Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Σύσκεψη ΟΣΔΕ


Με πρωτοβουλία του Αντινομάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρίλαου Ανεσιάδη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου (8:30 π.μ) σύσκεψη των εμπλεκομένων με το Ο.Σ.Δ.Ε υπηρεσιών . Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο και παρουσία του Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης κ Μπεκιαρούδη, συμμετείχαν ο Διευθυντής της Ένωσης Σερρών κ. Ανεσιάδης, ο Διευθυντής της Ένωσης Βισαλτίας κ. Βασιλούδης μαζί με τον υπεύθυνο ψηφιοποίησης κ. Μπάρτζα, η αναπληρώτρια της Διεύθυνσης Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε κυρία Γρηγοριάδου και ο προϊστάμενος Τμήματος Ενίσχυσης και Προγραμμάτων του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε κ. Κανακάρης.
Στη σύσκεψη, εξετάστηκε η πορεία της αποπεράτωσης της ψηφιοποίησης καθώς και η πορεία ελέγχου από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Από τις δύο Ενώσεις εκφράστηκε η πεποίθηση ότι η αποπεράτωση του έργου της ψηφιοποίησης θα γίνει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (31/01/2010). Όσον αφορά τους ελέγχους που πραγματοποιεί ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε ειπώθηκε ότι ήδη ο επιτόπιος έλεγχος έχει σχεδόν πραγματοποιηθεί και ότι η όλη διαδικασία ελέγχου και καταχώρησης, θα έχει ολοκληρωθεί έως και τις 19 Φεβρουαρίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία. Δεδομένου ότι στον Νομό μας λόγω του πολυτεμαχισμού των αγροτεμαχίων υπάρχουν προς ψηφιοποίηση 308.000 αγροτεμάχια θεωρούμε ότι οι δύο Ενώσεις έχουν επιτελέσει σημαντικό έργο και ότι ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός και η πραγματοποίηση των νέων δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε, που θα γίνουν μέσα στο 2010, έχουν πλέον κωδικοποιηθεί ως προς τα στάδια εφαρμογής τους.
Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προτάθηκε η παροχή οποιασδήποτε βοήθειας ούτως ώστε οι αγρότες του Νομού Σερρών να πληρωθούν αμέσως μετά τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής κοινότητας.
Εν τω μεταξύ το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, ο Αντινομάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανεσιάδης επισκέφθηκε τα μπλόκα των Αγροτών στο Στρυμονικό και στα Κερδύλλια όπου και συζήτησε με τους αγρότες τα προβλήματα που επιτακτικά ζητούν την επίλυσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ