Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Κουτμερίδης παρών, δημότες απόντες

Αποχώρησαν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Σκοτούσσας δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του δήμου , τονίζοντας ότι δεν κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τον βουλευτή του Πασοκ Στάθη Κουτμερίδη ο όποιος είχε ταχθεί υπέρ της κατασκευής του ΧΥΤΥ.

Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου ο κ. Κουτμερίδης συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Καποδίστριας 2» ωστόσο το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό που αφορά την δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή Νεράιδα. Λίγο πριν ξεκινήσει την τοποθέτηση του ο κ. Κουτμερίδης για το θέμα, αποχώρησαν από την αίθουσα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Μουρατίδης και Κώστας Μοναστιρλής, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές όπου κάτοικοι του Δήμου που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση, τον διέκοπταν, προκαλώντας τον να φύγει, αντιδρώντας στην επιλογή του Δημάρχου Σκοτούσσας Λάζαρο Ευαγγελίδη, να καλέσει τον κ. Κουτμερίδη στην συνεδρίαση.

Αν και το θέμα ήταν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, η συζήτηση δεν ολοκληρώθηκε και δόθηκε νέο «ραντεβού» για την Τετάρτη 13/01 το απόγευμα.

Μιλώντας στον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Μουρατίδης για την αποχώρηση του, προχώρησε σε βαριές καταγγελίες για τον βουλευτή, « δεν μπορούμε να κάτσουμε και να μιλήσουμε στο ίδιο τραπέζι με έναν βουλευτή , πρώην Νομαρχιακό Σύμβουλο ο οποίος έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι η πολιτική του καριέρα είναι πάνω από την υγεία των κατοίκων των δυο χωριών. Ας καλούσαμε άλλον βουλευτή όχι αυτόν»

Από την πλευρά του ο κ. Κουτμερίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες του κ. Μουρατίδη «Αν υπάρχει έστω και μια τέτοια δήλωση δική μου ντρέπομαι για τον εαυτό μου και αύριο θα καταθέσω την παραίτηση μου. Αν υπάρχει τέτοια δήλωση ότι για μένα πάνω από την υγεία των κατοίκων και οποιουδήποτε πολίτη, αύριο παραιτούμαι από την βουλευτική μου ιδιότητα».

Τέλος ο δήμαρχος Σκοτούσσας, χαρακτήρισε ως έλλειψη ευγένειας την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων και τόνισε πως ο κ. Κουτμερίδης μόνος του προθυμοποιήθηκε να συμμετέχει στην τακτική συνεδρίαση και αυτός απλά δεν αρνήθηκε.

Πηγή: Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ