Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

WWF Ελλάς - Δελτίο Τύπου για τις πυρκαγιές

Την εκ βάθρων αναδιάρθρωση του συστήματος δασοπροστασίας της χώρας με στόχο την αποτελεσματική διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου, ζήτησε το WWF Ελλάς, σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε σήμερα στους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Οι δασικές πυρκαγιές που εξελίχθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας τις τελευταίες μέρες, αποτελούν μια θλιβερή υπόμνηση των καταστροφών του 2007 και επαναφέρουν ηχηρά στο προσκήνιο τις τεράστιες ελλείψεις που παρουσιάζει η δασική πολιτική της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό, το WWF Ελλάς βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να υποβάλλει εκ νέου στους πολιτικούς αρχηγούς, τις προτάσεις που είχαν υποβληθεί κατά τον απόηχο του τραγικού καλοκαιριού του 2007 και οι οποίες – όπως εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε – δεν εισακούστηκαν ποτέ:
Πολιτεία για το περιβάλλον: Πρόταση για εθνικό σύστημα διακυβέρνησης (Μάιος 2008)
Ένα βιώσιμο μέλλον για τα δάση της Ελλάδας: Πρόταση για ουσιαστική βελτίωση του συστήματος προστασίας των δασών από τις πυρκαγιές (Μάιος 2008)
«Εθελοντισμός, δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση στην Ελλάδα» (Ιούνιος 2009)
Οι προτάσεις αυτές αφορούν σειρά παρεμβάσεων τόσο στην οργάνωση και υλοποίηση δασικής διαχείρισης, που αποτελεί και το βασικότερο βήμα πρόληψης εκδήλωσης καταστροφικών πυρκαγιών, όσο και στην οργάνωση και επιχειρησιακή βελτίωση της καταστολής αλλά και στο σημαντικό επίπεδο της αποκατάστασης.
«Εκ του τραγικού αποτελέσματος, το σημερινό σύστημα δασοπροστασίας κρίνεται ανεπαρκές και αποτυχημένο. Είναι σαφές ότι χρειάζονται ριζικές αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Αναλύσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις είναι έτοιμες εδώ και καιρό. Ας προκύψει επιτέλους η πολιτική βούληση, ικανή να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα δάση μας και την ποιότητα ζωής μας», δηλώνει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής του WWF Ελλάς.
Περισσότερες πληροφορίες: Δημήτρης Καραβέλλας, Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, 698 247 1721, d.karavellas@wwf.grΚωνσταντίνος Λιαρίκος, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων WWF Ελλάς, τηλ: 210 33 14 893, 698 247 1720 c.liarikos@wwf.gr
Σημειώσεις προς συντάκτες:
1. Επισυνάπτεται η επιστολή του WWF Ελλάς προς τους πολιτικούς αρχηγούς.
2. Όλες οι παραπάνω εκθέσεις, όπως και το σύνολο των εκθέσεων του WWF Ελλάς, είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, στην ακόλουθη διεύθυνση:http://politics.wwf.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1181&Itemid=719

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ