Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Δήλωση του ΥφυπΟ Μάρκος Μπόλαρης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


Οι αγρότες έχουν δίκαιο όταν ζητούν τα χρήματα των επιδοτήσεων και αυτό διότι δεν ευθύνονται αυτοί για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην χαρτογράφηση των γεωργικών εκτάσεων. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο αίτημα θα έπρεπε να απευθύνονται στην προηγούμενη κυβέρνηση, διότι επί των ημερών της καθυστέρησε η ψηφιοποίηση για περισσότερο από ένα χρόνο με τα γνωστά αποτελέσματα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου τα μπλόκα όχι μόνον δεν λύνουν, αλλά και δημιουργούν νέα προβλήματα.

Σχέδιο και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βγει ο αγροτικός κόσμος από αυτόν τον φαύλο κύκλο και να εισέλθει σε μία σύγχρονη και διαφανή νέα αγροτική οικονομία, η οποία θα προσφέρει εισόδημα, ανταγωνιστική παραγωγή και αξιοπρέπεια στον έλληνα αγρότη.

Γι’ αυτό και επαναλαμβάνω την πρόσκληση του πρωθυπουργού προς τους παραγωγούς να προσέλθουν την Δευτέρα στο Ζάππειο, προκειμένου να θέσουμε εκ νέου τις βάσεις για την «ατμομηχανή» της οικονομίας της υπαίθρου.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, αλλά και να αξιοποιήσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η χώρα υπέρ των αγροτών. Ένα παράδειγμα έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεσμευόμενος για την ένταξη των παραγωγών στο ΤΕΜΠΜΕ.

Οι δυνατότητες που έχει ο αγροτοδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα είναι τεράστιες. Χρειαζόμαστε εξωστρέφεια, ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των παραγωγών είναι η ίδια η Μεσογειακή διατροφή.

Μπροστά μας είναι, λοιπόν, η πρόκληση να αμφισβητήσουμε τα στερεότυπα με τα οποία λειτουργούμε και να εισέλθουμε στον αγώνα, για ανταγωνιστικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να έχουν και καλή ποιότητα και καλή τιμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ