Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Συνάντηση του ΥφΟΑΝ Μάρκου Μπόλαρη με τον κ. Τάσο Ιαβέρη για την οδική ασφάλεια


Το θέμα της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα, ως σημείου ζωτικής σημασίας, πρωτίστως σε επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης ζωής κι εξοικονόμησης σημαντικών οικονομικών πόρων εν συνεχεία, αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Βουλευτή Σερρών κ. Μάρκου Μπόλαρη με τον παλαίμαχο οδηγό αγώνων αυτοκινήτου κ. Τάσο Ιαβέρη την Πέμπτη 8 Απριλίου 2010 στο Γραφείο του Υφυπουργού στην Πλ. Κάνιγγος (Αθήνα).
Τέθηκαν υπόψη του κ. Υφυπουργού ιδιαιτέρως σημαντικά και τεκμηριωμένα στατιστικά στοιχεία του ετήσιου κόστους των οδικών ατυχημάτων για την Ελλάδα: 2.000 θύματα της ασφάλτου, 5.000 άτομα με αναπηρίες και 30.000 τραυματίες, ενώ το συνολικό κόστος για την οικονομία ανέρχεται σε ετήσια βάση στα 9 δις Ευρώ.
Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνέχεια της συνεργασίας επί του θέματος με την προώθηση εφαρμόσιμων προτάσεων σε διϋπουργικό επίπεδο, κατόπιν συνεργασίας του ασχολούμενου επί 26 συναπτά έτη με θέματα οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα κ. Ιαβέρη και συνεργατών του κ. Υφυπουργού.
Η πρώτη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε ήδη στις 15 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ