Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

20 Μαΐου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας καθιερώθηκε, μετά από διετή διαδικασία, με πρωτοβουλία της κας. Κράτσα. «Η Ευρωπαϊκή αυτή Ημέρα θα φέρει συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της θάλασσας για την ανάπτυξη, την απασχόληση αλλά και για την ανάγκη προστασίας της. Αποτελεί ιδιαίτερη ευκαιρία ευαισθητοποίησης σχετικά με την πρωταρχική σημασία του ρόλου του θαλασσίου περιβάλλοντος, αλλά και των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών της Ε.Ε. Τα 68.000 χιλιόμετρα ευρωπαϊκών ακτών αποτελούν έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς με φυσικό πλούτο και πολιτιστικό χαρακτήρα, που πρέπει να αναδείξουμε αλλά και να προστατεύσουμε, με στόχο την αειφορία», τονίζει η Ρόδη Κράτσα.

«Στην Ευρώπη συναντούμε 1.200 περίπου λιμάνια, τα οποία παρέχουν απαραίτητες υπηρεσίες οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής. Είναι σημαντικό να συναντιληφθούμε ότι τα λιμάνια και οι ακτές της ΕΕ είναι σπουδαία κεφάλαια, όχι μόνο ως τουριστικοί προορισμοί αλλά και ως κλειδιά για την εσωτερική ευρωπαϊκή οικονομία και τη θέση της ΕΕ στο διεθνές εμπόριο. Πρέπει λοιπόν να τα εκσυγχρονίσουμε και να τους δώσουμε τις δυνατότητες υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον και το χαρακτήρα του αστικού περιβάλλοντος», καταλήγει η κα. Κράτσα.



Σημειώνεται επίσης, ότι με πρωτοβουλία της κας. Κράτσα και με αφορμή την καθιέρωση της 20ης Μαΐου ως «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας» θα κυκλοφορήσει αναμνηστική σφραγίδα των ΕΛ.ΤΑ. με σήμα την «Αργώ», το μυθολογικό πλοίο και φυσικά την αναφορά «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ