Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ.Η ΕΤ3 ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ


Σας γνωστοποιούμε ότι την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Πεντάπολης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά τα γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο Χωριό» τα οποία θα προβληθούν την Κυριακή 31/01/2010 και ώρα 15.00 από την ΕΤ3.
Μέσω αυτής θα δοθεί η ευκαιρία στον τηλεθεατή να γνωρίσει:

Την Πεντάπολη Σερρών.
Ένα αρχοντοχώρι, χαρακτηρισμένο ως ενδιαφέρον παραδοσιακός οικισμός.
Με ανθρώπους περήφανους για την ντόπια καταγωγή τους.
Ξακουστή για τα αμπέλια της και τα καπνά της που ξεχωρίζουν για το άρωμα τους και την άριστη ποιότητα τους.
Πεντάπολη Σερρών. Γη ευλογημένη, ευλογημένοι και οι άνθρωποι της. Ο μόχθος και το μεράκι ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των Πενταπολιτών.
Εκκλησίες, λαογραφικά μουσεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, έθιμα, σύγχρονα και παλιά οινοποιεία, γραφικές πλατείες, νεοκλασικά κτίρια, παραδοσιακές βρύσες συνθέτουν τη φυσιογνωμία του χωριού.
Πεντάπολη Σερρών. Ένα χωριό με οικολογικές ανησυχίες και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, πολλές από τις οποίες είναι πρωτότυπες για τα ελληνικά δεδομένα.
Η εκπομπή μας μεταφέρει σε σπίτια όπου παρακολουθούμε το παστάλιασμα και το δέσιμο του καπνού αλλά και σε παραδοσιακά ρακοκάζανα, μας θυμίζει εικόνες από το παρελθόν, μέσα από τις συζητήσεις των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και δεντροφυτεύει με μικρούς και μεγάλους ένα χώρο του Δήμου που προορίζεται για περιβαλλοντικές μελέτες.
Συντονίστρια και οργανωτικά υπεύθυνη της εκπομπής ήταν η Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου κα Μαυρουδή Κωνσταντίνα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Αρχισυντάκτης: Γρηγόρης Γκίνος
Παρουσίαση: Μάρνη Χατζηεμμανουήλ
Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαφειρίου
Σκηνοθεσία: Σήφης Νανάκης & Δημήτρης Καραθανάσης
Παραγωγός: Θέμης Μαυροπεραστής
Γραμματεία Παραγωγής: Δήμητρα Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ