Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Η Νομαρχία Σερρών στην έκθεση αγροτουρισμού της Χίου

Πραγματοποιήθηκε 6-11/8/2009 στη Χίο η « 5η Γιορτή Αγροτουρισμού Χίου», μία έκθεση στην οποία προβάλλονται και προωθούνται οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, αλλά και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Η Ν.Α. Σερρών, ύστερα από πρόσκληση της Νομαρχίας Χίου, δέχθηκε να συμμετάσχει στην παραπάνω έκθεση, αφού έτσι θα της δινόταν η ευκαιρία:

α) Να διαφημίσει και προωθήσει το τουριστικό προϊόν του νομού μας σ’ ένα νέο «κοινό», αυτό της Χίου, που συνολικά αριθμεί περίπου 55.000 κατοίκους, αλλά και στο πολλαπλάσιο κοινό των επισκεπτών του νησιού, λόγω της θερινής περιόδου.

β) Να ανταλλάξει τεχνογνωσία, μέσα από ένα πλέγμα διαλόγου και εκφοράς απόψεων σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού, κατά τη διάρκεια δράσεων και εκδηλώσεων στην πόλη της Χίου με την ευκαιρία της έκθεσης.

Από το καλαίσθητο stand της Νομαρχίας μας, όπου διανέμονταν το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό του Νομού, πέρασε πολύ μεγάλο πλήθος επισκεπτών, ντόπιων και τουριστών, στο οποίο, πέραν από την οποιαδήποτε ενημέρωση, δινόταν και μία γευστική Σερραϊκή νότα, είτε με ακανέ Σερρών, είτε με ούζο, ενώ ταυτόχρονα η οθόνη του lap top «έπαιζε» το «τουριστικό οδοιπορικό του νομού μας».

Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες του περιπτέρου μας από τις ομορφιές του τόπου μας.

Πολλοί απ’ αυτούς επισκέφθηκαν στο παρελθόν τον Νομό μας. Δινόταν έτσι η αίσθηση ότι η περιοχή μας είναι γνωστή και στη Χίο.

Υπήρχαν εβδομήντα (70) και πλέον συμμετοχές (Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Δήμοι, Φορείς, ιδιώτες)

Η έκθεση έλαβε χώρα στον υπέροχο και μεγάλο «Δημοτικό Κήπο» της πόλης, ενώ κάθε βράδυ στον ίδιο ευρύτερο χώρο γινόταν μουσικές εκδηλώσεις.

Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα έκθεση, αφού η προσέλευση και το ενδιαφέρον των επισκεπτών ήταν πρωτόγνωρα και υπέρτερα πολλών άλλων εκθέσεων.

Η οργάνωση της έκθεσης ανήκει στη Ν.Α. Χίου και στον Πολιτιστικό Οργανισμό Χίου και θεωρείται πετυχημένη.

Η Ν.Α. Σερρών γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυνατότητες του τουριστικού της προϊόντος, το «κοινό» στο οποίο πρέπει να απευθύνεται, το «νέο κοινό» στο οποίο πρέπει να διαδώσει την τουριστική της πληροφορία, εκδηλώνει την εξωστρέφειά της στην πολιτική της τουριστικής προβολής, εκμεταλλευόμενη κάθε ευκαιρία, σταθμίζοντάς την από την άποψη της ποιότητας και της προοπτικής και υπ’ αυτήν την έννοια θεωρείται πετυχημένη και ωφέλιμη η συμμετοχή της στην παραπάνω έκθεση.

Επικεφαλής της Νομαρχιακής Αποστολής, που αποτελούνταν από τον Προϊστάμενο Τουρισμού και ένα ακόμη Υπηρεσιακό παράγοντα, ήταν ο Αντινομάρχης κ. Δημ. Μαλαμάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ