Κατά τη διάρκεια του αγώνα τραυματίστηκε στο ισχίο ο Μίλος Παβλίσεβιτς.
Διαιτητές: Γκούμας - Πουρσανίδης Γ. - Παπαδόπουλος Θ.Τα δεκάλεπτα: 19-9, 41-29, 64-42, 81-62.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 13 (3), Γυμνόπουλος 3 (1), Τότσιος 17, Καραμπέκης 2, Ιωσηφίδης, Παπούδας 4, Χόχλερ, Συμεωνίδης 9, Ασημάκης 10 (2), Παβλίσεβιτς, Βοϊβατόπουλος 13 (1), Τοπούζης 10.
ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 17 (2), Χρήστου 11, Ιωακειμίδης 2, Κουκουράβας, Στεφανίδης 2, Μαρουλλάκης 2, Γιελενιτς 1, Αναγνωστόπουλος 6, Νησιώτης 10, Καραγεωργίου 11, Σπανός.
Πηγή: ΙΚΑΡΟΙ.gr

Πανέτοιμα τα «Λιοντάρια»


Aπο την Π.Α.Ε. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

Πανέτοιμα τα «Λιοντάρια» για την αυριανή αναμέτρηση όπου στις οκτώ το βράδυ θα αντιμετωπίσει τον Πιερικό στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης.
Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε σήμερα με μία προπόνηση και στη συνέχεια ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς ανακοίνωσε τη σύνθεση της αποστολής:

Αποστολή
Βαλσαμάκης, Κυριακίδης, Τράκις, Κωνσταντινίδης, Κόντος, Αθανασιάδης, Καλί, Ζαπρόπουλος Ν., Μιχαήλ, Λεοζίνιο, Σκάγκλια, Τάντιτς, Βοσκόπουλος, Γαλανόπουλος, Μπανγκουρά, Παπάζογλου, Όγιος, Γεωργίου.

Οι Εσωκομματικές Εκλογές της ΝΔ


Από τη Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:


« Διεξάγονται, την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, οι Εσωκομματικές Εκλογές για την ανάδειξη Προέδρων των 71 Νομαρχιακών Οργανώσεων και των 980 Διοικήσεων των Τοπικών και Διαμερισματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Οι Εκλογές χαρακτηρίζονται από καινοτομίες, όπως η Εκλογή Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. από το σύνολο των μελών του Κόμματος και η δυνατότητα εκλογής μέσω εφαρμογής ποσοστώσεων νέων –σε ηλικία-μελών, καθώς και μελών που θα εκλεγούν για πρώτη φορά. Έτσι, επιτυγχάνεται η ανανέωση του Στελεχιακού Δυναμικού του Κόμματος που, σε συνδυασμό με τις οργανωτικές αλλαγές στη Δομή της Περιφερειακής Οργάνωσης, ανοίγουν και εκσυγχρονίζουν το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία.
Οι Εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. σε Εκλογικά Κέντρα που έχουν καθορισθεί και αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Κόμματος. Πληροφορίες για την εκλογική διαδικασία και τα εκλογικά κέντρα παρέχονται και από το τηλεφωνικό κέντρο 210- 3354454.
Δικαίωμα συμμετοχής ψηφοφορίας έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 28 Απριλίου 2010, καθώς και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 40% των σταυρών προτίμησης. Αλλιώς η διαδικασία θα επαναληφθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2010, μεταξύ των δύο υποψηφίων που πλειοψήφησαν. Στις εκλογές της Κυριακής αναμένεται να λάβει μέρος μεγάλος αριθμός μελών της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε πολλές περιπτώσεις τόσο ο αριθμός των υποψηφίων όσο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους διασφαλίζουν τη μαζική προσέλευση των μελών του κόμματος.
Οι Εσωκομματικές Διαδικασίες θα συνεχισθούν με την Εκλογή των Μελών των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟ.Δ.Ε.) και Συνέδρων, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010 και θα κορυφωθούν με τη διεξαγωγή του 8ου Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 25-26-27 Ιουνίου 2010 ».

Την ώρα που ο τραγουδιστής της Ισπανίας έλεγε το τραγούδι του ένας άσχετος ανέβηκε στην σκηνή και χόρευε μαζί με τους χορευτές.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ για το βραβείο στην ΚΕΡΚΙΝΗ


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης, τη Δευτέρα, 31 Μαΐου και ώρα 12 μ., στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Θέμα της συνέντευξης Τύπου θα είναι η κορυφαία διάκριση που απέσπασε η Ν.Α. Σερρών, με την ανακήρυξη της λίμνης Κερκίνης ως νικητή προορισμού Υδάτινου Τουρισμού στην Ελλάδα, στον σχετικό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛ0ΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΪΟΥ.
Tην Κυριακή 30 Μαϊου 2010 στις 9.00 π.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΔΕΠΚΑ Σερρών θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ του Ν. Σερρών.

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης είναι τα παρακάτω:
1. Έκθεση πεπραγμένων της απερχόμενης Εκτελεστικής Γραμματείας.
2. Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση.
3. Κριτική Πεπραγμένων
4. Προτάσεις –Ανακοινώσεις. Πρόγραμμα δράσης.

Μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθήσει η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέας Εκτελεστικής Γραμματείας και νέας Ελεγκτικής Επιτροπής του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ του Ν. Σερρών.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν από τις 12.00 έως τις 3.00 μ.μ.
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι εκλεγμένοι ως Αντιπρόσωποι στο Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ από τους Συλλόγους του Νομού μας, η εκλογή των οποίων πιστοποιείται από τους πρακτικά των Εφορευτικών Επιτροπών.
Παρακαλούνται οι Αντιπρόσωποι των Συλλόγων στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ να βρίσκονται έγκαιρα στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί η Γ. Σ. προκειμένου να γίνει η πιστοποίησή τους και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Στη Γ. Σ θα παρευρεθεί το μέλος του Γ. Σ της ΑΔΕΔΥ ( ενδεχομένως ως επικεφαλής κλιμακίου ) Νίκος Χόρτης που θα ενημερώσει τους Αντιπροσώπους για τις τρέχουσες συνδικαλιστικές εξελίξεις και τις επικείμενες κινητοποιήσεις.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πρόγραμμα Λουτροθεραπείας Ηλικιωμένων


Από την Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Α. Σερρών ανακοινώνεται το Πρόγραμμα Λουτροθεραπείας των Ηλικιωμένων για το Νομό Σερρών.
ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
11/6/2010 - 21/6/2010
130
ΛΑΓΚΑΔΑ
10/9/2010 - -20/9/2010
50
Οι ενδιαφερόμενοι θα προσκομίζουν στην υπηρεσία μας ιατρική βεβαίωση για τη συμμετοχή του ηλικιωμένου στο πρόγραμμα και εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2009, για το δεκαήμερο του Σιδηροκάστρου μέχρι 4-6-2010 και για το δεκαήμερο του Λαγκαδά μέχρι 31-8-2010. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων η επιλογή θα γίνει με κριτήριο του αν κάποιος καλύπτεται ή όχι από τον ασφαλιστικό του φορέα για λουτροθεραπεία και από το δηλωθέν εισόδημα. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2321350391 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΝΕΦΕ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΛΠΕΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟ.Δ.Ε. ΣΕΡΡΩΝ
Εθνικής Αντιστάσεως 12
ΔΗΜΤΟ ΚΑΛΠΗ
ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (ΚΑΦΕΝΕΙΟ) ΜΠΑΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΜΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ
ΑΧΙΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΧΙΝΟΥ
ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
ΕΜΜ. ΠΑΠΠΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΚΑΠΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ
ΚΕΡΚΙΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΙΝΗΣ (ΡΟΔΟΠΟΛΗ)
ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗ
ΚΟΡΜΙΣΤΑΣ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΜΙΣΤΑΣ ΝΕΑ ΜΠΑΦΡΑ
ΛΕΥΚΩΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΝΑ
ΝΕΑ ΖΙΧΝΗ

ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΝΙΓΡΙΤΑΣ 3ος ΟΡΟΦΟΣ
Ν. ΠΕΤΡΙΤΣΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΕΤΡΙΤΣΙΟΥ
ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΡΩΤΗΣ
ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΡΟΔΟΛΙΒΟΥΣ
ΣΕΡΡΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΞΕΝΙΑ
ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΚΟΤΟΥΣΣΑΣ
ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ

ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ
ΣΤΡΥΜΟΝΑ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΑ
ΤΡΑΓΙΛΟΥ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΤΡΑΓΙΛΟΥ
ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ


Τηλ.: 2321026200
Fax : 2321020004

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ 28-5-2010


α) Από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, την 23:00’ ώρα της 26-05-2010 στο αθλητικό πάρκο Ομόνοιας Σερρών, συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός 23 ετών, διότι κατελήφθη να κατέχει τρείς (3) συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους (17,5) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
β) Από Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., την 22:40’ ώρα της 27-05-2010 στο 45ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Σερρών – Αμφίπολης, συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός 28 ετών, διότι κατελήφθη να κατέχει μία (1) συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους (3,5) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.
Σε βάρος των παραπάνω συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: *«Οι εξελίξεις στην Παιδεία και η εμπορευματοποίησή της στα πλαίσια

Η τοπική γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καλεί όλους του
εκπαιδευτικούς, προσχολικής, πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας
εκπαίδευσης, γονείς, μαθητές και σπουδαστές στην εκδήλωση που διοργανώνει
με θέμα: *«Οι εξελίξεις στην Παιδεία και η εμπορευματοποίησή της στα πλαίσια
του ν. «Καλλικράτης».*

Το θέμα θα αναπτύξουν οι εισηγητές:

*Γιάννης Νοττάκης*, μέλος της Πανελλήνιας Γραμματείας του ΠΑΜΕ
Εκπαιδευτικών και μέλος του Γ. Σ. της ΑΔΕΔΥ και ο *Γιάννης Δελλής*, μέλος της
Πανελλήνιας Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και μέλος της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ο.Θ).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα *31 Μάη* 2010, στις *7.30 μμ*
στην αίθουσα της *ΔΕΠΚΑ*.

Θεόφιλος Λεονταρίδης,Ομιλία στη Βουλή για το σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Πρόγραμμα «Καλλικράτης»


Σε μία κρίσιμη για την πατρίδα μας εποχή, όπου η οικονομική κρίση άρχισε να μετατρέπεται σε πολιτική κρίση και η κοινωνία είναι κυριολεκτικά σοκαρισμένη από τα σκληρά και απάνθρωπα μέσα της Κυβέρνησης , που βυθίζουν όλο και περισσότερο τα νοικοκυριά στη φτώχεια, η κοινωνική συνοχή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση όλων μας.
Δεν επιτυγχάνεται , όμως, με προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, με ψεύτικες υποσχέσεις, με βαρύγδουπες δηλώσεις , έτσι ώστε να κοροϊδέψετε τον κόσμο και να κερδίσετε χρόνο ή με αλλαγές που απαιτούν πόρους για να υλοποιηθούν σε μία εποχή που υπερδανειζόμαστε για να ζήσουμε.
Η κυβέρνηση αυτή έχει ένα μεγάλο προσόν , να εφευρίσκει και να επινοεί καλαίσθητες ονομασίες για να δώσει επικοινωνιακά έμφαση ακόμα και σε νομοσχέδια που στην πράξη η υλοποίησή τους δεν θα είναι πραγματοποιήσιμη , χωρίς τις απαραίτητες υποδομές , τους πόρους και τεχνικά μέσα, όπως είναι το συζητούμενο σχέδιο «Καλλικράτης».
Η αλαζονική συμπεριφορά που επέδειξε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ προς τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης και η περιφρόνηση των Τοπικών Κοινωνιών , αλλά και των θεσμοθετημένων οργάνων της αυτοδιοίκησης αποτελεί κεντρική επιλογή του σχεδιασμού της για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση που παρουσιάζει στη Βουλή προς ψήφιση.
Η διαβούλευση που έκανε με τους κομματάρχες της στα υπουργικά γραφεία είναι προσβολή για την ίδια τη δημοκρατία και τους εκπροσώπους της. Ελήφθησαν αποφάσεις για να εξυπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα και όχι το όφελος των τοπικών κοινωνιών.
Η επιτάχυνση της ανάπτυξης της περιφέρειας , η εξάλειψη των ανισοτήτων, η τόνωση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης , η συνολική αναδιάρθρωση των διοικητικών μηχανισμών , το ζωντάνεμα των ξεχασμένων χωριών, η καλύτερη λειτουργία του θεσμού για την πλήρη εξυπηρέτηση των πολιτών , δεν επιτυγχάνονται όταν :
1. Η μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί μέρος ενός συνολικού προγράμματος διοικητικής μεταρρύθμισης.
2. Δεν υπάρχει σχεδιασμός εθνικού επιχειρησιακού προγράμματος που θα συνοδεύει την διοικητική μεταρρύθμιση , θα διαθέτει τους αναγκαίους πόρους που θα επαρκούν για την άσκηση των νέων εξουσιών και αρμοδιοτήτων.
3. Δεν εμπεδώνεται η δικαιοσύνη στη νέα χωροταξική κατανομή των δήμων με ενιαία αντικειμενικά κριτήρια, (πληθυσμιακά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά) αφού η Κυβέρνηση αγνόησε τους πάντες και συζήτησε μόνο με τους Βουλευτές της και τους κομματικούς παράγοντες.
4. Δεν έγινε κοστολόγηση των αρμοδιοτήτων που μεταφέρονται , καθορισμός και διασφάλιση των αναγκαίων πόρων με χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.
Αναφερόμενος στο χωροταξικό για το Νομό Σερρών , θέλω να καταγγείλω την αναξιοπιστία της Κυβέρνησης , η οποία ενώ θα έπρεπε να εφαρμόσει ενιαία αντικειμενικά κριτήρια με δικαιοσύνη , κατέφυγε σε μικροπολιτικά παιχνίδια, αποφασίζοντας εν κρυπτώ , χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της τη βούληση των τοπικών κοινωνιών που κατέθεσαν τεκμηριωμένες προτάσεις.
Έτσι:
1. Η κυβέρνηση κινήθηκε με δύο μέτρα και δύο σταθμά , όσον αφορά τα πληθυσμιακά κριτήρια.
2. Δεν έλαβε υπ΄ όψιν της τις προτάσεις της ΤΕΔΚ, αλλά περιφρόνησε και τους βουλευτές της Αντιπολίτευσης σαν να μη ζούμε εμείς σ΄ αυτό τον Νομό, δείχνοντας μικρόψυχη κομματική σκοπιμότητα.
3. Σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία , που η κυβέρνηση επιζητά τη συναίνεση σε κορυφαία θέματα με την πρακτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε μόνοι μας εν αγνοία της κοινωνίας» , η κυβέρνηση επέφερε εντάσεις και αντιθέσεις στις τοπικές κοινωνίες , ακυρώνοντας στη συνείδηση του κόσμου την αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης.
Στο Νομό Σερρών έχουμε δήμους που η χιλιομετρική απόσταση των χωριών είναι έως 80 χιλιόμετρα χωρίς ομοιογένεια , εν αντιθέσει με άλλους. Ξεχάσατε ιστορικούς δήμους και μαρτυρικές κοινότητες πράγμα που σημαίνει ότι δεν είστε ενημερωμένοι ή αν είστε ενημερωμένοι , τους αγνοήσατε. Έγινε ελαστικοποίηση των κριτηρίων ανάλογα με τις κομματικές σας επιδιώξεις.
Σας κατηγορούμε , γιατί κάνατε τον «Καλλικράτη» χωρίς τους αναγκαίους πόρους και με χειρότερες συνθήκες απ’ ότι τον «Καποδίστρια» και θέλετε να επιτύχει το δημιούργημα.
Κλείνοντας την ομιλία μου , διερωτώμαι εδώ, στην Αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου : Έχει νόημα και ουσιαστικό περιεχόμενο η συζήτηση στο Κοινοβούλιο τόσες ημέρες , όταν δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε κάποιες αλλαγές σε τεκμηριωμένες προτάσεις μας ; Γιατί κάθεστε και μας ακούτε όταν δεν είστε διατεθειμένοι να αλλάξετε τίποτα; Γιατί υποβαθμίζετε συνεχώς το ρόλο του Βουλευτή, όταν γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν οι απόψεις μας; Ποιο είναι τέλος πάντων το νόημα της διαβούλευσης; Ένας μύθος ή μία ωραιοποιημένη επινόηση για να δημιουργείτε εντυπώσεις στον ελληνικό λαό;
Όταν , κύριε Υπουργέ , ως κόμματα και ως θεσμό μας απαξιώνετε και χάνουμε την αξιοπιστία μας με τον τρόπο που συμπεριφέρεστε εδώ , στο ναό της Δημοκρατίας , μην περιμένετε να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε την κοινωνία για να μας ακολουθήσει. Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο για όλους αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους που δεν έχω χρόνο να αναπτύξω.
Σας ευχαριστώ.

Στάθης Κουτμερίδης: ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Στάθης Κουτμερίδης, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαβούλευσης και του διαλόγου με τοπικούς – αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Νομού μας, διατήρησε και στην τελική τοποθέτησή του στη Βουλή την ίδια σταθερή και ξεκάθαρη θέση.
Ο κ. Κουτμερίδης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με γνώμονα τη σωστή εφαρμογή του «Καλλικράτη» και την απόφαση της πλειοψηφίας της ΤΕΔΚ για τη δημιουργία οχτώ (8) Δήμων. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη δημιουργία ενός πεδινού, αγροτικού δήμου κι όχι τη συνένωσή του με το αστικό κομμάτι του Δήμου Σερρών, καθώς διαφοροποιούνται και ως προς τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά τους αλλά και ως προς τις αναπτυξιακές τους προτεραιότητες.
Όσον αφορά τις διπλές ονομασίες ορισμένων Δήμων, οι οποίοι αριθμούνται περί τους πενήντα (50), ο βουλευτής, πρότεινε :

1. Για το Δήμο Νέας Ζίχνης να ονομαστεί με διπλή ονομασία «Δ. Νέας Ζίχνης – Αλιστράτης» για την καλύτερη τουριστική ανάδειξη και προβολή του Σπηλαίου της Αλιστράτης, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών.

2. Ο δήμος Σιντικής να ονομαστεί «Δήμος Κερκίνης – Σιντικής» για την ανάδειξη και προβολή του σημαντικότερου τουριστικού προϊόντος που διαθέτει ο Νομός μας, τη λίμνη Κερκίνη.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κουτμερίδης τόνισε «Εμείς, από το ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίσουμε τον μεταρρυθμιστικό μας αγώνα, τιμώντας το συμβόλαιο τιμής που συνυπογράψαμε με τον ελληνικό λαό, τηρώντας την εθνική, κοινωνική συμφωνία με τους Έλληνες πολίτες. Η χώρα μας θα τα καταφέρει και θα μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας».


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Απόσπασμα της ομιλίας του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στάθη Κουτμερίδη, από την Ολομέλεια της Βουλής για τη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση


Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, συντελείται σήμερα η μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση, που έγινε ποτέ στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας μας. Το Σχέδιο Καλλικράτης καθιερώνει στη χώρα μας τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, με σύγχρονους και αναπτυξιακούς όρους. Πρόκειται για τη μητέρα των μεταρρυθμίσεων, που μέσα του θα γεννηθούν διαδοχικές δευτερογενείς αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για ένα σύγχρονο κράτος, πιο αποκεντρωμένο, πιο ευέλικτο, πιο διαφανές, πιο αποτελεσματικό. Ένα σύγχρονο κράτος πιο κοντά στον πολίτη, πρώτα για τον πολίτη.
Σήμερα πάμε ένα βήμα μπροστά την αυτοδιοίκηση. Από τον «Καποδίστρια» προχωρούμε στον «Καλλικράτη». Δεν καταργούμε και δεν ενταφιάζουμε τον «Καποδίστρια», αλλά πάνω στα θεμέλια του χτίζουμε τη νέα αυτοδιοικητική αρχιτεκτονική, τιμώντας όλους τους δημιουργούς και τους εμπνευστές αυτής της πρωτογενούς Διοικητικής μεταρρύθμισης, που αποτέλεσαν το θεμέλιο λίθο του νέου διοικητικού οικοδομήματος της χώρας μας.
Η μετάβαση από τον «Καποδίστρια» στον «Καλλικράτη» αποτελεί σήμερα αυτοδιοικητική αναγκαιότητα και επιταγή, για να αλλάξουμε ριζικά το πιο συγκεντρωτικό, πελατειακό, διεφθαρμένο και αντιπαραγωγικό κράτος. Σε αυτό, λοιπόν, το σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα για τη θεμελιακή αναμόρφωση μίας νέας αρχιτεκτονικής αντίληψης και φιλοσοφίας για την αυτοδιοίκηση, για την περιφερειακή ανάπτυξη, τολμά να προχωρήσει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μας όλους υπερήφανους και ως πολίτες και ως πολιτικούς.
Η νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης θα υπηρετήσει με επάρκεια θεμελιώδεις θεσμούς και κανόνες της λαϊκής κυριαρχίας και της συμμετοχικής δημοκρατίας, με αποκεντρωμένες, αλλά ενιαίες διοικητικές μονάδες, οικοδομώντας μία νέα σχέση μεταξύ κράτους και πολίτη. Πρόκειται για μία σύνθετη νομοθετική παρέμβαση για θέματα μείζονος σημασίας όπως η σύσταση της αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης, η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη κεντρική εξουσία στον Α’ και Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, η συγκρότηση περιφερειών, οι αρμοδιότητες των αιρετών, η κατοχύρωση πόρων, η εποπτεία, τον έλεγχο και τη λογοδοσία κ.ο.κ.
Αντισταθήκαμε στις όποιες μίζερες και συντηρητικές αντιλήψεις, που πηγάζουν μόνο από τοπικιστικά συναισθήματα και προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες.
Προχωρήσαμε στο αναγκαίο και το αυτονόητο.

Δυστυχώς, οι δυνάμεις της αδράνειας, της στασιμότητας και της καθυστέρησης αρνούνται και πάλι να ταυτίσουν το κόμμα τους, έστω και μια αναγκαία και αυτονόητη μεταρρύθμιση.
Βρίσκονται, δυστυχώς, μακριά και έξω από τα κελεύσματα της εποχής.
Βρίσκονται πίσω από τις επιταγές της κοινωνίας.

Στο εκβιαστικό δίλημμα, «αναγκαία μέτρα ή χρεοκοπία»,
ψήφισαν υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας μας.

Στο πολιτικό δίλημμα, «υπεύθυνη πολιτική στάση ή μικροκομματικό συμφέρον»,
ψήφισαν καιροσκοπικά και μικροκομματικά.
Δυστυχώς, με αυτή τους την κίνηση ψήφισαν τη χρεοκοπία και την πτώχευση του κόμματός τους.

Όπως και το 1997, αφού καταψήφισαν, δραπετεύοντας από τη Βουλή, τον πρώτο αυτοδιοικητικό σχεδιασμό του «Καποδίστρια» και αφού τόσα χρόνια δεν έκαναν ούτε ένα θετικό βήμα για την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, έρχονται σήμερα, σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην διδάχτηκαν τίποτε από το κακό παρελθόν τους, σταθεροί αρνητές του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων, και καταψηφίζουν και τον «Καλλικράτη», καταδικάζοντας το κόμμα τους σε ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία.

Με την Ξάνθη είναι τελικός



Στους ρυθμούς του αγώνα με την Ξάνθη (Σάββατο, 17.30, κλειστό Κοιλάδας) ζουν και αναπνέουν όλοι στους Ικάρους, καθώς η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Οι «κυανοκίτρινοι» κρατούν την τύχη στα χέρια τους όσον αφορά την παραμονή στην Α2, καθώς σε περίπτωση κατάκτησης του ροζ φύλλου αγώνα δεν νοιάζονται για τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Ο γκαρντ των σερραίων, Κώστας Τότσιος, μίλησε στο www.ikaroibc.gr λίγες μέρες πριν την κρίσιμη τελευταία μάχη. «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και να κάνουμε ό, τι κάναμε και με το Παγκράτι. Αποκλειστικός μας στόχος είναι η νίκη για να μείνουμε μακριά από περιπέτειες. Θα χρειαστεί να παίξουμε δυνατή άμυνα, κάτι που δεν είχαμε στον τελευταίο αγώνα με το Αιγάλεω. Αν παίξουμε άμυνα, και με την βοήθεια του κόσμου μας θα καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη».

Συνταξιοδοτική αδικία εις βάρος των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με άλλους συναδέλφους του Βουλευτές, προς τον κύριο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την Συνταξιοδοτική αδικία εις βάρος των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης είναι το παρακάτω :


Όπως είναι γνωστό ο αγρότης είναι ο μόνος επαγγελματίας που βάσει νόμου υποχρεούται να είναι ασφαλισμένος από το 21ο μέχρι και το 65ο έτος της ηλικίας του. Είναι δηλαδή ο μόνος που πρέπει να πληρώνει εισφορές για 44 ολόκληρα χρόνια, όταν ασφαλισμένοι σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς, με 37 χρόνια εισφορών συνταξιοδοτούνται ανεξάρτητα του ορίου ηλικίας τους.
Επειδή στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας πρέπει να έχει και ο αγρότης το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 37 χρόνια καταβολής εισφορών και να συνυπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος και η στρατιωτική του θητεία, όπως αναγνωρίζεται και από τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία και για όσους επιθυμούν να παρατείνουν την απασχόλησή τους πέραν των 37 χρόνων, ο συντελεστής υπολογισμού της σύνταξής τους να προσαυξάνεται αναλόγως για κάθε χρόνο.
Επειδή και για τις γυναίκες αγρότισσες, πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα, όπως άλλων επαγγελματικών κλάδων, ώστε συμπληρώνοντας το εξηκοστό ( 60 ) έτος της ηλικίας τους να μπορούν να αποσυρθούν από τη σκληρή αγροτική τους εργασία, με μια αξιοπρεπή σύνταξη και ειδικότερα για τις μητέρες αγρότισσες που έχουν τουλάχιστον τρία τέκνα να ισχύουν οι ίδιες διατάξεις που υπάρχουν στ’ άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,

Εάν προτίθεται να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ( ενόψει μάλιστα της ψήφισης του Νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό ) ώστε για λόγους ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης να δικαιούνται οι μεν αγρότες συνταξιοδότησης με 37 χρόνια εισφορών ανεξαρτήτου ηλικίας και οι δε γυναίκες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ, με τη συμπλήρωση του εξηκοστού ( 60 ) χρόνου της ηλικίας τους, καθώς και οι μητέρες αγρότισσες που έχουν τουλάχιστον τρία τέκνα να τυγχάνουν ίσης συνταξιοδοτικής μεταχείρισης μ’ αυτές των άλλων ασφαλιστικών ταμείων;

6η Ανθοκομική Έκθεση στις Σέρρες


Την 6η Ανθοκομική Έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Σερρών από τις 7 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουνίου, στην Πλατεία Ελευθερίας. Στην Έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι ανθοκομικές επιχειρήσεις, με σκοπό να προβάλουν τα προϊόντα τους. Οι φυτωριούχοι, ανθοπαραγωγοί, έμποροι και βιοτέχνες ειδών κήπου, αλλά και κάθε επαγγελματίας ή επιχείρηση που έχουν σχέση με το αντικείμενο και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Έκθεση, μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους μέχρι και τη Παρασκευή 4 Ιουνίου με αίτηση στο Δήμο Σερρών.

Συνεχίζονται οι Πανελλαδικές


Στα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης, στη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης, στην Ηλεκτρολογία Τεχνολογικής κατεύθυνσης διαγωνίσθηκαν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και των Ημερησίων ΕΠΑΛ, διεκδικώντας μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα συνεχιστούν με τους μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και Εσπερινών ΕΠΑΛ να εξετάζονται στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (όλων των κατευθύνσεων).

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά:Δημόσιες Υποδομές και ανάπτυξη Νομού Σερρών»


Η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βουλευτής Ν. Σερρών λόγω της συμμετοχής της στην εξεταστική επιτροπή «για τη διερεύνηση της υπόθεσης “SIEMENS” στο σύνολο της» που θα συνεδριάσει σήμερα (Τρίτη 25 Μαΐου 2010 - ώρα 12.00) με θέμα ημερήσιας διάταξης της την εξέταση μαρτύρων, δεν θα παραβρεθεί στην Ημερίδα που πραγματοποιείται με θέμα τις «Δημόσιες Υποδομές και ανάπτυξη του Νομού Σερρών».
Σας κοινοποιούμε την επιστολή της κα Κόλλια, που κατατέθηκε στο Προεδρείο της σημερινής Ημερίδας.

«Δημόσιες Υποδομές και ανάπτυξη Νομού Σερρών»

Όλοι έχουν κατανοήσει ότι η αναπτυξιακή περιφερειακή πολιτική που ακολουθήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες σε συνδυασμό με την άνιση κατανομή των πόρων των ΠΕΠ, Β’ και Γ’ ΚΠΣ κατά τα έτη 1994 και 2000 ακόμη και σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επέδρασε αρνητικά στην αναπτυξιακή πορεία του Νομού Σερρών.
Σήμερα με την δημοσιονομική κρίση, διαθέσιμες άμεσες επενδύσεις μπορούν να υπάρξουν από το ΕΣΠΑ και το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΣΑΑ 2007-2013), που αναμένεται να κλείσουν ταμειακά το 2015.
Είναι γνωστό ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καλείται να διαχειρισθεί κονδύλια ύψους 4,8 δις. ευρώ και οι προσκλήσεις συμμετοχής προς τους δικαιούχους ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2008.
Η αδυναμία των φορέων του Νομού αποδεικνύεται καθημερινά, όχι μόνο από την μη αξιοποίηση ώριμων μελετών έργων αλλά και από την παρακολούθηση της πορείας των προσκλήσεων που έχουν προκηρυχθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τις αιτήσεις για ένταξη που έχουν υποβληθεί.
Αναμένουμε την ένταξη του νέου 12θέσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως (4.000.000 ευρώ) και του ΕΠΑΛ Ν. Ζίχνης (1.300.000 ευρώ), για το οποίο έχει εκπονήσει μελέτη ο Δήμος Νέας Ζίχνης.
Προτείνουμε την ένταξη στο ΠΕΠ των οδικών έργων Νιγρίτας – Δημητρίτσι – Στρυμονικού (18.000.000 ευρώ) και Λευκοτόπου – Ευκαρπίας (6.500.000 ευρώ), των αντιπλημμυρικών έργων χειμάρρων Ευκαρπίας (2.500.000 ευρώ), Αγ. Βαρβάρας Σερρών (2.600.000 ευρώ), Νικόκλειας (1.200.000 ευρώ) και Θολού, Καστρόλακκα και Σησαμιάς (6.200.000 ευρώ) και των έργων κατασκευής διαμερισμάτων ημιαυτόνομης διαβίωσης ΑΜΕΑ στις Σέρρες (1.500.000 ευρώ) και στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου (2.000.000 ευρώ) που υπάρχουν ώριμες μελέτες από το 2006 στην Νομαρχία.
Αναμένουμε τη χρηματοδότηση της σύμβασης του δημοπρατηθέντος έργου του οδικού άξονα Μεσορράχης – Αμφίπολης (20.000.000 ευρώ) και την δημοπράτηση του έργου του 5ου αρδευτικού δικτύου Φυλλίδος (Δυτικό – Κεντρικό Τμήμα 30.500 στρέμματα), που ενώ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης το 2009, καθυστερεί το Υπουργείο αδικαιολόγητα.
Περιμένουμε την συνέχιση της χρηματοδότησης των μελετών που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. για τον οδικό άξονα Ε61 Σέρρες – Περιαστική Οδός- Ελευθερούπολη – Καβάλα, για τον Ε 60 (τμήμα Ριζιανά – Ρέμα Κοτσακάς), για το οδικό τμήμα Λευκοθέα – Αλιστράτη – Όρια Ν. Δράμας (από τη Δ/νση Δημοσίων Έργων Περιφέρειας) και για το οδικό τμήμα Δράμας – Αμφίπολης (από ΔΜΕΟ Υπουργείου Υποδομών).



Ζητούμε την συνέχιση της χρηματοδότησης των μελετών του ΟΣΕ για την ανισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση Λευκοθέας, την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα από 79 έως 199 χλμ και την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης σε όλη την γραμμή 143 χλμ και στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Σερρών – Στρυμόνα (32 χλμ).
Αναμένουμε τη δημοπράτηση των ενταχθέντων στο ΠΕΠ έργων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Ροδόπολης και Πορροϊων ( 2.150.000 ευρώ) και αποχέτευσης λυμάτων Μεσολακκιάς (550.000 ευρώ), των οποίων οι μελέτες έγιναν από τους Δήμους Κερκίνης και Αμφίπολης.
Επίσης μπορούν να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα τα έργα αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών (3.200.000 ευρώ), του ανοιχτού αμφιθεάτρου Ν. Σουλίου (500.000 ευρώ) και του πληροφοριακού συστήματος ξενάγησης του Εκκλησιαστικού Μουσείου Σερρών (400.000 ευρώ), των οποίων οι μελέτες έγιναν από την Μητρόπολη Σερρών και από τον Δήμο Εμμ. Παπά αντίστοιχα.
Αναμένουμε τη στήριξη σας κ. Υφυπουργέ Υποδομών:
α) για την ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του έργου του υπολοίπου τμήματος του 2ου αρδευτικού ΤΟΕΒ Προβατά (διώρυγες Μητρουσίου, Βαμβακιάς, Αναγέννησης) που υπάρχει ώριμη μελέτη στο Τμήμα Εγγειοβελτιωτικών Έργων Περιφέρειας και των αναδασμών Γονίμου, Μεγαλοχωρίου, Χρυσού και Ροδολίβους – Δομήρου.
β) για την χρηματοδότηση της μελέτης βελτίωσης οδικού άξονα Ν. Πετριτσίου – Ροδόπολης (1.800.000 ευρώ)
γ) για την χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης της μελέτης του οδικού άξονα Λιθοτόπου – Ηράκλειας – κόμβος Σιδηροκάστρου Ε60 και
δ) για την κατασκευή του καταφυγίου τουριστικών σκαφών και των έργων προστασίας και διάνοιξης του διαύλου (στομίου) του Λιμένα Αμφίπολης. Η Δ/νση Λιμενικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών προτείνεται να χρηματοδοτήσει την συνέχιση της υπάρχουσας από το 1993 προμελέτης για τα λιμενικά έργα προστασίας και η Δ/νση Τουριστικών Λιμένων του τέως Υπουργείου Τουρισμού την ολοκλήρωση της μελέτης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών.
Στο όνομα των Σερραίων πολιτών η κάθε Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να συμβάλει με κάθε τρόπο στην βελτίωση της οικονομικής ζωής του τόπου μας, ολοκληρώνοντας και παραδίδοντας έργα που κληρονόμησε και παράλληλα αναπτύσσοντας το δικό της σχεδιασμό και τις δικές της προτεραιότητες έργων.

«Παιχνίδια με το νερό, στο νερό, για το νερό, το ψάρι, τον άνθρωπο!»


Η Πολιτιστική Εταιρία Αρμονία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα
Περιβάλλοντος, προτίθεται να διοργανώσει διημερίδα ενημερωτικού & εκπαιδευτικού χαρακτήρα που, για πρώτη φορά, συνενώνει Οργανισμούς (Επιχειρήσεις, Επιμελητήριο,
Τοπική Αυτοδιοίκηση), Ενεργούς Πολίτες, και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις
και προσκαλεί όλους να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν δράση για μια υπεύθυνη
στάση απέναντι στην Κοινωνία, το Περιβάλλον και τον Εαυτό μας και
«Παιχνίδια με το νερό, στο νερό, για το νερό, το ψάρι, τον άνθρωπο!» και δράση:
ψάρεμα με καλάμι στη λίμνη Κερκίνη στις 5-6 Ιουνίου 2010, με στόχο την προβολή
του υδροβιότοπου της λίμνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Θα είμαστε όλοι εκεί!
Σε μια διημερίδα που:
• Αποπνέει το μήνυμα: η προσφορά και η δράση είναι το ίδιο σημαντικές.
• Προκαλεί τον εθελοντισμό: νέοι άνθρωποι καλούνται να δηλώσουν τι θα
κάνουνεκείνοι για ένα καλύτερο κόσμο.
• Αναδεικνύει τόσο τα κοινωνικά όσο και τα περιβαλλοντικά θέματα,
φιλοξενώντας εταιρείες, Μ.Κ.Ο. και Δήμους που αναπτύσσουν τόσο κοινωνικές
όσο και περιβαλλοντικές δράσεις.
• Φέρνει την έννοια της Εταιρικής Υπευθυνότητας στο προσκήνιο και, κυρίως,
σε επαφή με τον απλό πολίτη.
• Καλεί σε δράση μικρούς και μεγάλους.
• Δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των μελλοντικών ενεργών πολιτών.
• Συμβουλεύει τον απλό πολίτη για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να
γίνει ενεργός πολίτης

Στην διημερίδα περιμένουμε:
Νεολαίοι να έρθουν και να αυτοδεσμευθούν για μια υπεύθυνη δράση που θα
κάνουν τους επόμενους μήνες.
Που;
• Πότε; στις 5-6 Ιουνίου 2010.
• Πού; στο Μεγαλοχώρι και στο Λιμανάκι Μανδρακίου.
• Ώρες λειτουργίας: 09.30 14.00 & 18.00 – 21.00.
• Είσοδος: Ελεύθερη.

Σε ποιούς απευθύνεται;
Αυτή η διημερίδα είναι μια μεγάλη γιορτή για την υπεύθυνη στάση που θα
πρέπει να έχουμε όλη μας απέναντι στο περιβάλλον και την κοινωνία και
απευθύνεται σε όλους μικρούς και μεγάλους.
• Νέοι 15 – 125.
• Οικογένειες με παιδιά.
• Σχολική κοινότητα Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
• Ευρύ κοινό.

Γιατί διοργανώνεται η διημερίδα αυτή;
• Ζούμε σε έναν κόσμο που καλείται να αντιμετωπίσει όλο και περισσότερα
κοινωνικά & περιβαλλοντικά προβλήματα, συνθήκες που δημιουργούν κοινωνική
αναταραχή και αποκλεισμό. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων
σύγχρονων προβλημάτων , χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων μας
• Διοργανώνεται μια διημερίδα ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα με
τη συμμετοχή Επιχειρήσεων – ΜΚΟ – Δήμων – Ενεργών Πολιτών και στόχο την
ευαισθητοποίηση, ενημέρωση & ενεργοποίηση όλων για μια υπεύθυνη στάση
απέναντι στην Κοινωνία, το Περιβάλλον και τον Εαυτό μας
• Μια πιο ενεργή στάση απέναντι σε θέματα Περιβαλλοντικά & Κοινωνικά.

Γιατί χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση
των μεγάλων σύγχρονων προβλημάτων –κοινωνικών & περιβαλλοντικών- που
καθημερινά μας απασχολούν.

Ποιο είναι το περιεχόμενο της;
• 4 Θεματικοί χώροι Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης πάνω στα θέματα:
Ανακύκλωσης,
Οικολογικού αποτυπώματος, Βιώσιμης Πόλης και Νερό-Βιοποικιλότητας. Κάθε
τομέας είναι σκηνογραφημένος ανάλογα με το περιεχόμενό του και περιέχει
interactive δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
• Οργανωμένες επισκέψεις σχολείων σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
• Θεατρικές παραστάσεις σχολείων για το περιβάλλον.
• Μαραθώνιος Ανακύκλωσης (σχολικά βιβλία, μικροσυσκευές, άλλα υλικά) &
κληρώσεις .
• Χώροι αυτοδέσμευσης νέων ανθρώπων σε δράσεις.
• Συμβολικές πορείες, με τη συμμετοχή εργαζομένων εταιρειών.
• Ενημερώσεις κοινού από κοινωνικούς φορείς .
• Περίπτερα εταιρειών με παρουσιάσεις προγραμμάτων Εταιρικής
Υπευθυνότητας.
• Περίπτερα φορέων ΜΚΟ-ΔΗΜΩΝ με παρουσιάσεις κοινωνικών & περιβαλλοντικών
προγραμμάτων.
Ποιος διοργανώνει τη διημερίδα;

Η διημερίδα Υπεύθυνης Δράσης είναι μία πρωτοβουλία της Π. Ε. Αρμονία
ενταγμένη στο θεσμό του Μαραθώνιου Περιβάλλοντος και υπό την αιγίδα των
Υπουργείων: Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών,
Μεταφορών & Δικτύων, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.
Συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Πετριτσίου, η Ν.Α. Σερρών, το ΕΒΕ Σερρών, η
Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, η εθελοντική ομάδα ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α, η
Οικολογική Κίνηση Σερρών, UNESCO Σερρών.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Με πολλούς τρόπους!

Εάν είστε ενεργός πολίτης μπορείτε να έρθετε να ενημερωθείτε μέσα από τις
θεματικές ενότητες της διημερίδας για την Ανακύκλωση ,του πώς μπορείτε να
μειώσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα αλλά και από τα περίπτερα των
οργανισμών για προγράμματα και δράσεις Κοινωνικού και Περιβαλλοντικού
Χαρακτήρα .Να δείτε την φωτογραφική έκθεση μας και να συμμετάσχετε στον
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΄φέρνοντας μαζί σας κάτι από τα υλικά που
συμμετέχουν
σε αυτή και ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ !!!!

Εάν είστε υπεύθυνη Επιχείρηση και εφαρμόζεται κοινωνικά και περιβαλλοντικά
προγράμματα πρέπει να δώσετε το παρών σε μια τέτοια διοργάνωση και να
έρθετε σε επικοινωνία με το ευρύ κοινό που ενδιαφέρετε για περιβαλλοντικές και
κοινωνικές δράσεις . Να ακούσετε

Εάν είστε Οργανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορείτε να παρουσιάσετε
τις δράσεις που έχετε εφαρμόσει στην πόλη σας και να προσκαλέσετε τα σχολεία
της περιοχής σας να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μας καθώς
και να παρουσιάσουν τις θεατρικές παραστάσεις τους που έχουν ως θέμα το
περιβάλλον.

Εάν είστε οικογένεια με μικρά παιδιά μπορείτε να περάσετε ευχάριστες ώρες
μαζί τους παίζοντας και μαθαίνοντας. Τα παιδιά από 4-13 ετών μπορούν να
συμμετέχουν σε βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με την
εκπαίδευση για την προστασία του περιβάλλοντος ,και εσείς θα μπορείτε να
ενημερωθείτε από τις θεματικές μας ενότητες καθώς και από τους διάφορους
οργανισμούς που συμμετέχουν για τα προγράμματα τους και τις δράσεις τους

Διακριση Κερκινης


Θρίαμβος για την Κερκίνη

Αναδείχτηκε κορυφαίος προορισμός υδάτινου τουρισμού

στο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Την απόλυτη διάκριση μεταξύ των ελληνικών υγροτόπων κατέκτησε η λίμνη Κερκίνη. Όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο τμήμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με το σχετικό φάκελο που συνέταξε η Αναπτυξιακή Εταιρία Σερρών, η λίμνη Κερκίνη αναδείχτηκε νικητής προορισμός στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Υδάτινος Τουρισμός» («Aquatic Tourism») που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του προγράμματος «EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE (EDEN) – ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ».


Η διάκριση είναι η πλέον σημαντική που θα μπορούσε να κερδηθεί, καθώς η Κερκίνη αναδείχτηκε νικητής προορισμός και θα προβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, οι επιλεγέντες προορισμοί από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (για την Ελλάδα, η Κερκίνη) θα βραβευτούν σε σχετική εκδήλωση που θα διοργανώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το φθινόπωρο του 2010.

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάδειξη του καλύτερου Ευρωπαϊκού Τουριστικού Προορισμού με θέμα «Υδάτινος Τουρισμός» στοχεύει τόσο στην ανάδειξη των αξιών, της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών Ευρωπαϊκών Τουριστικών Προορισμών όσο και στην προβολή προορισμών, όπου η τουριστική ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική οικονομική και περιβαλλοντική ισορροπία. Το πρόγραμμα, επίσης, στοχεύει στην ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών.

Αυτό σημαίνει ότι άμεσα ξεκινά μια νέα εποχή για την Κερκίνη, καθώς ο πήχυς, πλέον, έχει τεθεί πολύ ψηλά και η δική μας λίμνη μπαίνει σε νέα τροχιά ανάπτυξης, μέσω της ανάδειξης και προβολής της και επισήμως, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το μέγεθος της διάκρισης

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. κλήθηκαν να επιλέξουν έναν νικητή προορισμό (επέλεξαν την Κερκίνη) και τέσσερις επιλαχόντες που να μην είναι παραδοσιακοί ή ανεπτυγμένοι τουριστικοί προορισμοί και εντός των ορίων τους να αναπτύσσεται κάποια μορφή «υδάτινου τουρισμού». Συγκεκριμένα, οι προορισμοί που συμμετείχαν είναι παραθαλάσσιοι ή παραλίμνιοι ή η τουριστική τους προσφορά βασίζεται στη διαχείριση κάποιας μορφής υδάτινου πόρου (π.χ. διαθέτουν ιαματικές πηγές, θαλάσσιο πάρκο κλπ.) και αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Επιπλέον, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που είχαν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «οι προτεινόμενοι προορισμοί θα πρέπει να υιοθετούν καινοτόμες πρακτικές για την προώθηση του υδάτινου τουριστικού προϊόντος τους, που να στοχεύουν στο ποιοτικό περιβάλλον, στην αντιμετώπιση της εποχικότητας και την εξισορρόπηση της τουριστικής ροής προς μη παραδοσιακούς προορισμούς.

Το μέγεθος, λοιπόν, της διάκρισης πολλαπλασιάζεται για τη λίμνη Κερκίνη, καθώς:

  • πιστοποιείται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι διαθέτει όλα τα παραπάνω,
  • μεταξύ όλων των περιοχών της χώρας που περιγράφονται (παραθαλάσσιες, παραποτάμιες, παραλίμνιες, με ιαματικές πηγές, θαλάσσια πάρκα κλπ.) αναδείχτηκε ως η κορυφαία.

Διεθνής προβολή

Η προβολή της λίμνης Κερκίνης, ως νικητή ελληνικού προορισμού Υδάτινου Τουρισμού, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκινά το αμέσως προσεχές διάστημα, με ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό.

Το ίδιο υλικό θα χρησιμοποιηθεί και στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αφιερωμένη στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς τον Ε.Ο.Τ., η τελετή βράβευσης των νικητών προορισμών (για την Ελλάδα, η Κερκίνη) προβλέπεται να γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Μέρας Τουρισμού.

Συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Σερρών


Τακτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, στην αίθουσα «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» στις 31 Μαΐου 2010 ημέρα της εβδομάδας Δευτέρα και ώρα 20:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

1. Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ν.Α Σερρών και Δήμου Ηράκλειας για την

πράξη: Ανακαίνιση και Μετατροπή Πρώην Κινηματογράφου σε Θέατρο και Πολυχώρο

Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Εισηγητής ο κ. Πασχαλιάς Ευστάθιος.

2. Συγκρότηση της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (Ε.Π.Α.Ε.) Ν.

Σερρών.

Εισηγητής ο κ. Πασχαλιάς Ευστάθιος.

  1. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. δίμηνης απασχόλησης στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Εισηγητής ο κ. Σιαμπίρης Θωμάς.

  1. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. δίμηνης απασχόλησης στη

Δ/νση Κτηνιατρικής.

Εισηγητής ο κ. Σιαμπίρης Θωμάς.

  1. Γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας εκτέλεσης επαγγελματικών πλόων στη λίμνη Κερκίνη.

Εισηγητής ο κ. Χρυσανθίδης Βασίλειος.

  1. Έγκριση Ισολογισμού έτους 2009 του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών και Πολιτικής

Προστασίας Ν. Σερρών.

Εισηγητής ο κ. Χρήστος Τιτής.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ