Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Πανηγύρι της Γης

"το Πανηγύρι της γης", Θα πραγματοποιηθεί στις 27 - 28 - 29 - 30 Αυγούστου, Στο δασάκι Γονίμου.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια γιορτή αγροτουρισμού με κύριο μέλημα της την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων, αλλά και των υπηρεσιών του αγροτουρισμού. Σε συνδυασμό με την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας, κατά την διάρκεια της τριήμερης εορτής, δίνεται η ευκαιρία στους καλλιεργητές τοπικών, αγροτικών, βιολογικών και γαλακτοκομικών προϊόντων όπως επίσης και στους εκτροφείς κουνελιών, βουβαλιών και αγριόχοιρων να εκθέσουν τα είδη τους. Επίσης, λαμβάνουν μέρος μικροπωλητές οι οποίοι κατασκευάζουν οι ίδιοι τα προϊόντα που πωλούν και προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Στο «Πανηγύρι της γης» Θα βρείτε προϊόντα από βουβάλι και κουνέλι, αλκοολούχα ποτά, αποξεραμένους καρπούς, αρτοποιήματα, γλυκά, βότανα, αρωματικά φυτά, τουρσιά, γαλακτοκομικά προϊόντα, γλυκά του κουταλιού, μέλι, μαρμελάδες, ελαιόλαδα, ελιές, ζυμαρικά, συσκευασμένα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, παραδοσιακά εδέσματα, καλλυντικά καθώς φυτώρια ανθοκομίας, σπόρους και φυτά, είδη λαϊκής τέχνης (π.χ. κοσμήματα, κεραμικά, δερμάτινα και μεγάλη ποικιλία από ευφάνταστα χειροποίητα αντικείμενα).
Επίσης, λειτουργεί έκθεση βιβλίου. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πολιτιστικά δρώμενα με πολλαπλές αποχρώσεις καλύπτουν τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών.
Οι εκδηλώσεις φιλοξενούνται σε ένα χώρο, ο οποίος είναι περιφραγμένος, διαθέτει υποδομή με ειδικές εγκαταστάσεις αρμονικά δεμένες με το φυσικό περιβάλλον, όπως αναψυκτήριο, ταβέρνα, παιδική χαρά, υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων, κιόσκια, χώρους WC και λουτρών, μεγάλο αριθμό παροχών ρεύματος.
Όσοι σύλλογοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν προβάλλοντας την παράδοση και τον πολιτισμό τους στα ειδικά περίπτερα.
Σκόπιμο είναι λοιπόν να ενημερωθούν εγκαίρως οι φορείς, παραγωγοί, πολιτιστικοί σύλλογοι κ.ά. της περιοχής σας, ώστε αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή ή απλά να επισκεφθούν τον χώρο.
Αξιοθέατα
Στο Δήμο Πετριτσίου, βρίσκεται ο σπάνιος υγροβιότοπος Κερκίνης και τις φωλιές των πουλιών. Εδώ ουσιαστικά είναι η καρδιά της λίμνης Κερκίνης. Μπορείτε να προσεγγίσετε με πλοιάριο τον υγροβιότοπο, από το λιμανάκι του Μανδρακίου. Με αυτοκίνητο μπορείτε να φτάσετε στο παραλίμνιο δάσος από το Μεγαλοχώρι και τη θέση Τρίγωνο, όπου υπάςχει χώρος αναψυχής. Στο Ακριτοχώρι βρίσκεται το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου. Επισκεφθείτε στη Βυρώνεια το Δημοτικό Ενυδρείο, που φιλοξενεί όλα τα είδη της ιχθυοπανίδας της περιοχής. Επισκεφθείτε τη καταπράσινη κοιλάδα της Λάντζας στο Νέο Πετρίτσι, με τα τρεχούμενα νερά και τα αιωνόβια πλατάνια. Ακολουθώντας το δρόμο προς τη κορυφή του Μπέλες, θα βρεθείτε στο θρυλικό Οχυρό Ιστίμπεη μέρος της γραμμής Μεταξά.. Τέλος στο Δασάκι του Γονίμου, λειτουργεί οργανωμένος χώρος αναψυχής. Όπου θα γίνει και το πανηγύρι. Εκεί λειτουργεί και αναψυκτήρο.
Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
• Έναρξη - Χαιρετισμοί
• Μουσικοχορευτική εκδήλωση από το λαϊκό συγκρότημα του Βασίλη Βελίκη.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
• Παραδοσιακή μουσική βραδιά από το σχήμα «ΉΧΟΣ κ' ΠΑΡΑΔΟΣΗ»
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
• Χορευτικές παραδοσιακές εκδηλώσεις από συγκροτήματα πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής μας και του εξωτερικού.
• Γιορτή καλαμποκιού. Προσφορά πλούσια εδέσματα από τις γυναίκες των συλλόγων Γονίμου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΌΥΣΤΟΥ
• 8 π.μ. θεία λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Δασάκι Γονίμου.
• Ποδηλατικός Γύρος σε υπέροχες διαδρομές μέσα στην φύση σε συνεργασία με τον Α. Π . Σ. «ΜΑΧΗΤΗΣ» Σερρών. ώρα έναρξης 10 π.μ.
• Αγώνες σκοποβολής στο Αετοβουνι Δ. Δ. Βυρωνειας στις 10 π.μ. σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό σύλλογο Σιδηροκάστρου και Περιφέρειας η Θεά Άρτεμις.
• παιχνίδια και δράσεις για παιδιά με θέμα περιβάλλον - ανακύκλωση από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης , ώρα 18:30
• 21:00 Συναυλία με τον Θύμιο Γκογκίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ