Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Βελτίωση αρδευτικού δικτύου Φυλλίδος Σερρών


Ερώτηση υπέβαλε προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κ. Μπατζελή, ο Βουλευτής Σερρῶν του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την βελτίωση Δυτικού και Κεντρικού Τμήματος Vου αρδευτικού δικτύου Φυλλίδος του Νομού Σερρών. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 7793/28.8.2009 απόφαση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», Μονάδα Β΄ του Υπουργείου σας, αποφασίστηκε η ένταξη της πράξεως: «Βελτίωση δυτικού και κεντρικού τμήματος Vου αρδευτικού δικτύου (Φυλλίδος) Ν. Σερρών» στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) στο Μέτρο: 125Α 1, Εγγειοβελτιωτικά Έργα και Δράσεις με κωδικό 125Α .1/57
Αντικείμενο της πράξεως είναι η άρδευση εκτάσεως περίπου 30.500 στρεμμάτων που βρίσκεται βόρεια της συμβολής των ποταμών Στρυμόνος και Αγγίτη στον Νομό Σερρών, υδροδοτώντας το αρδευτικό δίκτυο από τον ποταμό Στρυμόνα με το υφιστάμενο αντλιοστάσιο ΑΑ2. Το έργο περιλαμβάνει μία σειρά εργασιών βελτιώσεως «Δυτικού και Κεντρικού Τμήματος Vου αρδευτικού δικτύου (Φυλλίδος) Ν. Σερρών», οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στην ανωτέρω απόφαση.
Από την έναρξη, όμως, του χρονοδιαγράμματος υλοποιήσεως της πράξεως (03/07/2009) έως και σήμερα ουδεμία εργασία έχει πραγματοποιηθεί. Επειδή τα προβλήματα των αγροτών, ειδικά στον Ν. Σερρών, είναι ως γνωστόν τεράστια με δυσβάστακτο το κόστος αρδεύσεως των αγροτικών καλλιεργησίμων εκτάσεων, το εν λόγω έργο, που είναι για τούς κατοίκους όνειρο εικοσαετίας και πλέον, θα δώσει μία μεγάλη ανάσα στους αγρότες της Φυλλίδος.
Η εύρυθμη συνέχεια του κράτους επιβάλλει όπως και η νέα κυβέρνηση προβεί σε άμεσες ενέργειες προς την κατεύθυνση υλοποιήσεως του έργου εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει η ως άνω απόφασης.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να μεριμνήσει για την άμεση έναρξη των εργασιών ώστε το συγκεκριμένο έργο να υλοποιηθεί εντός των προβλεπομένων προθεσμιών που προβλέπει η σχετική απόφαση του Υπουργείου σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ