Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Σειρά εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου με θέμα την πολυθεματική έκθεση «ΠΟΝΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ» και την παρουσίαση της έκδοσης «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ».
Τη συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν ο Αντινομάρχης Πολιτιστικής και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Χρυσανθίδης, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Σερρών κ. Γιάννης Ρωμανίδης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Φωτιάδης και ο επίκουρος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.
Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο, στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΣΤΕΡΙΑ», με τη διοργάνωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, της ΤΕΔΚ Νομού Σερρών, του Δήμου Λευκώνα, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, των Συλλόγων Ποντίων Νομού Σερρών και του Κέντρου Ποντιακών Μελετών.
Τα εγκαίνια της πολυθεματικής έκθεσης και η παρουσίαση της έκδοσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 4 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν σεμιναριακά μαθήματα Ιστορίας στους Δήμους Σερρών, Λευκώνα, K.Μητρούση και Πετριτσίου. Την έκθεση επιμελούνται ο κ. Γιώργος Κατσάγγελος, Αν. Καθηγητής Α.Π.Θ. και η κυρία Αναστασία Βαλαβανίδου, Δρ. Αρχιτεκτονικής – Μουσειολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ