Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

“Ο κ. ΒΛΑΧΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ κ. ΓΟΥΝΑ”


ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ.
Συζητήθηκε η επερώτηση που κατέθεσαν όλοι οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010, σχετικά με το χρέος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σερρών (Α.Ο.Δ.Σ.) προς την ανώνυμη εταιρεία ΧΑΒΑΛΕΣ ( “ΧΑΒΑΛΕΣ Α.Ε.’’ ).
Τα ερωτήματα που ετέθησαν προς τον πρόεδρο του Α.Ο.Δ.Σ. κ. Γούνα Γεώργιο ήταν τα εξής:
1) Για ποιο λόγο δεν κατατέθηκε το ποσό των 7.066,26 €, το οποίο προοριζόταν για την αποπληρωμή χρέους του Α.Ο.Δ.Σ. προς την εταιρεία ¨ΧΑΒΑΛΕ Α.Ε.¨
2) Το παραπάνω ποσό επιστράφηκε στο ταμείο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σερρών στις 09 Οκτωβρίου 2009. Ερωτούμε: α) Για ποιο λόγο επιστράφηκε μετά από τρεις μήνες το ποσό αυτό στο ταμείο του Αθλητικού Οργανισμού, από τη στιγμή που δεν δόθηκε στην “ΧΑΒΑΛΕΣ Α.Ε.”; β) Ποιος κρατούσε τα χρήματα αυτά μέχρι να επιστραφούν στο ταμείο του Αθλητικού Οργανισμού; και γ) Αν διατέθηκαν τα χρήματα αυτά, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για άλλους σκοπούς.”

Να διευκρινίσουμε ότι η ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία “Χ. ΜΠΑΜΠΛΑΣ – Γ. ΓΟΥΝΑΣ Ο.Ε.” στην οποία ομόρρυθμο μέλος είναι ο πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Σ. κ. Γούνας, κατέθεσε στις 30-06-2009 κατασχετήριο προς τον Α.Ο.Δ.Σ., σύμφωνα με το οποίο ζητούσε το χρηματικό ποσό των 7.066,26 € το οποίο προοριζόταν για την αποπληρωμή χρέους του Α.Ο.Δ.Σ. προς την “Α.Ε. ΧΑΒΑΛΕΣ”, να μην κατατεθεί στην εν λόγω εταιρεία, αλλά στην εταιρεία “Χ. ΜΠΑΜΠΛΑΣ – Γ. ΓΟΥΝΑΣ”.
Ο κ. Γούνας, μόλις πήρε το κατασχετήριο από την εταιρία “Χ. ΜΠΑΜΠΛΑΣ – Γ. ΓΟΥΝΑΣ Ο.Ε’’, έπρεπε να ενεργήσει ως πολιτικό πρόσωπο, πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Σ., κάτι το οποίο δεν έκανε και αποτελεί πολιτικό ατόπημα. Δηλαδή έπρεπε αμέσως να δηλώσει, ότι δεν μπορούν να δοθούν τα χρήματα αυτά στην εταιρεία ‘’Χ. ΜΠΑΜΠΛΑΣ - Γ. ΓΟΥΝΑΣ’’, της οποίας είναι ομόρρυθμο μέλος και να καταθέσει τα χρήματα στον δικηγόρο που χειρίζεται την πτωχευτική περιουσία της ‘’Α.Ε. ΧΑΒΑΛΕΣ’’. Αντί όμως να πράξει αυτό, τα χρήματα επιστράφηκαν στο ταμείο του Α.Ο.Δ.Σ. μετά τρεις μήνες και συγκεκριμένα στις 09-10-2009.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας είναι να αιωρούνται διάφορα ερωτήματα που κατατέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών (25-01-2010), όπως π.χ.
1ον) Πώς έμαθε η εταιρεία ‘’ Χ. ΜΠΑΜΠΛΑΣ – Γ. ΓΟΥΝΑΣ ‘’, ότι πρόκειται ο Α.Ο.Δ.Σ. να πληρώσει την “Α.Ε. ΧΑΒΑΛΕΣ” και την ίδια μέρα (30-06-2009) που εκταμιεύθηκαν τα χρήματα για να δοθούν στην Α.Ε. ΧΑΒΑΛΕ, η εταιρεία στην οποία είναι ομόρρυθμο μέλος ο κ. Γούνας, ζητούσε από τον Α.Ο.Δ.Σ. τα χρήματα αυτά να μη δοθούν στην “Α.Ε. ΧΑΒΑΛΕ”, αλλά στην εταιρεία που ομόρρυθμο μέλος είναι ο πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Σ. κ. Γούνας;
2ον) Γιατί η εταιρεία ‘’Χ. ΜΠΑΜΠΛΑΣ – Γ. ΓΟΥΝΑΣ’’ δεν ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία, προκειμένου να εγγραφεί στον πίνακα των πιστωτών της πτωχευτικής διαδικασίας, όπως έτσι έπραξαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (εργαζόμενοι, επιχειρηματίες κ.λ.π.);
3ον) Γιατί δεν δόθηκαν τα χρήματα στον δικηγόρο που χειρίζεται την πτωχευτική περιουσία της “Α.Ε. ΧΑΒΑΛΕΣ” και επιστράφηκαν στο ταμείο του Α.Ο.Δ.Σ. μετά από τρεις μήνες;
Αυτά τα ερωτήματα και οι “σκιές” δεν θα υπήρχαν, αν ο κ. Γούνας είχε ενεργήσει από την πρώτη στιγμή ως πολιτικό πρόσωπο, πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Σ.
Ο κ. Γούνας δεν είχε το ανάστημα να ενεργήσει ως πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Σ., γι' αυτό η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων ζήτησε την παραίτησή του.
Επίσης η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων ζήτησε και ζητά τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.), σχετικά με την υπόθεση αυτή.
Ο κ. Βλάχος δεν είχε τη γενναιότητα και το πολιτικό θάρρος να ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία, προκειμένου να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές αυτής της υπόθεσης, αλλά αντιθέτως συγκαλύπτει πλήρως το πολιτικό ατόπημα του συνεργάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ