Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Aξιολόγησή του "Καλλικράτη" από το κλιμάκιο του ΔΝΤ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του σχεδίου νόμου “Καλλικράτης” από την Κυβέρνηση και την αξιολόγησή του από κλιμάκιο του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τις συνέπειες προκαλούνται στον Κρατικό Προϋπολογισμό, παρέχονται διαβεβαιώσεις ότι με τη μείωση των, περίπου, 6.000 Ν.Π.Δ.Δ. και επιχειρήσεων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού σε 2.000, εξοικονομούνται σημαντικά ποσά. Ιδίως από τις αμοιβές των Διοικητικών Συμβουλίων και, γενικότερα, των οργάνων διοίκησης των εν λόγω Νομικών Προσώπων.

Επειδή τα ζητήματα αυτά είναι μείζονος σημασίας, κατέθεσα, σήμερα, στη Βουλή, ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και τον Υπουργό Οικονομικών για τις αναγκαίες διευκρινίσεις. Ζητούμε, συγκεκριμένα, να πληροφορήσουν τη Βουλή και τον Ελληνικό Λαό:
Πρώτον: Ποιος είναι ο αριθμός των φυσικών προσώπων, ανά Ν.Π.Δ.Δ. και των Δημοτικών και Νομαρχιακών Επιχειρήσεων των ΟΤΑ της Χώρας, που μετέχουν στα Δ.Σ., ανά Νομικό Πρόσωπο; Και δεύτερον: Ποια είναι η αμοιβή τους;

Ζητούμε, επίσης, να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζεται η Κυβέρνηση για την εξοικονόμηση σημαντικών ποσών με το σχέδιο ''Καλλικράτης''.

Περιμένουμε άμεση, πλήρη και τεκμηριωμένη, απάντηση από την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ