Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ… ΛΙΓΑ

Μόνο 355 πολίτες συμμετείχαν τα 4 πρώτα 24ωρα στη δημόσια διαβούλευση

Προτιμούν το ταχυδρομείο από το e-mail τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης

Θετικά μεν αλλά με το… σταγονόμετρο είναι τα σχόλια των πολιτών για το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, όπου έχει τεθεί από την περασμένη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας, μόλις 355 σχόλια έχουν αναρτηθεί σε τέσσερις ημέρες. Οι αρχές της νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τίθεται σε διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς έως τις 25 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου αυτού μέρους της διαβούλευσης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης», θα ακολουθήσει το δεύτερο, το οποίο θα αφορά τη χωροθέτηση των νέων δήμων και των περιφερειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο σκέλος του νομοσχεδίου τις προτάσεις τους έχουν καταθέσει μόνο πολίτες, ενώ νομάρχες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες καθώς και οι νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι φαίνεται ότι δεν έχουν εξοικειωθεί με το θεσμό του “open gov” και όπως όλα δείχνουν προτιμούν να καταθέτουν τις απόψεις τους με επιστολές στο ιδιαίτερο γραφείο του κ. Ραγκούση.
Άλλωστε, και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών στη συνάντηση του «Κινήματος Αυτοδιοίκησης» την περασμένη Τρίτη ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αυτοδιοίκηση να στείλουν τις προτάσεις τους γραπτώς.
Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από τρεις χιλιάδες πολίτες κατέθεσαν τις απόψεις τους στο Διαδίκτυο τις πρώτες τρεις ημέρες που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την «αναμόρφωση του συστήματος προσλήψεων και την καθολική υπαγωγή τους στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ».
Πηγή:Αυτοδιοίκηση.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ