Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Υπεγράφη η σύμβαση για τους δρόμους προς ΧΥΤΥ και ΣΜΑ


Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010, η σύμβαση του έργου «Συνδετήριοι οδοί και κόμβοι προς ΧΥΤΥ και ΣΜΑ Ν.Σερρών», μεταξύ του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΤΕΣ Α.Ε. κ. Ναούμ Πασσιά και του προϊσταμένου συγκοινωνιακών έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Σερρών κ. Γεράσιμου Σμυρνάκη.
Το κόστος του εν λόγω έργου, συνολικού μήκους 9.352 μέτρων, ανέρχεται στα 3.654.998,89 ευρώ με ημερομηνία περαίωσης τις 8-9-2010 και αφορά:

1. Βελτίωση της οδού πρόσβασης στον ΧΥΤΥ Σερρών. Το υφιστάμενο οδικό τμήμα ξεκινά από την παράπλευρη της ΕΟ Σερρών – Σιδηροκάστρου, νοτιοανατολικά του οικισμού Παλαιόκαστρο και καταλήγει μετά από διαδρομή 6.600 μέτρων στην είσοδο του ΧΥΤΥ.

2. Κατασκευή οδού 327μ. αναστροφής των απορριμματοφόρων.

3. Κατασκευή οδού 1.620μ. που θα συνδέει τον Σ.Μ.Α. Νιγρίτας με την επαρχιακή οδό Νιγρίτας – Ν. Κερδυλλίων στον υφιστάμενο ισόπεδο κόμβο παράκαμψη Νιγρίτας –Θερμών.
4. Κατασκευή οδού 805 μ. που θα συνδέει τον Σ.Μ.Α. Ν. Ζίχνης με τον νεοκατασκευασθέντα ισόπεδο κόμβο της παλαιάς Ε.Ο Σερρών – Δράμας, μετά τον οικισμό Μεσοράχης. Βελτίωση υφιστάμενου αγροτικού δρόμου έως την Χ.Θ. 0+500.00.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Ευστάθιος Πασχαλιάς δήλωσε ότι ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των υποέργων του ΧΥΤΥ και υπολείπεται ένα μικρό κομμάτι που αφορά τα μέτρα δημοσιότητας.
Εξέφρασε δε την πεποίθησή του ότι η ανάδοχος εταιρεία θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου, έχοντας υπόψη ότι ο χρόνος είναι πιεστικός και ότι η κρισιμότητα του έργου δεν επιτρέπει άλλες αναβολές.
Από τη μεριά του, ο κ. Πασσιάς δεσμεύθηκε για το έντεχνο και το έγκαιρο της κατασκευής του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ