Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Καλλικράτης προ των πυλών, οι συνέπειες του εντός των τειχών


Μια πικρή γεύση από τον «Καλλικράτη» πριν ακόμα εφαρμοστεί πήραν οι γονείς των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σερρών. Τους ανακοινώθηκε οτι “λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σερρών με τους Παιδικούς του Σταθμούς αναγκάζεται να διακόψει τη σίτιση των μικρών παιδιών». Οι γονείς καλούνται «να φροντίσουν για την εξασφάλιση της διατροφής τους από το σπίτι». Στην ανακοίνωση δε γίνεται αναφορά για μείωση των τροφείων που πληρώνουν οι γονείς, μιας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου μειώνονται.
Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών N. Σερρών (Δ.Σ.Γ.Ν.Σ) από πολύ νωρίς, (28/8/2008), είχαν προειδοποιήσει το σερραϊκό λαό και με κοινή συνέντευξη τύπου και με ανακοίνωσή τους για το τι πρόκειται να συμβεί. Για τις αλλαγές που επεξεργάζονταν σε βάρος του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) η κυβέρνηση της Ν.Δ. τότε, και ΠΑΣΟΚ αντιπολίτευση. Καποδίστριας 2 τότε, Καλλικράτης τώρα. Σήμερα σαν να μη πέρασε ούτε μια μέρα παρ’ όλω που άλλαξαν οι ρόλοι τους δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο η πολιτική τους. Με όρους αντεστραμμένους προωθούν με τον ίδιο ζήλο τις επιταγές της ΕΕ. Μεγάλη η ευθύνη και της δημοτικής αρχής που δεν προειδοποίησε αλλά ούτε ενημερώνει σήμερα τους Σερραίους για τη λαίλαπα που έρχεται στην Τ.Α. Αντίθετα εφαρμόζει την εύκολη λύση. Αυξάνει τα δημοτικά τέλη και τους φόρους. Ότι ακριβώς απαιτεί η πολιτική της ΕΕ.
Η ΔΑΣ και ο Δ.Σ.Γ.Ν.Σ.. σήμερα όπως και το 2008 καλεί τους γονείς αλλά και όλο το σερραϊκό λαό να αγωνιστεί για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων που σκοπεύουν να πάρουν εις βάρος του και τώρα μάλιστα με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης προβλέπεται να είναι ακόμα χειρότερα. Η μόνη λύση είναι η αντίσταση, η ανυπακοή, η οργάνωση των αγώνων του. Αγωνιστική στάση απέναντι σε κάθε πρόβλημα που θα προκύπτει. Οργάνωση και αγώνα ενάντια σε κάθε επιταγή της ΕΕ και όσων πρόθυμα την υπηρετούν. Να σταματήσει να εμπιστεύεται λόγια και πρόσωπα χωρίς να εξετάζει την πολιτική που καλύπτουν και προωθούν. Να είναι έτοιμος να δώσει τη σωστή απάντηση σε όλους αυτούς στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν σύντομα. Να εγκαταλείψει τον εφησυχασμό και να βγει μπροστά στους αγώνες με τη ΔΑΣ και τις Γυναίκες του Συλλόγου μας για να διεκδικήσει:
· Να γίνουν δημόσιοι και δωρεάν όλοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.
· Να καταργηθούν τα τροφεία.
· Να δημιουργηθούν τόσοι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί όσοι χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των εργαζομένων και άνεργων γονιών.
· Τα λειτουργικά έξοδα να καλύπτονται πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.
· Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των ήδη εργαζομένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Σήμερα οι εργαζόμενοι δουλεύουν με διάφορες ελαστικές εργασιακές σχέσεις που φέρνουν εργασιακή ανασφάλεια, άγχος κλπ. Αυτά μεταφέρονται, ιδιαίτερα απ' τους παιδαγωγούς, στα παιδιά. Επίσης, η αλλαγή παιδαγωγού κάθε έξι ή οκτώ μήνες δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά γιατί αλλάζει το πρόσωπο εμπιστοσύνης και αναφοράς. Εάν υπολογίσουμε ότι οι δήμοι προσλαμβάνουν βοηθούς αντί για παιδαγωγούς με επιστημονική κατάρτιση ΤΕΙ- ΑΕΙ, αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται με την παρεχόμενη αγωγή.
· Κατάρτιση των stage και των ελαστικών μορφών εργασίας.
· Εξασφάλιση υγιεινής διατροφής των παιδιών και υγειονομική κάλυψη.
· Κτιριακός έλεγχος για την ασφάλεια και την επάρκεια των σταθμών.
· Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και ένταξή της στο ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο με ευθύνη του ΥΠΕΠΘ.
· Μια παιδαγωγός και μια βοηθός να έχει έως 25 νήπια.
· Η αίθουσα απασχόλησης των παιδιών να είναι τουλάχιστον 1,8 τετραγωνικά μέτρα ανά νήπιο ή 2 τετραγωνικά μέτρων όταν χρησιμοποιείται και σαν τραπεζαρία (υπουργική απόφαση, αριθμ. φύλλου 645/31-7-97).
· Να ανατραπεί αυτή η πολιτική της ΕΕ και να αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων στο Δήμο Σερρών και στις επόμενες Ευρωεκλογές.
· Να καταδικαστεί η πολιτική των μεγάλων κομμάτων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και των παρατάξεων στο Δήμο μας που στηρίζονται από αυτά.
· Να αντιπαλέψει και την δήθεν «αριστερή» πολιτική του ΣΤΝ/ΣΥΡΙΖΑ που στην ουσία στηρίζει την ίδια πολιτική με άλλα λόγια. Στηρίζει τη συνθήκη του Μάαστριχ και τον «Καλλικράτη».
· Να παλέψει, να αγωνιστεί με τη ΔΑΣ και τις γυναίκες για ένα Δήμο που θα είναι στο πλευρό των εργαζόμενων και όχι μάνατζερ των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ