Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

«Αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη»



Δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη διοργανώνει το μήνα Φεβρουάριο η ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Ε.Α.Δ.Ε.Γ) σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, τη ΝΕΠΟΣ, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

1η.
Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010, 19:00: Εκδήλωση με θέμα: «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Από το σπίτι του στη Σκιάθο…στη μακρινή Βραζιλία».
Ομιλητές θα είανι οι:
α. Η κυρία Αθηνά Παπαγεωργίου, Διευθύντρια του Σπιτιού-Μουσείου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο-Προϊσταμένη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σκιάθου.
β. Ο κύριος Theo de Borba Moosburger, Βραζιλιάνος Πανεπιστημιακός ερευνητής, ελληνιστής και μεταφραστής του έργου του Παπαδιαμάντη.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από προβολή ταινίας βασισμένης σε διήγημα του λογοτέχνη, ανάγνωση διηγήματός του και ερμηνεία βυζαντινών ύμνων.

Χώρος εκδήλωσης: Αμφιθέατρο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης


και 2η.
Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 19:00. Εκδήλωση με θέμα: «Η πνευματική και πολιτική διάσταση του έργου του Παπαδιαμάντη».
Ομιλητές θα είναι οι:
α. Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης, συγγραφέας
β. Σαράντος Καργάκος, φιλόλογος-ιστορικός-συγγραφέας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Ξενίας».

Παραλληλα θα λειτουργήσει Έκθεση με θέμα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: η ζωή και το έργο του», με εργοβιογραφικά στοιχεία του Σκιαθίτη λογοτέχνη. Η έκθεση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία με το ΕΚΕΒΙ και το Σπίτι-Μουσείο Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο. Θα φιλοξενηθεί σε χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών και θα είναι ανοικτή για τα σχολεία και το ευρύ κοινό από τα εγκαίνιά της, τα οποία θα γίνουν την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στις 19:00 και έως την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00. Κατά τη διάρκειά της θα προβάλλεται σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, παραγωγής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ