Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Εκεί που μας χρωστούν, θα μας πάρουν και το βόδι


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
(ΠΟΑΣΥ) (ΠΟΑΞΙΑ)

Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες μέρες, -η προηγούμενη ήταν η τοποθέτηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού- δημόσιες δηλώσεις στελεχών της Κυβέρνησης για το «συνταξιοδοτικό», προκαλούν αναταραχή στον ευαίσθητο χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και δυσμενείς εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για το ένστολο προσωπικό συνολικά.
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε ότι δεν παρουσιάζεται στις πραγματικές του διαστάσεις το προς «επίλυση» πρόβλημα και ότι αντιθέτως τροφοδοτείται η παραπληροφόρηση για έναν αστυνομικό οργανισμό και χιλιάδες συναδέλφους μας, που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει εργατική νομοθεσία και τι πενθήμερη εβδομάδα, όπως ισχύει για όλους τους άλλους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε αδιανόητο να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο αστυνομικός δεν δικαιούται να ομιλεί και ως πολίτης β’ κατηγορίας πρέπει να εργάζεται υπό τις γνωστές αντίξοες έως απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες και η επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας.
Επειδή, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδου, η Κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση τις θέσεις της, καλούμε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως άλλωστε και ο ίδιος έχει δεσμευτεί, να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση πριν ενημερωθεί αρμοδίως από τα θεσμικά μας όργανα.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο πολιτικός προϊστάμενος της Ελληνικής Αστυνομίας θα διασφαλίσει τα δικαιώματα του ένστολου εργαζόμενου και δεν θα επιτρέψει να συντελεστούν νέες αδικίες εις βάρος των εργαζόμενων αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ