Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Θυρανοίξια Ιερού Αγίου Ιωάννου του Σερραίου

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΤο όνομα του Αγίου Ιωάννου του Σερραίου δόθηκε στο ανακαινισμένο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού Ορφανοτροφείου Σερρών επί της οδού Βενιζέλου .

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος τέλεσε τα Θυρανοίξια ενώ στην συνέχεια χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής συμπαρασταστούμενος του ιερού κλήρου της πόλης .

Για το όνομα του ιερού Παρεκκλησίου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης δήλωσε : «Τιμούμε την μνήμη του ΑγίουΙωάννη του Σερραίου, προστάτη της τοπικής εκκλησίας μας ,δίνοντας το όνομά του νεομάρτυρα στο Ιερό Παρεκκλήσιο . Δίνεται το όνομα του Ιωάννη του Σερραίου σε αυτό τον ναΐσκο για δύο λόγους , ο ένας ότι βρίσκεταισε ένα χώρο όπου έζησαν νέοι άνθρωποι , οι νέοι των Σερρών, και επειδή δεν έχει δοθεί η ονομασία του τοπικού Αγίου που είναι προστάτης της τοπικής εκκλησίας, σε κανένα ναό .Ο Ναϊσκος είναι σε ρυθμό ροτόντα και στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών δεν υπάρχει παρόμοιος ναός ».

Ο μητροπολίτης κ. Θεολόγος ευχήθηκε σύντομα να ανακαινισθεί το κτίριο του Ορφανοτροφείου έτσι ώστε να φύγει η εγκατάλειψη και ερήμωση και να ομορφύνει ο χώρος.

Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στη «Σ» ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την πρωτοβουλία της Μητρόπολης να ανακαινίσει το Εκκλησάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ