Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Μετά το «η κυβέρνηση θα πέσει, αν δεν ψηφιστούν» του Γ. Παπανδρέου

Σ. ΞΥΝΙΔΗΣ: ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΓΙΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ
«Δεν είναι ανεκτές οι διαφοροποιήσεις στα θέματα αυτά από τους βουλευτές»,λέει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στον «Καλλικράτη» και τον εκλογικό νόμο που θα ακολουθήσει, επισημαίνει σε συνέντευξή του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Μετά τα όσα είχε πει πρόσφατα οπρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια γεύματος με διευθυντές εφημερίδων («η κυβέρνηση θα πέσει, αν δεν ψηφιστούν»),απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ελεύθερου Τύπου». ο κ. Ξυνίδης θέτει στην ουσία θέμα κομματικής πειθαρχίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στα νομοσχέδια για τον «Καλλικράτη» και για τον εκλογικό νόμο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ξυνίδης τονίζει ότι «δεν είναι ανεκτές οι διαφοροποιήσεις σε εκλογικό νόμο και ‘Καλλικράτη», καθώς αποτελούν βασικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης της εφημερίδας και της απάντησης του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ είναι το εξής:

Ερώτηση: Προσφάτως ο πρωθυπουργός φέρεται να ανέφερε σε συνάντησή του με τους διευθυντές των εφημερίδων ότι αν δεν ψηφιστούν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο νέος εκλογικός νόμος και ο «Καλλικρατης» τότε θα πέσει η κυβέρνηση. Δεν είναι αυτό πολιτικός εκβιασμός απέναντι στους βουλευτές του κόμματός του;

Απάντηση: Δεν είναι ανεκτό βουλευτές που εξελέγησαν μ’ έναν πολιτικό φορεά που διακήρυξε την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και δεσμεύθηκε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, όπως η αλλαγή του εκλογικού θεσμικού πλαισίου ή η νέα αρχιτεκτονική στο διοικητικό χάρτη της χώρας, να προβάλλουν τον εαυτό τους και την επανεκλογή τους ως μοναδικό ή έστω κυρίαρχο στοχείο της θεσμικής αυτής μεταβολής. Τέτοιες συμπεριφορές απαξιώνουν τα πολιτικά κόμματα και τον πολιτικό κόσμο. Άλλο πράγμα να διαφωνήσεις σε επιμέρους αποφάσεις της κυβέρνησης και άλλο να αρνείσαι το πολιτικό πλαίσιο που συμφωνήσαμε στο ΠΑΣΟΚ και το απευθύναμε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, ο οποίος και το ενέκρινε με την ψήφο του. Είναι κρίσιμα τεστ όχι μόνο για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα συνολικά. Εδώ κρίνεται η πραγματική αλλαγή στη χώρα. Σ’ αυτήν την πορεία είμαστε ανυποχώρητοι. Τόσο στους στόχους όσο και στους χρόνους υλοποίησης και εφαρμογής.

Πηγή:Αυτοδιοίκηση.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ