Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκου Μπόλαρη στη ΝΕΤ 105,8


«Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην ουσία στρέφονται κατά της προηγούμενης κυβέρνησης», δήλωσε σήμερα στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης.
Ο ΥφΟΙΑΝ τόνισε ότι το πρώτο αίτημα των αγροτών, δηλαδή η άμεση καταβολή των επιδοτήσεων, είναι δίκαιο και παρατήρησε ότι αφ’ ενός τα σχετικά κονδύλια υπάρχουν και ότι αφ’ ετέρου οι παραγωγοί στην ουσία στρέφονται κατά της προηγούμενης κυβέρνησης και αυτό διότι η χαρτογράφηση των γεωργικών εκτάσεων καθυστέρησε υπερβολικά επί των ημερών της.
Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε και στο δεύτερο αίτημα των αγροτών, δηλαδή την έκτακτη επιχορήγηση, επισημαίνοντας τις δημοσιονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πολιτεία.
Ερωτηθείς για το περυσινό πακέτο «Χατζηγάκη», ο ΥφΟΙΑΝ απάντησε ότι επρόκειτο περί «ντρίπλας» και αυτό διότι, όπως σημείωσε, ο προηγούμενος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πήρε χρήματα από άλλους κωδικούς του προϋπολογισμού και τα έδωσε στους αγρότες. «Δεν θα επαναλάβουμε εμείς τέτοιες αχαρακτήριστες πρακτικές» τόνισε ο κ. Μπόλαρης.
Ο ΥφΟΙΑΝ αναφέρθηκε, επίσης, στην πρόκληση της εποχής για τον αγροτικό κόσμο. «Πρέπει να μπούμε σε μία λογική προϊόντων ποιότητας, τα οποία θα είναι ανταγωνιστικά και θα στέκονται στη διεθνή αγορά» είπε και συμπλήρωσε ότι είναι ανάγκη να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, όπως η Μεσογειακή διατροφή.
«Οι αγρότες δεν θέλουν να βρίσκονται στον ρόλο του επαίτη. Χρειάζονται πολιτικές αξιοπρέπειας και ποιότητας» τόνισε.
Ερωτηθείς για το «μπλόκο» των Βρυξελλών, ο κ. Μπόλαρης σημείωσε ότι «η χρονιά είναι προκλητική και εξόχως ενδιαφέρουσα, γιατί το κρίσιμο κεφάλαιο της χώρας είναι ότι οι ίδιοι πολίτες, οι οποίοι όταν υπάρχει σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, έχουν αποδείξει ότι συντάσσονται και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα».
«Διαθέτουμε την διάγνωση και δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χάλι. Αποτελεί προϋπόθεση να γνωρίζουν οι έλληνες που παλεύουν ότι υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση» συμπλήρωσε ο ΥφΟΙΑΝ.
«Έχουμε σχέδιο για να απαντήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση και για να προχωρήσουμε ταυτόχρονα στη θεσμική ανασυγκρότηση, ούτως ώστε η χώρα να μην πάει πίσω ποτέ ξανά» κατέληξε ο κ. Μπόλαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ