Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Σύναψη συμβάσεων εργασίας


Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) ανακοίνωσε την ανανέωση των παραρτημάτων σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου & μίσθωσης έργου.
Με την παρ. 6 του άρθρου 29 του Ν. 3838/2010 (ΦΕΚ 49/Α/24.3.2010) προσδιορίζεται επακριβώς η ιδιότητα του γονέα και του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας, η οποία αποτελεί βαθμολογούμενο κριτήριο στις διαδικασίες σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) και συμβάσεων μίσθωσης έργου (ΣΜΕ), ως εξής:
«i. Γονέας μονογονεϊκής οικογένειας νοείται ο γονέας εκείνος ο οποίος, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης πρόσληψης, ασκεί εν τοις πράγμασι και κατ’ αποκλειστικότητα ή μετά από σχετική ανάθεση τη γονική μέριμνα ενός ή περισσότερων ανήλικων τέκνων. Το δικαίωμα αυτό ασκείται από τον γονέα και μετά την ενηλικίωση των τέκνων και μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους.
ii. Τέκνα μονογονεϊκής οικογένειας είναι εκείνα τα οποία μέχρι την ενηλικίωσή τους είχαν τον ένα μόνο γονέα τους. Στην περίπτωση αυτή υπάγονται και τα τέκνα τα οποία στερήθηκαν και τους δύο γονείς πριν την ενηλικίωσή τους. Το δικαίωμα αυτό ασκείται από το τέκνο μέχρι και τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας του.»
Ενόψει της ανωτέρω ρύθμισης το ΑΣΕΠ προχώρησε στην ανανέωση των παραρτημάτων που χρησιμοποιούνται από φορείς και υποψηφίους κατά τις διαδικασίες ΣΟΧ και ΣΜΕ και βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του. Στα σχετικά σημεία των ανανεωμένων παραρτημάτων έχει ενσωματωθεί ο νομοθετικά κατοχυρωμένος ορισμός και έχουν προσαρμοστεί αναλόγως τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανά περίπτωση για την απόδειξη της ιδιότητας του γονέα ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ