Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Για την εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2007


Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εξόφληση της εξισωτικής αποζημίωσης του 2007, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΑΣΟΚ, κατά την προσφιλή του τακτική, διαστρεβλώνει την αλήθεια χάριν εντυπώσεων. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε τον αγροτικό κόσμο της χώρας για τα εξής:
- Το μέτρο για την «Εξισωτική Αποζημίωση» εντάσσεται στον Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Προστασία Περιβάλλοντος».
- Με δεδομένη την ευαισθησία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία του Περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητήθηκε η χρηματοδότηση των Μέτρων Εξισωτικής Αποζημίωσης να κυμαίνεται γύρω στο 12-14%, προκειμένου να δοθεί έμφαση στη χρηματοδότηση Μέτρων Προστασίας Περιβάλλοντος.
- Κατόπιν τούτου, συμφωνήθηκε να διατεθεί για την εξισωτική το ποσό των 425 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι προϋπολογισμού 826 εκατομμυρίων ευρώ, που προβλεπόταν στο Γ’ ΚΠΣ. Το ποσό αυτό εκτιμήθηκε ότι θα κάλυπτε τις ανάγκες τριών ετών.
- Με βάση τα παραπάνω, και προκειμένου να μην αποδυναμωθεί το μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στις 23 Ιουλίου 2009, έστειλε αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το οποίο, κάνοντας χρήση του άρθρου 89 του Κανονισμού 1698/2005, ζήτησε να εγκριθεί επιπλέον (δηλαδή, πέραν της συγχρηματοδοτούμενης), εθνική ενίσχυση, ύψους 542 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες για την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την Ε (2010) 1260 από 03/03/2010 απόφασή της ενέκρινε το αίτημα.
- Επομένως, το συνολικό διαθέσιμο ποσό για την Εξισωτική Αποζημίωση ανέρχεται σε 967 εκατομμύρια ευρώ, είναι δηλαδή αυξημένο κατά 17% σε σχέση με αυτό που το ΠΑΣΟΚ είχε εξασφαλίσει στο Γ’ ΚΠΣ.

Αυτά τα χρήματα μοιράζει σήμερα στους δικαιούχους η κ. Μπατζελή. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Υπουργός οικειοποιείται έργα και πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα, τα συμπεράσματα δικά σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ