Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Ηττήθηκε στο τοπικό ντέρμπι


Κακή εμφάνιση και εντός έδρας ήττα για τους Ικάρους απέναντι στον ΚΑΟ Δράμας με 69-74. Η αστοχία από τη γραμμή των βολών, οι χαμένες μάχες στα ριμπάουντ αλλά κυρίως η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην άμυνα, έφεραν τους «κυανοκίτρινους» να υπολείπονται από την έναρξη της β΄περιόδου. Παρά τις προσπάθειες επαναφοράς στο σκορ και με σύμμαχο την εκπληκτική ατμόσφαιρα των περίπου 700 οπαδών τους, οι Σερραίοι δεν κατάφερναν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια, προδομένοι από την κακή περιφερειακή τους άμυνα και τον οίστρο του πλέι μέικερ των Δραμινών, Γιάννη Κυριακόπουλου.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 12 πόντους στην αρχή της τέταρτης περιόδου. Παρά την ύστατη προσπάθεια των γηπεδούχων να γυρίσουν το ματς, τα καλά ποσοστά των Δραμινών στις βολές (11/13 στο τελευταίο δεκάλεπτο) δεν επέτρεψαν στους Ικάρους να κάνουν την ολική επαναφορά.

Καμαράκης: «Κακοί σε άμυνα και επίθεση»

Ο κόουτς των Ικάρων, Στάθης Καμαράκης ανέλυσε τα αίτια της ήττας της ομάδας του: «Δεν παρουσιαστήκαμε έτοιμοι για αυτόν τον αγώνα. Δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε την ικανότητα του Κυριακόπουλου στην οργάνωση του παιχνιδιού. Δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση και δεν λειτουργήσαμε σωστά στις αλλαγές στην άμυνα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τα λάθη του αντιπάλου και η ήττα ήρθε σαν φυσική απόρροια. Ισως και να μείναμε στον πολύ καλό αγώνα που κάναμε μέσα στον Αρκαδικό και δεν είχαμε την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Είχαμε και πάλι πολύ άγχος, και παίξαμε χειρότερα απ’ ότι παίζουμε εκτός έδρας. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με την πίεση του κόσμου».

Ο προπονητής του ΚΑΟ Δράμας, Φώτης Τακιανός δήλωσε: «Ηρθαμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο μια πολύ καλή. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για αυτό και για τις δυσκολίες που προκαλεί η δυνατή έδρα. Καταφέραμε παρά τα πολλά λάθη στην αρχή του αγώνα να μείνουμε κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο και να ανεβούμε στη συνέχεια. Εχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι».

Ο Φοίβος Γυμνόπουλος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Ικάρων και μίλησε στη συνέντευξη Τύπου: «Δυστυχώς το σκάουτινγκ που είχαμε κάνε όλες τις προηγούμενες μέρες δεν λειτούργησε σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και αυτό είναι δική μας ευθύνη. Δεν έχω πολλές μέρες στην ομάδα, όμως μπορώ να καταλάβω ότι γίνεται καλή δουλειά στην προπόνηση. Μακάρι να βγει αυτό και στους αγώνες και να συνοδευτεί από νίκες».

*Επόμενο παιχνίδι για τους Ικάρους αυτό απέναντι στο Παγκράτι, στο Κλειστό του Μετς το Σάββατο 16 Ιανουαρίου.

Διαιτητές: Παναγιώτου - Μαγκλογιάννης - Τάτσικας.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 30-34, 44-53, 69-74.

ΙΚΑΡΟΙ Σ. (Καμαράκης): Πεχλιβάνης 3 (1), Γυμνόπουλος 4, Τότσιος 23 (2), Γεωργαντάς 3 (1), Ιωσιφίδης, Χόχλερ 5 (1), Συμεωνίδης 13, Ασημάκης 1, Παβλίσεβιτς 8 (2), Βοϊβατόπουλος 3, Τοπούζης 6.

ΚΑΟΔ (Τακιανός): Κυριακόπουλος 20 (4), Καρτέλο 8, Καραβασάνης, Ματενίδης, Αποστολόπουλος 10 (1), Ζούπιτς 8 (2), Χούμας 4, Κιτσούλης 15 (1), Εξουζίδης, Μπαλάφας 9 (1).

Α2 Ανδρών (12η αγωνιστική)

ΟΦΗ - Αμύντας 76-73

Δάφνη - Αρκαδικός 67-66

Ηρακλής - Παγκράτι 86-76

Νήαρ Ηστ - Αιγάλεω 88-75
Ικαροι – ΚΑΟ Δράμας 69-74

Ερμής Λαγκ. - Ξάνθη 100-96 (87-87)

Ίκαρος Καλ. - Ρέθυμνο 76-72

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ