Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ομιλία του κ. Στάθη Κουτμερίδη στη Συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ


Πραγματικά ζούμε ιστορικές στιγμές. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ως χώρα και ως κίνημα, αλλά και εμείς ως πολιτικά πρόσωπα. Αγαπητέ Πρόεδρε, μπορεί να νιώσατε τη μοναξιά της εξουσίας, αλλά θέλω να ξέρετε ότι έχετε τη συντροφιά της κοινωνίας.
Υπάρχει πραγματικά ένα τεράστιο κεφάλαιο εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας προς το πρόσωπο σας. Αυτό το κεφάλαιο εμπιστοσύνης πρέπει να μετουσιωθεί σε ένα πρότυπο μεταρρυθμιστικό κυβερνητικό έργο. Προχωρήστε κ. Πρόεδρε, σας εμπνέει η ελληνική κοινωνία, πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο ριζοσπαστικά, πιο τολμηρά. Προχωρήστε σε όλες αυτές τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που τόσο πραγματικά έχει ανάγκη η χώρα μας.
Στο ψευτοδίλημμα που κάποιοι θέλουν να βάλουν κοινωνική εξέγερση, πολιτικό κόστος ή εθνικό συμφέρον, εμείς απαντούμε πως έχουμε μια ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό. Έχουμε εθνική ευθύνη να αλλάξουμε τη χώρα μας.
Το δεύτερο σημείο που θέλω να θίξω είναι πως συνολικά η αντιπολίτευση ξεπερνώντας κάθε όριο αυτοσεβασμού βρίσκεται σε ένα ξέφρενο πραγματικά κατήφορο ανεύθυνου λαϊκισμού. Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να υποβαθμιστεί η μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης μας και εσάς προσωπικά κ. Πρόεδρε να δημιουργηθεί για πρώτη φορά στην Ε.Ε. ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης.
Δεν μιλάμε για την ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, αλλά η αντιπολίτευση μιλάει αποκλειστικά και μόνο για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θέλοντας έτσι να τρομοκρατήσει ψυχολογικά την ελληνική κοινωνία. Όμως όσο αποθρασύνεται η αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο εμείς πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία. Επιτέλους οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να αυτοαναγορεύονται σε κατήγοροι.
Το τρίτο θέμα που θέλω να θίξω. Αγαπητέ κ. Πρόεδρε υπάρχει μια ελλιπής, μια ασύμμετρη πληροφόρηση προς την ελληνική κοινωνία για το τι είναι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, για το τι θα μας κάνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Και με μια ακατάσχετη μετρολογία από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει στους πολίτες αμηχανία, ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Και πολλές φορές πραγματικά η ελληνική κοινωνία οδηγείται σε μη ορθολογικές οικονομικές συμπεριφορές.
Πρέπει με μεγαλύτερη σαφήνεια να εξηγήσουμε στους πολίτες αυτό το χρονοδιάγραμμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης και προσαρμογής. Πρέπει να αισθανθούν οι πολίτες πως οι κόποι τους και οι θυσίες τους δεν θα πάνε χαμένοι αλλά θα πιάσουν τόπο. Να δώσουμε πραγματικά ελπίδα και αισιοδοξία πως μετά από αυτή την προσπάθεια όλων μας η ελληνική οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης και θα διασφαλίσουμε ευημερία για όλους τους πολίτες.
Να δημιουργήσουμε πραγματικά ένα κίνημα ενσυνείδητων πολιτών. Να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα αυτοεκπληρούμενων προσδοκιών, πως μπορούμε πραγματικά να τα καταφέρουμε, πως θα βγούμε από αυτή την κρίση και αυτή την κρίση εμείς θα την κάνουμε ευκαιρία. Σε αυτή την προσπάθεια η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα είναι η αιχμή του δόρατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ