Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Η.ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ, Περιαστική οδός Σερρών


Απάντηση έδωσε ο υφυπουργός κ. Γ. Μαγκριώτης σε Ερώτηση που υπέβαλε προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης και αφορούσε τα προβλήματα που παρουσιάζει η περιαστική οδός της πόλεως των Σερρών. Ο κ. Πολατίδης στην Ερώτησή του αφού επεσήμαινε τα ανωτέρω προβλήματα, τους δημιουργούμενους κινδύνους για τους οδηγούς των αυτοκινήτων και την όχι απαραίτητη αποφόρτιση του εσωτερικού οδικού δικτύου της πόλεως, ερωτούσε εάν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου η χρηματοδότηση των απαιτουμένων εργασιών έτσι ώστε να αποκτήσει το έργο τις αρχικές του προδιαγραφές (πλάτος, αερογέφυρες, βελτίωση οδοστρώματος κ.λπ.).
Ο υφυπουργός, λοιπόν, στην απάντησή του αναφέρει ότι για την περιαστική οδό των Σερρών, που είναι τμήμα του Κάθετου Άξονα 61 «Σέρρες-Καβάλα», έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση ύψους 1.590.000 € από το πρόγραμμα Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών για την εκπόνηση των απαιτουμένων μελετών. Επίσης,
(α) έχει προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός, προϋπολογισμού δαπάνης 850.000 € για την εκπόνηση Οριστικής Μελέτης Οδοποιίας, Υδραυλικών και Προκαταρκτικών Μελετών Τεχνικών Έργων για την ολοκλήρωση της Περιαστική οδού Σερρών, ώστε να κατασκευασθεί ο δεύτερος κλάδος και να έχει η οδός διατομή Αυτοκινητοδρόμου (22,25 μ. πλάτος), με ανισόπεδους κόμβους και παράπλευρο οδικό δίκτυο,
(β) έχει ανατεθεί η σύμβαση για την εκτέλεση γεωερευνητικών εργασιών, προϋπολογισμού δαπάνης 400.000 €,
(γ) έχει ανατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) δαπάνης 70.000 €.
Για τον Κάθετο Άξονα 61 ο υφυπουργός αναφέρει ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για εκπόνηση 3 επιστημοτεχνικών μελετών έτσι ώστε ο εν λόγω Άξονας να αποκτήσει την απαραίτητη διαπλάτυνση και ότι μετά την ολοκλήρωση των μελετών το Υπουργείο θα εξετάσει την δυνατότητα χρηματοδότησης των σχετικών έργων από Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Πάντως, το Υπουργείο δεν αναφέρει τίποτα για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιαστική οδός, για ακόμη μία φορά δίδει αόριστες υποσχέσεις για το μέλλον χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα το πότε τα έργα θα υλοποιηθούν και ακόμη δεν δίδει καμμία απάντηση στην 2η ερώτηση του κ. Πολατίδη που αφορούσε τις ευθύνες της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
Εν πάση περιπτώσει, ας ελπίσουμε ότι οι ομολογουμένως ελπιδοφόρες αυτές δεσμεύσεις του Υπουργείου δεν θα παραμείνουν για ακόμη μια φορά κενό γράμμα (όπως τόσες και τόσες από τις οποίες είμαστε χορτασμένοι από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) και επί τέλους κάτι θα γίνει έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλεως των Σερρών αλλά και γενικότερα του Νομού. Ένα είναι πάντως σίγουρο. Ο κ. Πολατίδης θα παρακολουθεί το θέμα και με την πρώτη αθέτηση της κυβερνήσεως θα επανέλθει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ