Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2010


Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο κι εκδόθηκε κανονιστική απόφαση λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου ΑΣΤΕΡΙΑ.

Με την εν λόγω ομόφωνη απόφαση ρυθμίζεται η λειτουργία του, ως εξής:

ΑΡΘΡΟ 10 .

1. Ο Κανονισμός αυτός ρυθμίζει τα της λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Αστέρια» του εδρεύοντος επί της οδού Περιστέρη Κωστοπούλου αριθμός 4.

2. Ο παρών κανονισμός έχει μεταβατική ισχύ και μπορεί να τροποποιηθεί ή να αναμορφωθεί μετά από Απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής ή του Δημοτικού Συμβουλίου.



ΑΡΘΡΟ 20 .

1. Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αστέρια» εξυπηρετεί τις δραστηριότητες της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, τις εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα που διοργανώνει ο Δήμος, τα νομικά του πρόσωπα και οι δημοτικές του επιχειρήσεις, αλλά και ευρύτερες πολιτιστικές δραστηριότητες και δράσεις σχημάτων ή φορέων σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που καταρτίζεται από το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και εγκρίνεται από τον Δήμαρχο Σερρών ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, εκτός των περιπτώσεων που αφορούν οικονομικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα πρέπει να εγκρίνονται από την Δημαρχιακή Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο.

2. Το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Αστέρια» θα περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, μουσικής ή χορού, προβολές ταινιών, εκδηλώσεις λόγου, εκθέσεις ζωγραφικής ή φωτογραφίας και άλλες εκδηλώσεις πολιτισμού ευλόγου όμως κύρους, αποβλεπουσών στην άνοδο του μορφωτικού, μουσικού, θεατρικού και καλλιτεχνικού εν γένει επιπέδου των πολιτών.

3. Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αστέρια» για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνονται στο ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεών του, διαθέτει την κεντρική σκηνή του α΄ ορόφου για το σύνολο σχεδόν των εκδηλώσεων, την μικρή σκηνή, για πρόβες και για περιορισμένου κοινού εκδηλώσεις λόγου, θεάτρου, μουσικής ή χορού και τον χώρο του φουαγιέ για την διοργάνωση εκθέσεων ζωγραφικής ή φωτογραφίας, εφόσον δεν παρακωλύεται η λειτουργία του φουαγιέ και της κυρίας αιθούσης του κινηματοθεάτρου.

4. Κατ΄ εξαίρεση το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αστέρια» μπορεί να διατίθεται για την διεξαγωγή συνεδρίων.

5. Η χρησιμοποίηση του Κινηματοθεάτρου ως μονίμου ή ημιμονίμου στέγης θεάτρου ή θιάσου ή άλλου συγκροτήματος ή παρεμφερούς σκοπού, ως και η οποιαδήποτε χρησιμοποίηση για εκδηλώσεις οι οποίες αλλοιώνουν τον χαρακτήρα αυτού ως παρέχοντος χώρου καλλιτεχνικών εν γένει εκδηλώσεων, όπως κι αν αυτές θέτουν σε κίνδυνο ή φθορά το Κινηματοθέατρο αποκλείεται, μπορεί όμως να επιτρέπεται η χρησιμοποίησή, του έναντι αντιτίμου, από άλλο φορέα (πολιτικές παρατάξεις κ.λ.π.) για τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις και όχι για τις πολιτικές τοιαύτες.



ΑΡΘΡΟ 30 .

1. Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αστέρια» είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Σερρών, ο οποίος αναλαμβάνει και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του κτιρίου.

2. Ο Δήμος Σερρών αναλαμβάνει, για την ομαλή εν γένει λειτουργία του κτιρίου και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τις διακηρύξεις, τους διαγωνισμούς ή τις αναθέσεις που θα αφορούν στην προμήθεια πάγιων στοιχείων ή εξοπλισμού του κτιρίου και στην μίσθωση του κυλικείου -από το οποίο και θα εισπράττει το αντίτιμο της μίσθωσης-.

3. Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αστέρια» λειτουργεί ως πολυχώρος παραγωγής και παρουσίασης θεατρικών και πολιτιστικών γεγονότων και ως εκ τούτου στελεχώνεται με το προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και του Δήμου Σερρών, που είναι εξειδικευμένο και πληρεί τους επαγγελματικούς όρους εργασίας.

4. Η ευθύνη για την χρήση, την λειτουργία, την συντήρηση και την φύλαξη των μηχανημάτων, που εξυπηρετούν τις θεατρικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανήκει αποκλειστικά στο ειδικευμένο προσωπικό του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Αστέρια» και επ΄ ουδενί στα φιλοξενούμενα σχήματα που χρησιμοποιούν τους χώρους του κτιρίου.



ΑΡΘΡΟ 40 .

1. Το ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων κάθε έτους του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου «Αστέρια» θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου του προηγούμενου έτους. Για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού καθώς και των υπηρεσιών του Δήμου.

2. Αποκλείεται παντελώς η ανάρτηση οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού (αφίσες, μπάνερς, πανώ κ.λ.π.) στην πρόσοψη και στην είσοδο του Κινηματοθεάτρου, εάν αυτό το υλικό δεν έχει προεγκριθεί από το Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης του Κινηματοθεάτρου Αστέρια.

3. Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Αστέρια» θα διατίθεται κάθε Οκτώβριο και Μάϊο σε φορείς της πόλης για την διοργάνωση δικών τους εκδηλώσεων ευλόγου κύρους.

4. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων κατατίθενται στην Γραμματεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και όχι πέραν της 30ης Ιουνίου εκάστου έτους.



ΑΡΘΡΟ 50 .

Μ’ αυτό το άρθρο ορίζεται η διάθεση των χώρων του Κινηματοθεάτρου Αστέρια έναντι τιμήματος και η τιμολόγηση χρήσης των υποδομών του.





Να σημειωθεί ότι το πλήρες κείμενο του Κανονισμού Λειτουργίας βρίσκεται στο δικτυακό ιστοτόπο του Δήμου Σερρών (www.serres.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ