Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πήραν αυτό που ήθελαν


Η έμφάνιση δεν ενθουσίασε, όμως οι Ικαροι πήραν άνετα στο τέλος την πολύτιμη νίκη απέναντι στο Αιγάλεω με 73-56. Το συγκρότημα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη εμφανίστηκε καλύτερο από άλλες φορές, όμως όπως παραδέχτηκαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι των «κυανοκίτρινων» μετά τον αγώνα, υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στην αρχή του αγώνα, με τους Ικάρους να τροφοδοτούν αρκετά τους ψηλούς τους και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν λύσεις από τη γραμμή των 6,25 (3/3 στην αρχή του αγώνα) και η διακοπή βρήκε τους Ικάρους να προηγούνται με 21-17.
Με τους Τότσιο, Τοπούζη και Συμεωνίδη να ηγούνται στην επίθεση και με τους φιλοξενουμένους να μην βρίσκουν πλέον λύσεις από τα τρίποντα, οι Ικαροι πήραν ένα προβάδισμα 8 πόντων στο δρόμο για τα αποδυτήρια (36-28).
Το Αιγάλεω έφτασε τη διαφορά μέχρι το -3 στην γ’ περίοδο (43-40 στο 27’) με προσπάθειες των Φωτίου και Ζόντερβαν, όμως οι Ικαροι ανέκτησαν γρήγορα προβάδισμα ασφαλείας και «κλείδωσαν» τη νίκη χάρη σε δύο τρίποντα του Πεχλιβάνη και ένα κάρφωμα του Τότσιου στα τελευταία δύο λεπτά.
Οι σερραίοι πήραν τη βαθμολογική ανάσα που χρειάζονταν ενώ αυτό που κυρίως προβλημάτισε ήταν το κακό ποσοστό των Ικάρων στις βολές (21/37). Μετά από τη σημαντική αυτή νίκη, οι Ικαροι ταξιδεύουν το επόμενο Σάββατο στην Ξάνθη με σκοπό να κλείσουν με νίκη τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.
Χατζηκυριακίδης: «Χρειαζόμαστε πιο ομαδικό παιχνίδι»
Στην ανάγκη καλύτερης ομαδικής λειτουργίας στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα ο κόουτς των Ικάρων, Λευτέρης Χατζηκυριακίδης: «Είχαμε θέσει δύο στόχους, να κερδίσουμε και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Το πρώτο το πετύχαμε αλλά δεν μπορώ να πω ότι κάναμε καλή εμφάνιση. Ημασταν αρκετά νευρικοί, δεν τρέξαμε όσο έπρεπε και δεν παίξαμε ομαδικά. Οταν παίξαμε λίγο πιο ομαδικά, δίνοντας τις πάσες που έπρεπε πήραμε και τη διαφορά. Πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το παιχνίδι και να καταλάβουμε ότι δεν κανένας δεν μπορεί να πετύχει κανέναν στόχο από μόνος του. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, πετύχαμε κάποιους αγωνιστικούς στόχους στην άμυνα, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Χρειαζόμαστε και μια εκτός έδρας νίκη για να «πατήσουμε» καλύτερα στην κατηγορία».
Τα αποτελέσματα της Α2
Δάφνη - Παγκράτι: 73-89Νήαρ Ηστ - Ρέθυμνο: 75-74ΟΦΗ - ΚΑΟΔ: 83-91Αρκαδικός - Αμύντας: 74-76Ίκαροι Σερρών - Αιγάλεω: 73-56Ηρακλής - Ξάνθη: 81-60Ερμής Λαγκαδά - Ολυμπιάδα Πατρών: 69-79Ίκαρος / Έσπερος Καλλιθέας - Ερμής/Περάματος: 99-93 παρ. (81-81 κ.α.)
Βαθμολογία (σε 14 αγώνες):
Ηρακλής 26 Ίκαρος/Έσπερος 25ΚΑΟΔ 24Αρκαδικός 23Παγκράτι 23ΑΓΟΡ 22Ολυμπιάδα 22Δάφνη 21Νήαρ Ηστ 21Αμύντας 20Ερμής Λαγκαδά 19Ίκαροι Σερρών 19Ξάνθη 19ΟΦΗ 18Ερμής 18Αιγάλεω 16
Η επόμενη αγωνιστική (15η, 30/1): ΚΑΟ Δράμας - Αρκαδικός, Αμύντας - Ίκαρος / Έσπερος, Παγκράτι - ΟΦΗ, Αιγάλεω - Δάφνη, Ξάνθη - Ίκαροι Σερρών, Ρέθυμνο - Ηρακλής, Ολυμπιάδα - Νήαρ Ηστ, Πέραμα - Ερμής Λαγκαδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ