Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Επίσκεψη του Υφ.ΟΑΝ Μάρκου Μπόλαρη σε Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων ΡΟΜ


Το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων ΡΟΜ της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Δενδροποτάμου, του Δήμου Μενεμένης, επισκέφθηκαν σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, όπου παραβρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Εχεδώρου κ. Σταματάκης και Μενεμένης κ. Ακτσελής.

Στο πρόγραμμα ολοήμερης απασχόλησης συμμετέχουν 60 παιδιά - μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στη μέριμνα 400. Το πρόγραμμα υλοποιείται με ευθύνη του πατέρα Αθηναγόρα και στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην εθελοντική συνδρομή καθηγητών, δασκάλων, γιατρών και απλών ανθρώπων.

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες εργαζόμενοι ζήτησαν την παρέμβαση και στήριξη της Πολιτείας, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης των ΡΟΜ. Ο Δήμαρχος Μενεμένης δήλωσε ότι υπάρχει και προσφέρετε οικόπεδο. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που παρουσιάζει η περιοχή του Δενδροποτάμου.

Απευθυνόμενος στους εθελοντές, ο κ Μπόλαρης είπε μεταξύ άλλων, ότι «το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων ΡΟΜ της Ενορίας είναι μια πρότυπη μονάδα κοινωνικής παρέμβασης, που με επιτυχία αντιμετωπίζει τα οξυμμένα προβλήματα των παιδιών της περιοχής, επιστρατεύοντας εθελοντικές δυνάμεις. Δεν αξίζουν απλώς και μόνο τα συγχαρητήρια. Είμαστε υποχρεωμένοι να την υποστηρίξουμε και να την προβάλλουμε για μίμηση ως πρότυπο εθελοντισμού και επιτυχημένης κοινωνικής δράσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ