Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Φιλοσοφία και κινηματογράφος


Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Καθηγητή Φιλοσοφίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (Μ.Ι.Θ.Ε.) του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και συγγραφέα του βιβλίου της Φιλοσοφίας της Β΄ Λυκείου κ. Στέλιο Βιρβιδάκη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος».
Η συνάντηση θα γίνει στην Κ.Ε.Π.Α.Σ. (πρώην Δ.Ε.Π.Κ.Α., Εθνικής Αντίστασης 34) στις 5μμ. Αρχικά θα προβληθεί η ταινία του Woody Allen «Απιστίες και αμαρτίες» και στη συνέχεια θα ακολουθήσει εισήγηση και συζήτηση με θέμα την Ηθική. Επισυνάπτουμε το βιογραφικό και δύο σχετικά κείμενα του κ. Βιρβιδάκη, που ελπίζουμε ότι θα συμβάλλουν στη συζήτηση.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εκδήλωση θα είναι σημαντική τόσο για τους φιλολόγους (και τους μαθητές τους), όσο και για όλους τους εκπαιδευτικούς και κινηματογραφόφιλους συμπολίτες μας.
Συνδιοργανωτές: Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Β΄/θμιας Εκπ/σης ν. Σερρών, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Δ.Δ.Ε.Σερρών, Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων, Κινηματογραφική Λέσχη Σερρών, Σύνδεσμος Φιλολόγων Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ