Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Παπανδρέου: μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις ο «Καλλικράτης»


Ειδική μνεία στην επερχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Αύριο εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στη χώρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταφορά αρμοδιοτήτων που έχει γίνει ποτέ στην Αυτοδιοίκηση. Και στη σπουδαία αυτή αλλαγή προχωράμε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επίσης στην πρόσφατη «δήλωση μετανοίας» του Αντώνη Σαμαρά για τα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της πενταετούς διακυβέρνησης της παράταξής του: «Άκουσα τον πρόεδρο της Ν.Δ να ζητά συγγνώμη για το παρελθόν. Συγγνώμη όμως, σημαίνει ότι θα πρέπει να ψηφίσουν και για την αξιοκρατία στο Δημόσιο, που δεν το έκαναν, θα πρέπει να ψηφίσουν και για τη ριζική αλλαγή στη Διοίκηση, τον “Καλλικράτη”», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Το ό,τι ο κ. Α. Σαμαράς είχε την τόλμη να ζητήσει συγγνώμη για τα όποια λάθη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είναι πράξη ευθύνης και δείγμα νέας πολιτικής συμπεριφοράς, που απαιτεί ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός.
Αντίθετα, ο κ. Παπανδρέου δεν έχει το θάρρος να ζητήσει συγνώμη για τα δεινά που έφερε στη χώρα, επί δεκαετίες, το ΠΑΣΟΚ.
Ο Λαός βλέπει τη διαφορά.
Και κάτι ακόμη:
Οι τεράστιες ευθύνες του κ. Παπανδρέου για το Δ.Ν.Τ. και για τις ψεύτικες προεκλογικές του υποσχέσεις ότι δήθεν «τα λεφτά υπάρχουν», δεν καλύπτονται, σήμερα, με φθηνούς λαϊκισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ