Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ευρωπαϊκό Φόρουμ ΑμεΑ: Πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πρόεδρο του Ευρ. Συμβουλίου


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Απριλίου στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, προκειμένου να διασφαλίσει τη συμπερίληψη του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για την Αναπηρία που προωθεί το Φόρουμ στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική 2020, η οποία θα καθορίζει τις κοινωνικές και οικονομικές πολιτικές για την επόμενη δεκαετία και θα υιοθετηθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τα κράτη – μέλη στις 16 Ιουνίου 2010.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο κ. Pierre Gyselinck, Πρόεδρος του Βελγικού Φόρουμ για την Αναπηρία, ο κ. Van Rompuy τόνισε ότι κατανοεί πλήρως την ανάγκη να για μια νέα προσέγγιση των θεμάτων και πολιτικών για την αναπηρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμος ο συγχρονισμός των πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τις αντίστοιχες σε εθνικό, ζήτημα στο οποίο μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα το Σύμφωνο. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι το Σύμφωνο θα επιτρέψει στην ΕΕ και τα κράτη – μέλη της να δημιουργήσουν μια Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς για τα άτομα με αναπηρία, αφού θα δώσει νέα ώθηση για την πλήρη και ισότιμη κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.

Τέλος, ο κ. Van Rompuy τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί περισσότερη προσοχή στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και προσυπέγραψε την καθιέρωση συνάντησης του Φόρουμ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανά διετία για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν υπέρ των ατόμων με αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ