Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Συνεχίζουν στα μπλόκα οι Σερραίοι αγρότες


Κλειστό παραμένει το τελωνείο Προμαχώνα από αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του Ν.Σερρών. Οι αγρότες μετά την άκαρπη συνάντηση συναδέλφων τους με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή προειδοποιούν πως δεν θα περνούν ούτε ευπαθείς ομάδες και νταλίκες με ευπαθή προϊόντα. Ουρές χιλιομέτρων έχουν δημιουργηθεί από τις πλευρές και των δύο χωρών, Ελλάδος και Βουλγαρίας.
Στο μπλόκο του Στρυμονικού οι αγρότες των δύο Αγροτικών Ομοσπονδιών (ΟΑΣ και ΟΔΑΣ), οι οποίοι συμμετέχουν στη σύσκεψη που κάλεσε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, κλείνουν την Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης συνήθως από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα.
Στο μπλόκο των Κερδυλλίων αποκλεισμένη παραμένει η ΕΓΝΑΤΙΑ Οδός στο ύψος της γέφυρας του Στρυμόνα ενώ μετά τη συνάντηση θα αποκλείσουν και την παλιά Εθνική Οδό Σερρών – Καβάλας.

Τα σημαντικότερα σημεία από τη Σ.Τ. που παραχώρησε η ΥΠ.Α.Α.Τ. κ. Κ. Μπατζελή στη Μακεδονία της Κυριακής.
Η υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή μιλά στη "ΜτΚ".
  • Καλεί τους αγρότες στο διάλογο, επισημαίνοντας ότι ο τρόπος που διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων τους δεν είναι αυτός που θα έπρεπε.

“Θεωρώ ότι η αγροτική πολιτική και οι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, πιθανά -είμαι σίγουρη- πολύ πιο σημαντικά από άλλες κοινωνικές-παραγωγικές τάξεις”, ξεκαθαρίζει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τονίζει ότι οι κοινοτικές επιδοτήσεις αποτελούν ασπίδα προστασίας των παραγωγών, αλλά δεν αρκούν για να διασφαλίσουν επαρκές εισόδημα.
Τα 900 εκατ., για τα οποία υπήρξε δέσμευση, σε ό,τι αφορά τον καπνό θα δοθούν σε μια περίοδο τριών ετών, ενώ σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο είναι ετήσιες πληρωμές.

  • Αγρότες... εθισμένοι στις επιδοτήσεις.
  • Αμέτρητα τα κοινοτικά εκατομμύρια αλλά και οι χαμένες ευκαιρίες για την ελληνική γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ