Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις

Περισσότερες από μία στις δύο επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων των συνεργείων της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥπΕΕ), του Υπουργείου Οικονομίας. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΥπΕΕ, προκύπτει ότι από τις 342 επιχειρήσεις που ελέγχθησαν, οι 190 βρέθηκαν να έχουν παραβεί τον νόμο (ποσοστό 56%), με τον αριθμό των παραβάσεων να φτάνει στις 2.665.

Ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γ. Παπαθανασίου, δήλωσε ότι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής εντείνεται σε όλα τα μέτωπα και ότι οι έλεγχοι που γίνονται δεν είναι τυχαίοι, αλλά υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός. Αυτή την περίοδο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση από το υπουργείο και την ΥπΕΕ στους ελέγχους που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.

Συνεργεία της ΥπΕΕ από όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της διενεργούν ελέγχους στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, σε επιχειρήσεις εστίασης, διασκέδασης, ενοικίασης αυτοκινήτων, σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, ταχυφαγεία, σε επιχειρήσεις που παρέχουν κάθε είδους υπηρεσίες στις οργανωμένες ή μη παραλίες και σε άλλες που άμεσα ή έμμεσα δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ