Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Με επιτυχία η 8η Συνάντηση των Απανταχού Τερπνιωτών

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 8η Συνάντηση των Απανταχού Τερπνιωτών, με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Μανδηλίου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος.
Για 8η συνεχή χρονιά Τερπνιώτες που διαμένουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος έδωσαν το ραντεβού τους στο Άγιο Μανδήλιο και έζησαν όμορφες στιγμές, ξαναζωντανεύοντας μέσα τους αξέχαστες μέρες που πέρασαν στα νεανικά τους χρόνια.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν την παραμονή 15 Αυγούστου με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου. Ακολούθησε η εμφάνιση του χορευτικού τμήματος από την Βοσνία Ερζεγοβίνη και γλέντι με τα παραδοσιακά νταούλια και ζουρνάδες
Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καρυπίδης, ο Αντινομάρχης Χατζηχαριστός Γεώργιος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μασλαρινός , ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σησαμιωτών Θεσ/νίκης κ. Κυπαρίσης Νίκος και ο Πρόεδρος της Πανσερραικής Νεολαίας Θεσ/νίκης κ. Σαμαράς Παναγιώτης.
Ανήμερα της γιορτής 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Μανδηλίου από τους ιερείς του χωριού, πατέρες Αυγουστίνο και Παναγιώτη. Μετά τον πρωινό καφέ και το λουκούμι που πρόσφερε η εκκλησιαστική Επιτροπή, ανηφορίσαμε προς τον Αρχαιολογικό χώρο της Τερπνής όπου έγινε ξενάγηση από τον αρχαιοφύλακα κ. Γιάννη Λιούμπο. Ίσως για πρώτη φορά τόσος κόσμος είχε την ευκαιρία να ακούσει και να δει τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής , που επί τέλους πρέπει να αξιοποιηθεί και να γίνει προσβάσιμη για το κοινό.
Ακολούθησε συμβολική δενδροφύτευση με ελιές κατά μήκος της περίφραξης του αρχαιολογικού χώρου.
Εμφανίστηκε το χορευτικό συγκρότημα από την Κροατία και ακολούθησε λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα «Αρμονία των Αντιθέτων» .
Παράλληλα λειτούργησε το υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής , με υπεύθυνη την δασκάλα Σκαρλάτου Δήμητρα, όπου πάνω από 35 παιδιά ζωγράφισαν για το περιβάλλον.
Επίσης παράλληλα διεξήχθησαν οι καθιερωμένοι αγώνες σκοποβολής με περισσότερους από 85 συμμετοχές , στους οποίους ο Σύλλογος πρόσφερε κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα.
Την ημέρα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης κ. Καρυπίδης Παύλος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Θωμάς Σιαμπίρης και Αγνή Δουβίτσα, ο Πρόεδρος κ. Καντούρης και μέλη του Συλλόγου Γονιμιωτών Θεσσαλονίκης
Και τις δύο μέρες των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Νιγρίτας κ. Αγγελική Μήκα, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Χαραλαμπίδης και Χριστοδούλου μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μπάγκαλας Δημήτρης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Καπνικού Συνεταιρισμού κ. Τσερβίστας Μιχάλης, οι πρόεδροι και τα μέλη των τοπικών Συλλόγων και φορέων.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους τους χορηγούς, όλους τους τερπνιώτες που βοήθησαν εθελοντικά τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον συγχωριανό μας Αντιδήμαρχο κ. Χαραλαμπίδη Παναγιώτη που για μία βδομάδα συντόνιζε τις εργασίες διαμόρφωσης του χώρου του Αγίου Μανδηλίου, τον Τοπικό Σύμβουλο Τζεβελέκη Θωμά που από μόνος του ανέλαβε την πρωτοβουλία και με τα μηχανήματα του Δήμου άλλαξε την όψη του χώρου, τον Τοπικό Σύμβουλο Τότα Θεόδωρο που ανταποκρινόταν πρόθυμα σε ότι του ζητήθηκε, τον ηλεκτρολόγο Κουτσή Χάρη που σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας φρόντισαν για τα ηλεκτρολογικά του χώρου ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και στον Κιννά Κώστα του Αργυρίου που ήταν η ... ψυχή του "καφενείου" . Βέβαια και την παρέα των φίλων μας από τον Σύλλογο Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης που όχι μόνο βοήθησαν τα μέγιστα για την λειτουργία του "καφενείου", αλλά ήταν και χορηγοί της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ