Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Μountain Bike & Run Cup - Ηλίας και Σίκαλος νικητές στις Σέρρες


Με άνετη επικράτηση του πρωταθλητή Ελλάδας Περικλή Ηλία στον διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας και νίκη του Γιώργου Σίκαλου στον αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής, ολοκληρώθηκε χθες στις Σέρρες το τρίτο αγωνιστικό διήμερο του Mountain Bike and Run Cup. Οι αγώνες που έγιναν για πρώτη φορά στην πόλη των Σερρών, με εκκίνηση και τερματισμό μια εκπληκτική τοποθεσία στην είσοδο της κοιλάδας των Σερρών, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και θεατές και των δύο αγωνισμάτων.
Στην ορεινή ποδηλασία ο πρωταθλητής Ελλάδας, Περικλής Ηλίας συνοδευόμενος από τον πρωτοπόρο στην βαθμολογία του κυπέλλου Γιώργο Παττέ ξεχώρισαν από τα πρώτα χιλιόμετρα καλύπτοντας σε 1 ώρα και 48 λεπτά τα 40 περίπου χιλιόμετρα της διαδρομής και τερμάτισαν με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους, παίρνοντας και οι δύο πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά τους να βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Αλέξης Κοκοβίκας τερματίζοντας στην τρίτη θέση με μικρή διαφορά και επανήλθε μετά από μεγάλη απουσία στο βάθρο ενός διεθνούς αγώνα. Στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες Αντωνιάδης, Ροβάκης και Σκυλοδήμος κέρδισαν άνετα στις κατηγορίες τους, ενώ μεγάλη μάχη έγινε στην κατηγορία για αθλητές άνω των 50 ετών με νικητή τον Παναγιώτη Δαγκόπουλο. Νέα πρόσωπα στο κύπελλο και διεκδικητές στη κούρσα για την τελική νίκη στην κατηγορία τους ο Χρήστος Σταυριανίδης και ο Αντώνης Μοσχόπουλος που έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην συνέχεια. Στην γενική κατάταξη της βαθμολογία προηγείται ο Γιώργος Παττές με 720 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Αντωνιάδης με 685 και ο Νικολάου με 640.
Στον αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής που έγινε το Σάββατο, δύο Σερραίοι ο Γιώργος Σίκαλος και ο Μιχάλης Κράιας τερμάτισαν καταχειροκροτούμενοι και με πολύ μικρή διαφορά στην διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δραμινός Σταύρος Καλαμπάκας. Στην γενική κατάταξη του αγωνίσματος προηγείται ο Γιάννης Αβούρης με 650 βαθμούς ενώ ακολουθούν Τυρολόγος και Αγγελής με 470 βαθμούς και οι δύο.
Ο Νομάρχης Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης δήλωσε για την διοργάνωση «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η πόλη των Σερρών γέμισε δρομείς και ποδηλάτες δίνοντας ένα παράδειγμα στους νέους της πόλης μας αλλά και όλης της Ελλάδας για έναν τρόπο ζωής που συνδέεται άμεσα με τον αθλητισμό και προβάλλοντας το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης στην πόλη αλλά και τρόπο ζωής. Συγχαίρουμε και στηρίζουμε την πρωτοβουλία των διοργανωτών αλλά και κάθε πρωτοβουλία που προβάλλει και προωθεί τον αθλητισμό και παροτρύνει νέους αλλά και μεγαλύτερους να αθλούνται με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής».
Η OUTSPORTS ευχαριστεί την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών, την Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σερρών, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Σερρών «Μαχητής» την αστυνομική διεύθυνση Σερρών καθώς επίσης και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Ο επόμενος αγώνας του κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 8 και 9 Μαΐου στους Παλαιούς Πόρους Πιερίας, σε μια από τις δημοφιλέστερες διαδρομές των φίλων του κυπέλλου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ανατολικού Ολύμπου. Ο τέταρτος αγώνας του κυπέλλου αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού αθλητές που συμμετέχουν στους τέσσερις πρώτους αγώνες θα αναγκαστούν να αφαιρέσουν την βαθμολογία ενός από τους προηγούμενους αγώνες, κάτι που θα προκαλέσει μεγάλες ανακατατάξεις στην γενική βαθμολογία και φυσικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο κύπελλο.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση και αποτελέσματα από τον τρίτο αγώνα στην διεύθυνση www.outsports.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ