Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Δελτίο τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών εν όψει ΔΕΘ

Η φετινή ΔΕΘ βρίσκει την χώρα μας να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στη δίνη της παρακμής και της κρίσης. Μιας κρίσης που έχει πλήρως την σφραγίδα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που προσπαθεί ανεύθυνα να αποκρύψει τη χρεοκοπία της πολιτικής της κλιμακώνοντας την επίθεση στα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα του λαού μας.
Η κυβέρνηση Καραμανλή αφού κατεδάφισε το κοινωνικό κράτος, ξεπούλησε κάθε δημόσιο αγαθό και χάρισε δισεκατομμύρια ευρώ στους τραπεζίτες, θέλει φεύγοντας από την εξουσία να ολοκληρώσει το «έργο» της. Επιφυλάσσει λοιπόν έναν εργασιακό μεσαίωνα για την νέα γενιά της χώρας μας διαμορφώνοντας ζώνες εργαζομένων δύο ταχυτήτων. Προχωρά σε νομοθετικά μέτρα επιδείνωσης της θέσης των νέων εργαζο-μένων, τους οποίους κρατά ομήρους των ρουσφετολογικών stage, των γαλάζιων συνεντεύξεων και της μισθολογικής υποβάθμισης, υψώνοντας πάνω τους εκβιαστικά τη δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων και της ανεργίας.
Η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά να πληρώσουν τα σπασμένα και έρχεται με τις επιλογές της συνειδητά να συμβάλλει στη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων. Συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και της υποβάθμισης των βασικών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.Εντείνει το κλίμα ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία προκειμένου να νομιμοποι-ήσει την πρωτόγνωρα σκληρή και αντιλαϊκή πολιτική της.
Το ΠΑΣΟΚ και η νέα γενιά της χώρας, μπροστά στην πρωτοφανή αυτή πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον μας, απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα και απαιτούμε την αλλαγή πολιτικής.
Μαζί με τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς διατρανώνουμε το μήνυμα πως δεν μπορεί να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.
Απαιτούμε αλλαγή πολιτικής στην κατεύθυνση της στήριξης της απασχόλησης, της προστασία των ανέργων και τις δίκαιης αναδιανομής του πλούτου προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.
Το ΠΑΣΟΚ ζητά επένδυση στη δημόσια παιδεία , στην έρευνα και υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Καλούμε τους νέους και τις νέες της Ελλάδας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Γ.Σ.Ε.Ε. το Σάββατο 5/9 στη Θεσσαλονίκη, για να δώσουμε ηχηρό μήνυμα στην «αποχωρούσα» κυβέρνηση.
Μαζικό ραντεβού στο δρόμο για να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας ανήκει. Ένα μέλλον με εργασία, αξιοπρέπεια, ασφάλεια και ελπίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ