Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
«διάβαση πεζών»

· Ως πότε η Δημοτική Αρχή θα κωφεύει στις εκκλήσεις του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών;


Τα μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, έχοντας προ πολλού εξαντλήσει τα όρια αντοχής και ανοχής τους, προέβησαν στην κατάθεση προς τη Δημοτική Αρχή ενός κειμένου, στο οποίο, αφού αναφέρονται εκτενώς στη δυσλειτουργία έως ανυπαρξία του Κυνοκομείου, στη μη υλοποίηση του προγράμματος των στειρώσεων και στην ελλιπέστατη κτηνιατρική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, καταλήγουν ως εξής:

«Από τις ανωτέρω διαπιστώσεις προκύπτει η συστηματική κακοδιαχείριση και μη νόμιμη εφαρμογή του Προγράμματος από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με αποτέλεσμα τη διαρκή συσσώρευση προβληματικών καταστάσεων που ταλαιπωρούν ζώα και πολίτες. Ζητούμε άμεσα την ανάληψη ευθυνών και την ενεργοποίηση των απαραίτητων μηχανισμών ώστε να δοθεί τέλος σε αυτή την τραγική κατάσταση που υποβαθμίζει τον πολιτισμό των Σερραίων δημοτών.
Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών, έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής διάθεσης και συνεργασίας με το Δήμο Σερρών, παραχωρεί το χρονικό διάστημα του ενός (1) μήνα από την ημερομηνία κατάθεσης της παρούσης ως τελική προθεσμία προκειμένου να υπάρξει μια σαφής και καταγεγραμμένη ενέργεια να διευθετηθούν τα ζητήματα που επισημάνθηκαν για πολλοστή φορά. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα χρησιμοποιηθεί κάθε νόμιμο μέσο για την εφαρμογή όσων ορίζονται από τον Νόμο για τα ανωτέρω θέματα».

Εμείς, ως «διάβαση πεζών», δηλώνουμε πως τέτοιου είδους στάσεις και συμπεριφορές όχι μόνον καταδεικνύουν την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής, αλλά και προσβάλλουν συνολικά το πολιτισμικό επίπεδο των Σερραίων δημοτών.
Δεν είναι δυνατόν, η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων να αντιμετωπίζεται με τρόπους και συμπεριφορές έξω από κάθε ανθρώπινο μέτρο και λογική. Δεν είναι δυνατόν ιδρύματα περίθαλψης να έχουν μετατραπεί σε «κρεματόρια» μαζικής εξόντωσης ανήμπορων ζώων, λόγω αφενός της «εγκληματικής» αδιαφορίας των πρώην ιδιοκτητών τους και αφετέρου της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από τους αρμόδιους φορείς.
Όποιος διαβάσει προσεκτικά την καταγγελία των μελών του Ομίλου θα μείνει κατάπληκτος από το μέγεθος τόσο της αδιαφορίας των ιθυνόντων όσο και από την προκλητικά αδιάφορη στάση τους.
Και επιτέλους δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς φιλόζωος για να δείξει τo ελάχιστο έστω ενδιαφέρον του απέναντι στις πραγματικά άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανυπεράσπιστων ζώων. Εξάλλου, η σωστή λειτουργία μιας δημοτικής υπηρεσίας (Κυνοκομείο) δεν είναι απλώς ζήτημα ευαισθησίας αλλά αποτελεί και νομοθετικά επιβεβλημένη υποχρέωση για την εκάστοτε δημοτική αρχή.
Εντέλει ο πολιτισμός ενός τόπου δεν μετριέται μόνον με τα φωτεινά λαμπιόνια και τις κοσμικές συνάξεις. Αντίθετα, είναι μια καθημερινή υπόθεση που αφορά στη στάση μας απέναντι σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε ζει και ανασαίνει δίπλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ