Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων 563 ΤΠ Νιγρίτας


Τις τελευταίες ημέρες η Δήμαρχος Νιγρίτας έγινε δέκτης φημών και πληροφοριών που θέλουν να κλείνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων 563 ΤΠ Νιγρίτας.
Άμεσα, η Δήμαρχος Αγγελική Μήκα, επισκέφθηκε την Τρίτη 13/4/2010 τον Διευθυντή Στρατιωτικού Γραφείου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ε. Βενιζέλου, Ταξίαρχο κ. Αθανάσιο Παπανικολάου, δηλώνοντας ότι ήδη έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, αφού τις τελευταίες τρεις δεκαετίες δεν υπάρχει καμία είδους ανάπτυξη στην περιοχή με αποτέλεσμα η ύπαρξη του ΚΕΝ να αποτελεί ίσως το μοναδικό μέσο για την διατήρηση μικρών επιχειρήσεων του εμπορικού τομέα στην περιοχή.
Από το περιεχόμενο της συζήτησης, αν και οι φήμες δεν επιβεβαιώθηκαν προκύπτει ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σχεδιάζει το κλείσιμο ορισμένων Κέντρων εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των περικοπών των οικονομικών δαπανών που επιβαρύνουν το υπουργείο με τη λειτουργία τους, για μικρή μάλιστα παρουσία στρατευμένων.
Η Δήμαρχος Αγγελική Μήκα με αφορμή τα παραπάνω δηλώνει :
«Χωρίς να εμπλεκόμαστε σε ζητήματα αναδιοργάνωσης των Ε.Δ. που σαφώς αποτελεί αντικείμενο της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλώνουμε την αντίθεση μας στο κλείσιμο του ΚΕΝ Νιγρίτας, το οποίο λειτουργεί από τον Ιούλιο του 1979, έχει σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό στρατευμένων ενώ η θέση του αξιολογείται ως η πλέον κατάλληλη για στρατιωτική εκπαίδευση.
Με δεδομένο δε, ότι μέχρι 31/12/2003 λειτουργούσαν 17 ΚΕΝ μεταξύ των οποίων και της Νιγρίτας και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν άλλα 16 στην περιοχή της Β. Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου, τα οποία σε κάθε περίπτωση επιβάρυναν τις δαπάνες του Υπουργείου, θεωρούμε ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που σχεδιάζεται από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τόσο κριτήρια που αφορούν την στρατιωτική εκπαίδευση όσο και κριτήρια που αφορούν τον χρόνο λειτουργίας των ΚΕΝ που στην περίπτωση της Νιγρίτας είναι τόσο μεγάλος που έχει ταυτιστεί με τη ζώσα πραγματικότητα της τοπικής κοινωνίας».
Επιστολή διαμαρτυρίας, στάλθηκε επίσης και στους βουλευτές του Ν. Σερρών ώστε να λάβουν γνώση επί του συγκεκριμένου θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ