Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Ο Μάρκος Μπόλαρς στην ετήσια εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για την έλευση του νέου έτους


Σημεία ομιλίας του χαιρετισμού του Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκου Μπόλαρη στην ετήσια εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για την έλευση του νέου έτους
Συστράτευση για την αντιμετώπιση της θεσμικής, δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης ζήτησε τη Δευτέρα ο ΥφΟΙΑΝ, κ. Μάρκος Μπόλαρης μιλώντας από το βήμα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Ακόμη, ο κ. Μπόλαρης στάθηκε στο ζήτημα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς και επισήμανε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης στοχεύουν στη θωράκιση της θεσμικής λειτουργίας του κράτους.
Επίσης, ο ΥφΟΙΑΝ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία των συνεργειών, αλλά και της δημόσιας διαβούλευσης των υπό κατάρτιση νομοσχεδίων της κυβέρνησης.
Ο κ. Μπόλαρης έκανε ευρεία αναφορά στην παρουσία δύο ισχυρών υπουργείων στη Θεσσαλονίκη, οι δομές των οποίων θα επιτρέψουν στην άμεση επίλυση των προβλημάτων της Βόρειας Ελλάδας.

Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του κ. Μπόλαρη
«Οι ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά εξαρτώνται από εμάς και κυρίως από την κυβέρνηση, η οποία και νωπή εντολή έχει, αλλά και σχέδιο για να αντιμετωπίσει την οξυμένη θεσμική, οικονομική και δημοσιονομική κρίση».

«Όπως είπε και ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, η αιτία της κρίσης στη χώρα μας δεν είναι η κακή διεθνής συγκυρία, αλλά η αναποτελεσματικότητα, η αδιαφάνεια και η γραφειοκρατία, φαινόμενα δηλαδή που παράγουν διαφθορά και διογκώνουν το έλλειμμα».

«Η κυβέρνηση παρεμβαίνει με σχέδιο, προκειμένου να επιλύσει τα προβλήματα και να θωρακίσει τη θεσμική λειτουργία του κράτους. Τα μέτρα που λαμβάνουμε, όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στοχεύουν στην επαναλειτουργία του δημοσίου τομέα με διαφάνεια και σεβασμό στον πολίτη και στο δημόσιο χρήμα».

«Χρειαζόμαστε συνέργειες. Η κυβέρνηση με τη δημόσια διαβούλευση στα νομοσχέδια που καταρτίζονται καλεί τους παραγωγικούς φορείς και την κοινωνία να παρέμβουν και να βελτιώσουν το κυβερνητικό έργο».
«Η υπόθεση της ανάταξης της οικονομίας και του κράτους είναι υπόθεση όλων μας. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η διεθνής αξιοπιστία της χώρας και η αξιοπρέπεια του πολιτικού συστήματος προς τους έλληνες πολίτες».
«Το ζήτημα δεν είναι οι αρμοδιότητες που έχει ένας υφυπουργός, αλλά το μέγεθος της πρόκλησης με την οποία αναφέρεται στη Βόρεια Ελλάδα ο πρωθυπουργός. Με την παρουσία δύο ισχυρών υπουργείων στη Θεσσαλονίκη και με δομές που θα μπορούν να επιλύουν τα ζητήματα άμεσα, η επιχειρηματική κοινότητα δεν θα αναγκάζεται να προστρέχει στην Αθήνα για τα θέματά της. Και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η πρόκληση είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να την στηρίξουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ