Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Ενημερωτική εκδήλωση για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Οικολογικό Αποτύπωμα Σχολείων” Αναρτήθηκε: May 16, 2009

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών αποφάσισε το σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας πανελλήνιας εμβέλειας ιστοσελίδας που θα απευθύνεται σε όλα τα σχολεία της χώρας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Διεύθυνσή έχει εξασφαλίσει για την κατασκευή της ιστοσελίδας χορηγία από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και την επιστημονική στήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και του ΤΕΙ Σερρών.

Φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε στην πρώτη φάση του προγράμματος να βρίσκουν μέσω μιας διαδραστικής ιστοσελίδας το οικολογικό αποτύπωμα του σχολείου τους, δηλαδή την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα για την οποία ευθύνονται με την κατανάλωσή τους και στη δεύτερη φάση να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις για να βελτιώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα. Το πρόγραμμα, λοιπόν, περιλαμβάνει δράσεις τόσο σε επίπεδο σχολικής τάξης όσο και σε επίπεδο σχολικής μονάδας. Ήδη έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό της ιστοσελίδας (www.co2schools.gr).

Στα πλαίσια των παραπάνω, η Διεύθυνσή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών προγραμματίζει μια ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος αυτού, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαΐου και ώρα 11.00π.μ. στο ξενοδοχείο ΕΛΠΙΔΑ Resort. Καλεί τους διευθυντές των 4θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων του νομού να παρευρεθούν σ’ αυτήν ώστε να ενημερώσουν στη συνέχεια τους εκπαιδευτικούς των σχολικών τους μονάδων για το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία του προγράμματος. Για τα 6θέσια και άνω δημοτικά σχολεία του νομού, μπορεί να παρευρεθεί, εκτός από το διευθυντή, και ένας δάσκαλος της σχολικής μονάδας.

Στην εκδήλωση θα παραστεί ο κ. Γεώργιος Καρατάσιος, Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και όλοι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ