Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης για το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι, απευθύνει στους βαμβακοπαραγωγούς του νομού μας την παρακάτω ανακοίνωση:

Στις τελευταίες τρεις με τέσσερις μέρες, το πράσινο σκουλήκι, βοηθούμενο από το δροσερό καρό, τις παρατεταμένες νεφώσεις και τις βροχές, έκανε την εμφάνιση του σχεδόν σε όλο το νομό. Οι πληθυσμοί του σκουληκιού όμως δεν έχουν την ίδια πυκνότητα, και σχετίζονται με την περιοχή , τις τοποθεσίες αλλά και την κατάσταση των βαμβακοφυτειών.
Υπάρχουν σήμερα δηλαδή, βαμβακοφυτείες με αραιούς πληθυσμούς, αλλά και φυτείες με πιο πυκνούς πληθυσμούς που χρειάζονται άμεσο ψεκασμό.
Οι βαμβακοπαραγωγοί πρέπει να ελέγχουν καθημερινά τα χωράφια τους και να προχωρούν σε ψεκασμό μόνον όταν η προσβολή φθάσει στο οικονομικό επίπεδο, όταν δηλαδή θα βρίσκουν πάνω από πέντε σκουλήκια στα 100 φυτά, ή πιο απλά, πάνω από ένα σκουλήκι σε κάθε μέτρο βαμβακοφυτείας.
Στα χωράφια που τελικά θα ψεκαστούν, ο έλεγχος και η παρακολούθηση θα πρέπει να συνεχίζονται μέχρι και τις 20 Αυγούστου περίπου, που αναμένεται να διαρκέσει η γενιά, για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο νέας έξαρσης της προσβολής και ανάγκης για επανάληψη του ψεκασμού.
Σε όσες περιπτώσεις κριθούν αναγκαίοι οι ψεκασμοί, οι βαμβακοπαραγωγοί πρέπει να ειδοποιούν τους μελισσοκόμους για την απομάκρυνση των κυψελών τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι βαμβακοπαραγωγοί να απευθύνονται στους γεωπόνους της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης τους Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών


Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών
Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης
Τηλέφωνα: 23213-55258,55259,55260 και 55126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ